Shaq-Fu: A Legend Reborn játékteszt

2018. augusztus 08.
44.6091
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Még minket is derült égből villámcsapásként ért a hír, amikor a Mad Dog Games váratlanul megjelentette mobilokra a Shaq-Fu: A Legend Reborn-t, melyről korábban úgy tudtuk, hogy csak PC-re és konzolokra lett betervezve. A kilencvenes években megjelent, és finoman szólva is sikertelen Shaq-Fu feltámasztását ugyanis sokan várták, mert valamilyen szinten mégis egy kultikus játékról, illetve egy finoman szólva is szebb napokat megélt kosárlabdásról, Shaquille O'Neal-ről szólt, ezzel a lépéssel pedig most milliók kaptak lehetőséget a kipróbálásra.


Merthogy a Shaq-Fu: A Legend Reborn teljesen ingyen letölthető Androidra és iOS-re is, noha a történethez hozzátartozik, hogy ha az egykori klasszikus folytatását teljes egészében szeretnénk átélni, akkor ahhoz bizony ki kell nyitnunk a pénztárcánkat. Szerencsére azonban éppen elegendő betekintést kapunk a játékba ahhoz, hogy ezt objektívan el tudjuk dönteni, ami főleg néhány hiányosság miatt biztosan sokaknál jelent majd vízválasztót.

Shaq-Fu: A Legend Reborn játékteszt - 2. kép

Ha esetleg nem hallottál volna még eddig a Shaq-Fu: A Legend Reborn-ról, akkor röviden egy minden téren régi iskolás beat em up bunyót képzeljünk el, melyben Shaq, a nagy fekete nindzsa oldalán kell végigszáguldanunk a pályákon, hogy ott ripityára verjük ellenfeleinket. Az oldalnézetes megvalósítás nem engedi a szabad mozgást - tehát nincs oldalra scrollozás -, egyszerre csak egy pályarészt kapunk, majd ha ott lenyomtunk mindenkit, akkor mehetünk a következőre egészen a célig.

A játék számtalan helyszínt felvonultat, és megannyi szubkultúrának nagyon csúnyán beszól, legyen szó akár a motoros rockerekről, akár a tengerparton rágót csámcsogó Gyurma Gyurikról, itt senki nem kap kegyelmet. Hősünk oldalán alapvető képességeink vannak, az ütés-vágás mellett lesz egy halom kombónk, de elhullott ellenfelektől fegyverkezhetünk is, sőt mi több, belebotlottunk rögtön az elején egy pályarészbe, melyet Diesel Shaq-ként élvezhettünk, ami nagyjából azt jelentette, hogy a főszereplő egy masszív Vasember páncélba bújhatott.

Shaq-Fu: A Legend Reborn játékteszt - 3. kép

Bár lehetett volna több kombó is, összességében ezeket nagyszerűen kombinálhatjuk majd a változatos ellenfelekkel szemben, merthogy minden szinten tucatnyi eltérő ellenségtípussal találkozhatunk, melyek egytől-egyig más taktikát igényelnek. Poént direkt nem lövünk le, de elég viccesre vették a figurát a fejlesztők, tehát nemcsak megyünk és tapicskolunk ész nélkül, itt bizony néha gondolkodnunk és taktikáznunk is kell, ami különösen igaz a főellenfelekre.

A tartalom és a játékmenet szempontjából a Shaq-Fu: A Legend Reborn tehát egy nagyszerűen sikerült alkotás lett, azonban mégsem tudtuk megszeretni, méghozzá a borzalmas irányítás miatt. Shaq ugyanis gyakorlatilag irányíthatatlan, nagyon nehéz terelgetni a pályákon, egyenesen kellemetlen például egy vonalba helyezni az ellenfelekkel, ha ugyanis ez nem történik meg, akkor legfeljebb a levegőt csapkodhatjuk, de mást nem.

Shaq-Fu: A Legend Reborn játékteszt - 4. kép

Ezt leszámítva viszont mind a megjelenés, mind a tartalom terén azt kell mondanunk, hogy egy meglepően jó mobiljáték született a Shaq-Fu: A Legend Reborn-ból, és bár mi még mindig hangosan röhögünk attól, hogy legendaként hivatkoznak egy középszerű játékra csak azért, mert a kilencvenes években jelent meg - mert egyébként ritka rossz volt -, de ebben a formájában egy korrekt kis beat em up-ot kapunk a név alatt, amit érdemes kipróbálni. Az irányítás miatt viszont sok bosszúságot okozhat, tessék felkészülni!

A Shaq-Fu: A Legend Reborn elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

ferencziakos

6 éve, 2 hónapja és 8 napja

Először nem tetszett de meg tudtam kedvelni.

válasz erre

Vidoros

6 éve, 2 hónapja és 8 napja

Ezek szerint király lett. Nem erre számítottam, de így már szedem is le! mosolygó smiley

válasz erre

zsenikém

6 éve, 2 hónapja és 8 napja

Igen pofás game!

válasz erre