Saily Seas játékteszt

2019. december 04.
70.2091
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bár a nagy siker miatt többek között mi is azt hittük, hogy rengeteg klónjátékot eredményez majd az Alto's Odyssey, azonban az oldalnézetes homokcsúszkálásból nem lett különösebb áttörés ezen a téren. Persze azért időről-időre akadnak csapatok, akik megpróbálják lemásolni a kérdéses alkotás sajátos koncepcióját, így a sorban most az Impact Blue Studios lett a következő, akik Saily Seas címmel szeretnék meglovagolni az említett alkotás sajátosságait.


Hogy mekkora sikerrel? Alapvetően inkább kisebbel, mint nagyobbal, hiszen bár nem lett rossz a végeredmény, azért nem is számíthatunk tőle olyan kiegyensúlyozott élményre. A történethez persze hozzátartozik, hogy itt a játékmenet is sokkal több, de inkább másabb interakciót igényel, hovatovább az alapjai sem pontosan ugyanolyanok, de azért bőven akad hasonlóság, például rögtön a grafikai megoldások tekintetében.

Saily Seas játékteszt - 2. kép

Egyértelmű kópiáról azonban természetesen mégsem beszélhetnénk a Saily Seas esetében, és nemcsak azért, mert itt nem homokbuckákon csúszkálhatunk, hanem hullámokat lovagolhatunk meg. Az ausztrál fejlesztők alkotásában ugyanis nem lesz nehéz messzire eljutni, nem az jelenti majd a kihívást, hogy távolságokat teljesítsünk, sokkal inkább az, hogy miként, milyen eredménnyel teljesítjük majd ezeket a távokat. A nagy hullámlovaglás közben ugyanis rengeteg akadály üti fel a fejét!

Mindenekelőtt fontos kiemelni azonban, hogy már maga a haladás is komoly nehézségeket okozhat a játékban. A hullámokat ugyanis meg kell mászni, a másik oldalukon pedig le kell csúszni, miközben tudunk ugrándozni, de ha ügyetlenek vagyunk, akkor elmerülünk a víz alá, és az addigi lendület elveszik. Persze később, ha már jobban felfedeztük az irányítás rejtelmeit, a víz alatti siklásból is szerezhetünk előnyt magunknak, hiszen odalent is közlekednek halak, melyeket begyűjthetünk az extra pontokért.

Saily Seas játékteszt - 3. kép

A Saily Seas keretein belül ugyanis a gyűjtögetés szintén nagyon fontos dolog, ezáltal sirályokat, halacskákat és megannyi más egyéb dologból származó plusz pontot zsebelhetünk be, miközben kombózhatunk és egyéb előnyökre tehetünk szert, de mindeközben nem árt vigyázni. Merthogy a hullámok gyakran veszélyeket is rejthetnek, melyeket jobb elkerülni, ha nem akarunk nagy bajt, büntetést vagy egyebeket magunknak.

Bár a játék megvádolható azzal, hogy semmit sem kell csinálni benne, csak a megfelelő időben tapicskolni egyet-kettőt, de ha belegondolunk, akkor mindegyik alkotás ilyen, csak más körítéssel. Sőt, fontos megemlíteni ebben az esetben az egyszerű, de annál látványosabb grafikát, ami simán az interaktív rajzfilmek hangulatát képes elénk tárni a pályákon, melyek nem változatosak ugyan, de elképesztően hangulatosak, pláne a napszakváltozásokkal egyetemben.

Saily Seas játékteszt - 4. kép

A Saily Seas nagyon művészinek akarja mutatni magát, de valójában a grafikát leszámítva nem hordoz magán ilyen tulajdonságokat, de kifejezetten kellemes élményekkel kecsegtet az oldalnézetes száguldás és ügyeskedés kedvelőinek. Olyannyira, hogy a Saily Seas valóban kellemes élmény, pláne annak fényében, hogy még pénzt sem igazán kérnek érte a készítők.

A Saily Seas elérhető itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

Mendez

4 éve, 8 hónapja és 7 napja

Ha ugyanazt az élményt hozza mint az Alto's Odyssey, csak más környezetben, engem máris megvett. mosolygó smiley Szedem, nézem.

válasz erre

ferencziakos

4 éve, 8 hónapja és 7 napja

Tökéletes rövid, akár pár perces kikapcsolódás. Imádom az ilyen játékokat.

válasz erre

zsenikém

4 éve, 8 hónapja és 7 napja

Alto rohadt jó, mai napig tolom, ez is nagyon tetszik!

válasz erre

peter97

4 éve, 8 hónapja és 8 napja

Egy az egyben olyan mint az Altos Odyssey!

válasz erre

Tommy

4 éve, 8 hónapja és 8 napja

Nekem nem is kell sokkal több, mint a jó grafika, elég ennyi művészet, ha a játékélmény egyébként jó.

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 8 hónapja és 8 napja

De gyorsan kijött ez a teszt! mosolygó smiley Még nem próbáltam ki, de este ránézek, nagyon bejön!

válasz erre