Real Driving Sim játékteszt

2019. október 18.
75.8371
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A mobilos szimulátorok fejlesztése nagyon kemény dió. Eleve a mobilos kezelőfelület nem igazán teszi lehetővé, hogy annyira realisztikus játékok születhessenek az irányítás terén, de a hardverek tekintetében szintén vannak korlátok, hiszen dacára annak, hogy egyre jobbak és erősebbek az okostelefonok, azért egy menő szimulátorhoz bizony óriási számítási teljesítményre van szükség, emiatt pedig csak kevesen veszik rá magukat arra, hogy ilyen ingoványos talajra lépjenek.


A román Ovidiu Pop csapata azonban évről-évre igyekszik megörvendeztetni valamivel ebben a témában a rajongókat, így a Driving School vagy az Euro Truck Evolution után most itt a Real Driving Sim, mely egy tyúklépéssel ismét jobban sikerült a szimuláció terén, mint a csapat korábbi művei. Azt azonban határozottan állítjuk, hogy a végeredmény az összetettség tekintetében össze sem vethető egy PC-s szimulátorral.

Real Driving Sim játékteszt - 2. kép

Bár ez valahol szemrehányás, azért ne értsük félre egymást: a Real Driving Sim nem lett egy rossz játék, csak éppen teljesen logikátlan, hiszen míg bizonyos helyeken teljesen szigorúan veszi a szabálytalanságokat, addig máshol olyan hiányosságokat is elnéz, hogy az még egy Need for Speedben is alapkövetelmény. A lényeg tehát, hogy ne szimulátorként álljunk neki a játéknak, inkább csak egy autós játékként, melyben realisztikus keretek között élvezhetjük a vezetést.

Merthogy vezetni jó dolog, és ebben a játékban egyaránt egészen kellemes lett, ha ráéreztünk az autó úttartására, a giroszkópos irányításra, hovatovább megtaláltuk a kedvenc kameranézetünket - van belőle pár, és a műszerfalas sem hiányzik belőle -, akkor bizony okozhat nekünk pár kellemes élményt a játék. Pláne, hogy vezetés közben mindenre (is) lehetőségünk lesz az autóban ülve, elakadásjelző, ablaktörlő, duda, tempomat és még egy sor más egyéb használatára pontosan úgy, mint a valóságban.

Real Driving Sim játékteszt - 3. kép

Ezzel azonban gyakorlatilag minden kimerült, ami a valósághoz köthető. Vezetni élmény, ez tény, de ha nem lesz miért, akkor egy idő után unalomba fullad az egész, ez pedig a Real Driving Sim esetében hatványozottan igaz. Hiába tankolhatunk, hiába járhatjuk be Európa több nagyvárosát - Budapest is ott van természetesen -, hiába teljesíthetünk egyszerűbb küldetéseket, minthogy sérülés nélkül, vagy takarékosan jutunk el egyik pontból a másikba, a készítők érezhetően a megvalósításra koncentráltak, a körítésre, és nem a tartalomra, azaz arra, hogy izgalmassá tegyék az egészet.

Ez pedig nagy kár, mert egyébként az autó kidolgozására, a belsőnézet, a játékmenet, az UI egészen korrekt lett, simán el lehetett volna veszni benne, de ebben a formában nem igazán tudott maradandó élménnyé válni. Ezt a negatív élményt fokozza továbbá a megjelenés is, hiszen bár az óriási nyitott világ tiszteletre méltó, azonban olyan apró részletek hiányoznak, mint az ég kidolgozása, aminek hála az egész erőteljesen műanyaghatást kelt.

Real Driving Sim játékteszt - 4. kép

Ebben a formában tehát sajnos egy kicsit csalódás lett a Real Driving Sim. Egyáltalán nem rossz, amit összehoztak a készítők, de mi az előzetesek alapján sokkal többet vártunk tőle. Ha egy realisztikus autós játékot keresünk magunknak, ennek ellenére érdemes lehet megismerkedni vele, pláne mivel ingyen letölthető, és egészen sok élményt, illetve lehetőséget kínál nekünk költekezés nélkül is.

A Real Driving Sim elérhető itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

Vidoros

4 éve, 9 hónapja és 26 napja

Nem valami szép... meglepett smiley De egy próbát megér nekem, kéne már valami jó kis városban autózós game, mint anno a Taxi driver. Azt nagyon bírtam.

válasz erre

Mordorer

4 éve, 9 hónapja és 26 napja

Egynek jó ez! mosolygó smiley

válasz erre

Tommy

4 éve, 9 hónapja és 26 napja

Nálam fog pörögni egy kicsit az biztos, adok neki egy esélyt.

válasz erre

Chico

4 éve, 9 hónapja és 27 napja

Képekről nekem bejön mosolygó smiley ki fogom próbálni!

válasz erre

fonemaker

4 éve, 9 hónapja és 27 napja

Nekem kicsit összecsapottnak tűnik, kellett volna ezen még reszelni, mielőtt kiadják.

válasz erre

zsenikém

4 éve, 9 hónapja és 27 napja

Nekem azért nem csalódás mert kb ilyet vártam. El lehet vele lenni de semmi extra.

válasz erre