Seascapes: Trito's Adventure játékteszt

2018. március 23.
43.1621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A match-3 puzzlerektől nagyon sokan a falra másznak már, amit meg lehet érteni, hiszen egy olyan műfajról van szó, amiben egyszerűen nem lehet már újat mutatni. Sokan azonban mégis megpróbálják, ám a legtöbb esetben sajnos csak hangzatos ígéretekkel tudják megfogni a leendő vásárlókat vagy letöltőket. Valami ilyesmi történt a Seascapes: Trito's Adventure esetében is, hiszen hiába az ígéretes koncepció, a végeredmény sajnos csak egy erős közepes lett.


A játék elsődlegesen azzal fogott meg minket, hogy a görög mitológiához kapcsolódó koncepciót állított a középpontba, melyben Poszeidón fia, Trito felett vehetjük át az irányítást, méghozzá a gonosz tengeri boszorkány ellen, aki romokba döntötte hősünk szeretett otthonát, így nem elég, hogy le kell győznünk a gaz banyát, mindemellett még segítenünk kell abban is, hogy halbarátaink otthona újra felépülhessen és széppé válhasson.

Seascapes: Trito's Adventure játékteszt - 2. kép

Ebből talán még ki is lehetett volna hozni valamit, ha a fejlesztők nem akartak volna csak egy újabb match-3 puzzlert összedobni, merthogy a Seascapes: Trito's Adventure sajnos nem lett más, csak egy önismétlő, unalmas alkotás ebből a műfajból. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy ha már egyet láttunk korábban, akkor itt is rögtön minden egyértelmű lesz, a feladatok, az extrák, a lehetőségek, egyszóval minden.

Aki azonban mégsem tudná, hogy miről van szó, annak hadd mondjuk el, hogy a lényeg a négyzetrácsos pályákon a különféle tengeri dolgok tologatása és vonogatása annak érdekében, hogy megpróbáljunk egymás mellé tenni egy-egy tengeri csillagot, moszatot és egyéb tengeri élőlényt. Ha sikerül, pontokat kapunk, de megjelenhetnek a pályákon különféle extra lények is, melyek egyszerre nagyobb pusztítást tudnak véghez vinni az adott helyszínen.

Seascapes: Trito's Adventure játékteszt - 3. kép

Mindemellett a Seascapes: Trito's Adventure is igyekszik azért variálni a pályákkal, valamint a feladatokkal is, ezáltal a trükkös szintek mellett hol csak a homokos részeket kell feloldani, hol a megfelelő mennyiséget kell összeszedni bizonyos dolgokból és így tovább. Dolgunkat gyakran segítik majd különféle power upok is, melyek elképesztő pusztításra képesek, nem mellesleg pedig mérséklik az unalmat, ami egy-egy pályán vár ránk.

Ami egy kicsit talán különlegessé teszi a játékot, hogy minden egyes teljesített szint után láthatjuk a tengeri birodalom szépülését, miközben egyszerű párbeszédekből ismerhetjük meg a sztori alakulását, hiszen hiába lett gyenge a történet, összességében legalább van valami, ami a nagy tárgytologatás közben lekötheti a figyelmünket.

Seascapes: Trito's Adventure játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Seascapes: Trito's Adventure egy nagyon gyenge eresztés lett, egy teljesen átlagos és felesleges match-3 puzzler, ami bár jól néz ki, jól össze van rakva, kellemes élményt is ad, de lényegében annyira felesleges, mint napsütésben az esőkabát.

A Seascapes: Trito's Adventure elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

ferencziakos

1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Beletettem pár órát. Ugyanez a véleményem: felesleges, ezerből egy.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 1 hónapja és 2 napja

Én azért megnézem...

válasz erre

Chico

1 éve, 1 hónapja és 2 napja

Pedig cuki!

válasz erre

Femobilos

1 éve, 1 hónapja és 2 napja

Komolyan azt hittem, ez egy jó verzió lesz, nekem kinézetre tetszik. Kár.

válasz erre