Sausage Slide játékteszt

2018. október 24.
43.0101
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Vannak olyan mobiljátékok, melyek egyszerűen azért születnek, hogy puszta egyszerűségükkel szórakoztassák az embert, de sem velős tartalmat vagy mondanivalót nem közvetítenek. Egyszerűen jó előkapni őket a buszra vagy a vonatra várva, netán az iskolában, esetleg a munkahelyen azért, hogy gyorsabban elmenjen a szünet, vagy csak levezessük egy kicsit a stresszt.


A Sausage Slide pontosan ebbe a kategóriába sorolható, hiszen rendkívül közérthető alkotás lett, rendkívül meggyőző és egyszerű, mondhatni rajzfilmes grafikával, méghozzá úgy, hogy közben a játékmenet sem akarja túlgondolni önmagát. Ha úgy jobban tetszik, az egész alkotás olyan egyszerű, mint a faék, de éppen ezért okozhat rengeteg kellemes percet az alkalmi játékosoknak.

Sausage Slide játékteszt - 2. kép

Hogy mi a Sausage Slide alapkoncepciója? Rémesen egyszerű, adott három darab kolbász, akik egy mustárral gazdagon felkent pályán csúszkálnak előre az ismeretlenbe, miközben különféle hepehupák nehezítik az útjukat, tehát amíg tartjuk a mancsunkat csúszunk, amint elengedjük ugrunk, és így tovább. Lényegében tehát egy endless csúszerről van szó, lévén főhősünk nem fut, hanem szimplán csúszik a pályán.

A kisebb-nagyobb hegyek és völgyek természetesen alaposan megnehezítik majd a dolgunkat, hiszen a rossz landolással folyamatosan veszítjük el kolbászainkat, miközben megéri majd kockáztatni. A pályák fölött ugyanis gyakran találunk hagymakarikákat, melyeket összegyűjtve rengeteg extra pont vár ránk, amivel gyakorlatilag semmire sem megyünk, de ha saját magunk ellenségei vagyunk, akkor mindent elkövetünk a győzelemért.

Sausage Slide játékteszt - 3. kép

Ez pedig nagyon fontos dolog, hiszen a Sausage Slide-ban tényleg nincs cél, mindössze annyi, hogy a lehető legtovább jussunk a pályákon, és a legtöbb pontot gyűjtsük össze. Ez nem egy nagy dolog, ellenben az egyszerű játékmenet miatt tényleg nem is kell más az alkalmi játékosoknak, akik gyakorlatilag csak szórakozni akarnak - lehetőleg minél kevesebb gondolkodással.

Maga a játékmenet egyébiránt helyenként egy kicsit idegesítő, a véletlenül generált pályák ugyanis gyakran úgy kerülnek elénk, hogy esélyünk sincs normálisan landolni a kolbivonattal, ami nyilván elég érthető, hiszen kell a kihívás és kell az újrajátszhatóság. Na meg a pénz, hiszen a Sausage Slide bár ingyenes, azért lehet benne költekezni, ha türelmetlenek vagyunk.

Sausage Slide játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Sausage Slide-tól ne várjunk sokat sem a tartalom, sem a szavatosság terén, de ha elkapott a koncepció, ha tetszik a rajzfilmes megjelenés, akkor okozhat pár egészen kellemes percet. Mivel ingyen van, legalább a kipróbálásig érdemes eljutni vele!

A Sausage Slide elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

SamsungFan

5 éve, 11 hónapja és 14 napja

Ez nagyon poénnak néz ki! röhögő smiley Kipróbálom!

válasz erre

fonemaker

5 éve, 11 hónapja és 15 napja

Tipikus buszon ülős játék...

válasz erre