Secret Menu Game játékteszt

2020. november 20.
38.4511
A különbségkeresős mobiljátékok annyira általánossá váltak az elmúlt években, hogy ma már nagyon ritkán kapja fel a fejét az ember egy-egy ilyen alkotásra. Ez nem meglepő, hiszen az App Store-on és a Play Áruházban egyaránt tonnányi olyan alkotás van, ami gyerekeknek vagy felnőtteknek kínál ilyen élményt. Akad köztük egyszerűbb, nagyszerűbb, ismertebb, kevésbé ismertebb, egészen kiváló és természetesen egyenesen pocsék is.


Alapvetően azonban ma már nem nagyon figyelünk fel egy ilyen játékra, a Secret Menu Game azonban kivételes volt ezen a téren, de magunk sem tudnánk megmondani, hogy pontosan miért. Talán a látványosan rajzfilmes grafika, az egyedi dizájn miatt, vagy csak pusztán azért, mert jókor volt a legjobb helyen - ergo szembe jött velünk a világhálón -, ellenben egy dolog biztos, túl nagy csalódást nem okozott nekünk, és ennek nagyon-nagyon örültünk.

Secret Menu Game játékteszt - 2. kép

A Secret Menu Game-et ugyanis nagyon meg akartuk szeretni, mert rendkívül szimpatikus volt, hogy bárki is alkotta, az egészhez teljesen egyedi grafikákat alkotott meg, még ha ezek nem is lettek túlbonyolítva. Éppen ellenkezőleg, csak néhány egyszerű kontúr és jól megválogatott színek jellemzik az egészet, de mégis annyira kellemes az egész, minden egyes szint, hogy egyszerűen jó ránézni. Persze a végeredmény ettől még nem valami egyszerű...

Annak ellenére sem, hogy a játékmenet nem találja fel a kereket, éppen ellenkezőleg, a Secret Menu Game a szokásos alapokat pufogtatja el újra és újra, ezáltal az lesz a feladatunk, hogy a két egymás mellé tett kép között megtaláljunk öt hangyakukacnyi különbséget. Ezek gyakran tényleg annyira jelentéktelen eltérések lesznek, hogy sokszor nem lesz egyszerű időre rálelni mindre, de szerencsére ötször próbálkozhatunk az adott szinten, és ha újra kell indítanunk a pályát, akkor sem változnak a különbségek, tehát gyakorlatilag lesz időnk nézelődni.

Secret Menu Game játékteszt - 3. kép

Persze azért itt sem fenékig tejfel az élet! A Secret Menu Game ugyanis bőven rendelkezik negatívumokkal vagy rossz tulajdonságokkal. Az egyik legnagyobb baja a pontatlanság, így nálunk sikerült többször is alaposan kivernie a biztosítékot, amikor hiába láttuk, hogy hol a különbség, és hiába nyúltunk rá, a játék valamiért teljesen rosszul érzékelte, így pipa helyett szívecskét vontak le tőlünk.

Mondanunk sem kell, hogy ez bizony alaposan elvette a kedvünket néha az alkotástól, de az sem tetszett túlzottan, hogy az egyes képek között gyakran túl sok átfedés volt, ezáltal újra felhasználtak bizonyos modelleket ahelyett, hogy teljesen egyedivé tettek volna mindent, márpedig ezt azért elvártuk volna egy ilyen játéktól. Szerencsére a nehézségre nem volt panasz, minden egyes képnél volt legalább egy szivatós különbség, amit nehezen találtunk csak meg.

Secret Menu Game játékteszt - 4. kép

A Secret Menu Game összességében egy kellemes különbségkeresős játék lett a sorban, a hibái és hiányosságai ellenére is egészen jól szórakoztunk vele, de tény és való, hogy egy kicsit azért többet vártunk tőle azok után, hogy mennyire beharangozták, illetve milyen videót dobtak össze hozzá a bejelentéskor. Persze aki szereti a műfajt, bátran tegyen vele egy próbát, nagy csalódás nem lesz!

A Secret Menu Game elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Direktor

1 hete

El lehet vele ütni az időt, és nem meríti úgy a telót mint a CoD.

válasz erre

Chico

1 hete és 1 napja

Egyszerű játék, de nagyon jó időtöltés. Megnyugtat egy **** napon.

válasz erre

Ronalddo

1 hete és 1 napja

Nem lenne hozzá türelmem.

válasz erre