Sega Heroes játékteszt

2018. november 21.
51.2581
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Egyre több egykori nagyágyú próbálja meg eljátszani, hogy a múltban ismert karakterekkel akarnak olyan mobiljátékokat eladni, melyek a játékmenet tekintetében egyébként fabatkát sem érnek. Ebben a tekintetben most a Sega van soron, akik az igencsak beszédes Sega Heroes cím alatt gyakorlatilag összedobtak egy olyan match-3 puzzlert, amit semmi más nem tud eladni, csak az ismert sorozatok, illetve a kapcsolódó szereplők.


Merthogy ezen a téren valóban derekas a tartalom, mi több élményszámba megy, amit a Sega összedobott, lévén a Sonic The Hedgehog, a Streets of Rage, a Golden Axe, a Shinobi, a Super Monkey Ball, a Jet Set Radio és a Phantasy Star legnagyobb hőseinek oldalán csatlakozhatunk a küzdelmekhez, sőt mi több, a készítők ígéretei szerint havonta újabb szériák és harcosok bukkanhatnak majd fel az alkotásban. Kár, hogy a játékmenetért már nem tudunk ennyire rajongani!

Sega Heroes játékteszt - 2. kép

Ennek az oka pedig nem más, minthogy a Sega Heroes gyakorlatilag tényleg nem több és nem kevesebb, mint néhány egy egyedi ötletekkel feldobott match-3 puzzler, melyben minden pályán az lesz a feladatunk, hogy általunk összeállítható, hovatovább fejleszthető csapatunk oldalán lenyomjuk a szembeálló feleket. Minden szinten két csapatot küld ránk a játék, nekünk pedig szimpla kristálytologatással kell felülemelkednünk rajtuk.

Egyszerre legfeljebb négy karakter küzdhet majd az oldalunkon, akik az egyes színeket is képviselik, vagyis egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kristályokat mozdítunk meg a pályán, hiszen ha a zöldet választjuk, akkor a zöld karakter támad majd biztosan, illetve elsőként. Érdekesség, hogy minél többet támadunk az adott színű hőssel, annál feljebb tölt a szintjelzője, aminek aktiválásával soron kívül tudunk egy extra erős támadást bevinni az ellenfeleknek.

Sega Heroes játékteszt - 3. kép

Sőt mi több, a nagy kristálytologatás közben rengeteg speciális darabot is találhatunk - természetesen extra támadásokkal a főszerepben -, valamint olyan darabkákat is, melyek egyik karakterhez sem tartoznak, hanem egy speciális mérőt töltenek, ami megnöveli mindenkinek a speciális támadását. Ez eddig rendben is lenne, de nagy probléma, hogy a küzdelmek egyáltalán nem taktikusak, gyakorlatilag olyanok, mint egy automatizált harc, aminek részeként még azt sem tudjuk meghatározni, hogy kire támadunk rá.

A Sega Heroes-t tehát tényleg csak a nosztalgiafaktor teszi teljessé és élvezhetővé, hiszen túlzás nélkül elképesztő látni mai formájukban a legendás Golden Axe vagy Streets of Rage karaktereket, akiket eddig még csak pixeles formában szoktunk meg. Ez azonban még úgy is kevés, hogy a Sega nem kér pénzt a játékért!

Sega Heroes játékteszt - 4. kép

Ha tehát imádtuk annak idején a Sega legendás alkotásait, és szívesen megküzdenénk olyan főellenfelekkel, mint Dr. Eggman, Mr. X vagy Death Adder, akkor ne habozzunk, adjunk egy esélyt a Sega Heroes-nak, de nyugodjunk bele, hogy dacára a marketingszövegeknek, ez nem több egy kiváló match-3 puzzlernél némi extrával.

A Sega Heroes elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

zsenikém

5 éve, 10 hónapja és 14 napja

Egynek jó ez is, de semmi több. szomorú smiley

válasz erre

Tommy

5 éve, 10 hónapja és 15 napja

Hát ettől nem ezt vártam. szomorú smiley

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 10 hónapja és 15 napja

És ez is teli van verve reklámokkal?

válasz erre