Scooby-Doo Mystery Cases játékteszt

2018. január 31.
40.6481
Scooby-Doo, a félénk kutya sokunk gyerekkorát aranyozta be sok-sok évvel ezelőtt, ezáltal mindig hatalmas öröm viszontlátni őt bizonyos formákban, így legújabb kivetülését például mobiljátékos köntösben köszönthetjük. A többnyire különféle kísértetkalandokba keveredő kutyát és ismert csapatát a Warner ugyanis most újra megpróbálja feltámasztani, és ennek az egyik előszele a Scooby-Doo Mystery Cases, ami leginkább a gyermekded lelkülettel ellátott játékosokat célozza meg.


A Scooby-Doo Mystery Cases ugyanis egy kellemesen rajzfilmes kis kaland lett, melyben Scooby, Bozont és a többiek egy újabb rejtély nyomába erednek, mi pedig ezen a rögös kis úton kísérjük végig őket számtalan izgalom társaságában. Bár a vad akciókat ezúttal mellőznünk kell, összességében jobban örülünk is annak, hogy egy nyugodtabb, akár a gyerekeknek is odaadható kalandjáték lett a végeredmény.

Scooby-Doo Mystery Cases játékteszt - 2. kép

A Scooby-Doo Mystery Cases ugyanis az alapok tekintetében egy tárgykeresős kalandjátéknak tekinthető, ennél azonban sokkal kellemesebb és összetettebb élményekkel kecsegtet számunkra. Miközben ugyanis az aktuális rejtély nyomába eredünk, a legtöbb helyszínen az lesz a feladatunk, hogy különféle nyomokat keressünk, melyeket a gyerekekre is gondolva nem szavakkal tüntetik fel, hanem kis képekkel, ergo csak meg kell találnunk a képernyőn látható sokadalomban azt a sok-sok apróságot, amit elrejtettek a készítők.

Ha elég ügyesek vagyunk, akkor csakhamar egy halom nyomra bukkanhatunk, melyekből a csoport eszesebb, kevésbé ijedős része össze tudja állítani a rejtélyt, megoldást találva ezzel a problémára. Aki azonban nem szereti a tárgykeresést, annak sem kell aggódnia, a Scooby-Doo Mystery Cases ugyanis egy halom más egyéb feladattal is ellát minket, ezáltal mini-játékok garmadájával találkozhatunk az egyes helyszíneken.

Scooby-Doo Mystery Cases játékteszt - 3. kép

Hol egy térképet kell összeállítanunk például a rendelkezésünkre álló darabkákból, hol drága jó Scooby-Doo-nak kell segítséget nyújtani ahhoz, hogy összeállítson magának egy finom kis szendvicset, hiszen ezek a kedves kis momentumok egytől-egyig átemelésre kerültek a rajzfilmekből. Ezen a téren csillagos ötösre vizsgázik a játék, hiszen tényleg olyan érzésünk van benne, mintha egy interaktív rajzfilmbe csöppentünk volna, és mi is csatlakozhatnánk a különös társasághoz.

A játék ráadásul nemcsak gyerekeknek szól, hiszen felnőttek is nagyszerűen élvezhetik. Példának okáért minden egyes helyszínen és mini-játékban több célt kell teljesítenünk, ezáltal hol időre, hol segítség nélkül megoldani a feladványt, és higgyétek el, ez magasabb szinteken a gyakorlottabbaknak sem lesz mindig egyszerű. Sőt mi több, minél ügyesebbek vagyunk, annál több bolond jelmezt tudunk feloldani kedvenceink számára, ami még tovább növeli az élményt.

Scooby-Doo Mystery Cases játékteszt - 4. kép

Azt nem mondom, hogy a Scooby-Doo Mystery Cases egy meghatározó mobiljáték lett, amit évek múltán is emlegetni fogunk, ellenben mindent összevetve nagyon kellemes élményekkel kecsegtet számunkra abban az esetben, ha imádtuk a rajzfilmet. Egyetlen hátránya, hogy érthetetlen okokból folyamatos WiFi kapcsolatot igényel, de cserébe legalább teljesen ingyen letölthető.

A Scooby-Doo Mystery Cases elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

zsenikém

1 éve, 18 napja

Egész jó.

válasz erre

Mendez

1 éve, 19 napja

De imádtam régen, még a Sat1-en néztem mindig! Már csak azért is csorog lefele.

válasz erre

Femobilos

1 éve, 19 napja

Még csak most kezdtem el játszani, de már most imádom!

válasz erre

Chico

1 éve, 19 napja

Egy próbát ingyen megér!

válasz erre