Shadowgun Legends játékteszt

2018. április 11.
44.7211
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Egyáltalán nem panaszkodhatnak idén azok a mobiljáték-rajongók, akik imádják az olyan címeket, melyek kis túlzással úgy festenek a kis képernyőn, mintha valamilyen PC-s vagy konzolos alkotások átiratai lennének. Míg ugyanis a korábbi években jó, ha két-három ilyen alkotás érkezett egész évben, addig idén a World of Warships Blitz, a PUBG Mobile és a Sword Art Online: Integral Factor mellett máris itt a Shadowgun Legends, ami olyan élményeket kínál, mintha a Destiny-sorozatot költöztették volna át mobilokra.


Hogy a fene vinné már el a sok Destiny-hasonlatot a Shadowgun Legends kapcsán? Meglehet, kicsit már talán a mi szánkból is unalmasan hangzik, ellenben képtelenek vagyunk máshoz hasonlítani ezt a nagyszerű mobiljátékot, mely túlzás nélkül az idei esztendő egyik, ha nem a legfontosabb megjelenéseként egy olyan definitív FPS lett a piacon, ami túlzás nélkül új szintet állított be a jövőben megjelenő mobilos akciók számára. Olyannyira, hogy mi bátran ki merjük jelenteni: ilyen minőségű, megjelenés és tartalmas mobilos FPS korábban még soha nem jelent meg telefonokra, sőt sanda a gyanúnk, hogy egy jó ideig nem is fog.

Shadowgun Legends játékteszt - 2. kép

A Shadowgun Legends a sztori szerint a távoli jövőbe kalauzol minket, egy halálos idegen faj támadásainak kellős közepére, akiknek Földünkre fáj a foguk, így legendás harcosokra és hősökre van szükség ahhoz, hogy móresre taníthassuk a ránézésre csak robotokat felállító idegenekkel szemben. A játékban mi is egy ilyen legendás harcossá válhatunk, méghozzá akár a tartalmas egyjátékos kampányban - ahol több mint 200 küldetés vár ránk -, akár a különféle kooperatív küldetések és raidek során, ahol nem MI irányítja majd társainkat, hanem valódi játékosok.

Ezen felül még PvP küzdelmekből is kivehetjük a részünket, tehát a tartalom igencsak a helyén van, azonban mindez csak erősen mellékes lenne, ha a készítők nem tettek volna kiváló tartalmat a háttérbe. Kezdjük rögtön az irányítással, ami egyszerűen zseniális lett! Ha nagyon kezdők vagyunk, kérhetünk segítséget, ezáltal szinte csak karakterünk irányításával kell bajlódnunk, de beállíthatjuk az automata tüzelést, hogy elegendő legyen csak a célkeresztbe hozni az ellenfelet ahhoz, hogy azonnal meginduljon a töltényokádás. Persze, ha nem először találkozunk mobilos FPS-sel, ennél azért keményebb dolgok is várhatnak majd ránk, minden csak beállítás kérdése.

Shadowgun Legends játékteszt - 3. kép

A kiegyensúlyozott küzdelmek mellett azonban sokkal lényegesebb, hogy milyen dolgokat építettek fel a háttérbe a fejlesztők. Az ugyanis csak egy dolog, hogy a grafikától szó szerint letojjuk a bokánkat - ilyen szépet még talán soha nem láttunk mobilon -, az viszont a hab a tortán, hogy az élvezetes csaták hátterébe még szerepjátékos elemek is kerültek. Ennek jóvoltából minden bevetés után potyognak majd a jobbnál-jobb fegyverek, páncélok, kozmetikai dolgok és egyéb cuccok. Persze sokat kell szenvedni a jó cuccokért, de pár forintért megkönnyíthetjük a dolgunkat. Hiába, a fejlesztőknek is meg kell élniük valamiből.

Hogy még jelentősebb legyen a párhuzam a Destiny-sorozattal, a Shadowgun Legends mindemellett egy közösségi teret is a játékosok rendelkezésére bocsájt, ahol mindenki együtt gyülekezhet kénye-kedve szerint. Itt érhetjük el a különféle boltokat, vásárolhatunk, küldetéseket vehetünk fel, barátkozhatunk, egységeket és guildeket alapíthatunk, hovatovább dicsekedhetünk a népszerűségünkkel. Jó kis hely, ha vannak spanjaink, jól el lehet itt ütni az időt.

Shadowgun Legends játékteszt - 4. kép

Nem túlzok: a Shadowgun Legends az idei év eddigi legjobb mobiljátéka lett, ami nemcsak elképesztő megjelenéssel és tartalommal, hanem hihetetlenül kiegyensúlyozott, közérthető játékélménnyel is kecsegtet. Kicsit igazságtalan ugyan, ha néha összehoz minket pár pénzesebb játékossal, de ennyit abszolút le lehet nyelni neki, sőt mi több, már az egyjátékos kampány átélése is hihetetlen élmény, ott pedig nem kell elviselnünk pár újgazdag kisgyereket...

A Shadowgun Legends elérhető itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

Chico

6 éve, 5 hónapja és 19 napja

Nálam eddig egyértelműen év játéka. Iszonyat szórakoztató, nem lehet megunni!

válasz erre

fonemaker

6 éve, 5 hónapja és 20 napja

Ó de kemény játéknak tűnik, már szedem is! mosolygó smiley

válasz erre

ÁdámC-Ops

6 éve, 5 hónapja és 20 napja

Király teszt, köszönjükröhögő smiley

válasz erre

peter97

6 éve, 5 hónapja és 20 napja

Egyértelműen az utóbbi évek legjobb mobiljátéka, megunhatatlan! mosolygó smiley

válasz erre

Mordorer

6 éve, 5 hónapja és 21 napja

Nagyon király játék lett! A magyar klánok viszont elkerülendők! Teli van idióta beképzelt pöcsökkel.

válasz erre

Mendez

6 éve, 5 hónapja és 21 napja

Ez egy bitang jó game lett, egyáltalán nem számítottam ilyen állatra! röhögő smiley

válasz erre