Renegade Racing játékteszt

2020. január 17.
65.4351
Az oldalnézetes versenyjátékok műfaja manapság kifejezetten nehézkesnek nevezhető abból a szempontból, hogy mobilon sem túl bonyolult 3D-s élményeket varázsolni, így egy Asphalt vagy egy Need for Speed mellett gyakorlatilag megkérdőjelezendő, hogy van-e létjogosultsága bármilyen 2D-s próbálkozásnak. Ha benned is van kétség, akkor vess egy röpke pillantást a Renegade Racing-re, hiszen a Not Doppler alkotása kiválóan bebizonyítja, hogy ha van ötlet, van fíling és van lendület, akkor abból jó dolog is kisülhet.


Merthogy a Renegade Racing egy oldalnézetes versenyjáték, egy olyan adrenalinban gazdag élmény, mely nyilvánvalóan nem emlegethető egy lapon az imént kiemelt nagyágyúkkal, de aki szeret versengeni, aki szereti az autókat, és úgy nagy általánosságban a tempót, a sebességet, az biztosan meleg otthonra találhat majd a név alatt. Őszintén szólva egy kicsit mi is szkeptikusan álltunk hozzá a játék teszteléséhez, de végül beláttuk, hogy a Not Doppler munkatársai tényleg valami kiváló dolgot tettek le az asztalra.

Renegade Racing játékteszt - 2. kép

Hangsúlyoznánk azonban még egyszer, hogy ehhez nem találták fel a kereket, a titok nyitja szerintünk a többjátékos élményekben keresendő, hiszen a mérkőzések során mindig többed magunkkal kell pályára állnunk, és kifejezetten kellemes élmény, ha látjuk mások arcát, hiszen így máris sokkal barátságosabbak és közvetlenebbek a futamok, na meg csak jobban meg akarjuk mutatni, hogy mi már közel három évtizeddel ezelőtt is ezt nyomtuk, nehogy egy 8 éves elverjen minket. Márpedig elver majd, de ez most más lapra tartozik...

A Renegade Racing lényege nincs túlbonyolítva, válasszunk magunknak egy autót - a többség persze csak pénzért oldható fel -, álljunk vele a rajkockára, és próbáljuk meg elérni a legjobb eredményt. Kezdetben csak egy tuningolható targoncával oszthatjuk az áldást, de később buszok, monsterek, traktorok és még egy sor más érdekes járgány is az istállóba állítható lesz, azonban bármelyik mellett is döntünk, a lényeg mindvégig ugyanazokon az alapokon nyugszik, vagyis a lehető legjobb tudásunk szerint teljesítsük a pályákat, és nyomjuk le az ellenfeleket.

Renegade Racing játékteszt - 3. kép

A csapat ehhez kellemes grafikát és kiváló közösségi élményt alkotott, miközben a pályaszerkesztéssel szintén magasra tették a lécet. Olyannyira, hogy sorban érkeznek majd a jobbnál-jobb és ötletesebbnél-ötletesebb helyszínek, miközben nemcsak a gázt kell földig tipornunk rajtuk, hanem közeli barátságot kell kötnünk a fékkel is, hovatovább az autónk előre- és hátrafelé való döntögetéséről egyaránt mi gondoskodhatunk majd, ami különösen ugratóknál igencsak lényeges szempont lesz, hiszen egy jó landolással óriási előnyre tehetünk szert.

Ezen felül autónk fejlettségi szintje mellett rendkívül fontos lesz a győzelemhez az is, hogy időben alkalmazzuk a turbót, valamint a különféle power upokat, melyekkel jól kitolhatunk ellenfeleinkkel. Azt nem mondanánk, hogy halálosan egyedi mindez, de olyan gördülékenyen és kellemesen alkalmazták a készítők mindezt a játékmenet tekintetében, hogy nagyon élvezetes, tartalmas a végeredmény, melyben ráadásul az újrajátszhatósági faktor is magas.

Renegade Racing játékteszt - 4. kép

Összességében tehát elmondható, hogy bár hálátlan műfaj az oldalnézetes versenyzés, a Not Doppler csapata azonban mégis képes volt olyan dolgot alkotni a Renegade Racing keretein belül, ami minőségi és kellemes is lett egyszerre. Ha szeretjük a közösségi élményeket, mindemellett pedig az adrenalinban dúslakodó száguldást, akkor ez az alkotás garantáltan nagy kedvencünkké válhat.

A Renegade Racing elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mendez

8 hónapja, 2 hete és 5 napja

Tipikus buszon ülős móka. Nekem tetszik.

válasz erre

Bencus86

8 hónapja, 2 hete és 6 napja

Szórakoztató játék, el lehet vele lenni, pedig már az ezredik rókabőr. De nekem is bejön.

válasz erre

Ronalddo

8 hónapja, 3 hete

Na ez meglepett. Azt hittem **** lesz.

válasz erre

bekecs

8 hónapja, 3 hete

Nem hittem hogy tudnak újat mutatni!

válasz erre