Sausage Slide játékteszt

2018. október 24.
42.1061
Vannak olyan mobiljátékok, melyek egyszerűen azért születnek, hogy puszta egyszerűségükkel szórakoztassák az embert, de sem velős tartalmat vagy mondanivalót nem közvetítenek. Egyszerűen jó előkapni őket a buszra vagy a vonatra várva, netán az iskolában, esetleg a munkahelyen azért, hogy gyorsabban elmenjen a szünet, vagy csak levezessük egy kicsit a stresszt.


A Sausage Slide pontosan ebbe a kategóriába sorolható, hiszen rendkívül közérthető alkotás lett, rendkívül meggyőző és egyszerű, mondhatni rajzfilmes grafikával, méghozzá úgy, hogy közben a játékmenet sem akarja túlgondolni önmagát. Ha úgy jobban tetszik, az egész alkotás olyan egyszerű, mint a faék, de éppen ezért okozhat rengeteg kellemes percet az alkalmi játékosoknak.

Sausage Slide játékteszt - 2. kép

Hogy mi a Sausage Slide alapkoncepciója? Rémesen egyszerű, adott három darab kolbász, akik egy mustárral gazdagon felkent pályán csúszkálnak előre az ismeretlenbe, miközben különféle hepehupák nehezítik az útjukat, tehát amíg tartjuk a mancsunkat csúszunk, amint elengedjük ugrunk, és így tovább. Lényegében tehát egy endless csúszerről van szó, lévén főhősünk nem fut, hanem szimplán csúszik a pályán.

A kisebb-nagyobb hegyek és völgyek természetesen alaposan megnehezítik majd a dolgunkat, hiszen a rossz landolással folyamatosan veszítjük el kolbászainkat, miközben megéri majd kockáztatni. A pályák fölött ugyanis gyakran találunk hagymakarikákat, melyeket összegyűjtve rengeteg extra pont vár ránk, amivel gyakorlatilag semmire sem megyünk, de ha saját magunk ellenségei vagyunk, akkor mindent elkövetünk a győzelemért.

Sausage Slide játékteszt - 3. kép

Ez pedig nagyon fontos dolog, hiszen a Sausage Slide-ban tényleg nincs cél, mindössze annyi, hogy a lehető legtovább jussunk a pályákon, és a legtöbb pontot gyűjtsük össze. Ez nem egy nagy dolog, ellenben az egyszerű játékmenet miatt tényleg nem is kell más az alkalmi játékosoknak, akik gyakorlatilag csak szórakozni akarnak - lehetőleg minél kevesebb gondolkodással.

Maga a játékmenet egyébiránt helyenként egy kicsit idegesítő, a véletlenül generált pályák ugyanis gyakran úgy kerülnek elénk, hogy esélyünk sincs normálisan landolni a kolbivonattal, ami nyilván elég érthető, hiszen kell a kihívás és kell az újrajátszhatóság. Na meg a pénz, hiszen a Sausage Slide bár ingyenes, azért lehet benne költekezni, ha türelmetlenek vagyunk.

Sausage Slide játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Sausage Slide-tól ne várjunk sokat sem a tartalom, sem a szavatosság terén, de ha elkapott a koncepció, ha tetszik a rajzfilmes megjelenés, akkor okozhat pár egészen kellemes percet. Mivel ingyen van, legalább a kipróbálásig érdemes eljutni vele!

A Sausage Slide elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

SamsungFan

5 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ez nagyon poénnak néz ki! Kipróbálom!

válasz erre

fonemaker

5 hónapja, 1 hete és 5 napja

Tipikus buszon ülős játék...

válasz erre