Silly Walks játékteszt

2018. június 20.
46.6171
Gyermekkorom óta megbolondulok azokért a játékokért, melyek általános környezetünket és élővilágunkat forgatják ki sajátos formában, így például bár nem volt egy különlegesség, de imádtam a Micro Machines-sorozatot, melyben egyszerű kis autócskákkal kellett hatalmasakat versenyeznünk a házban vagy a ház körül. Bár a Silly Walks nem egy versenyjáték, de hétköznapi környezete miatt pontosan ezt az élményt biztosította, méghozzá egészen rendhagyó játékélmény társaságban.


A Silly Walks részeként ugyanis az lesz a feladatunk, hogy belebújjunk néhány ínycsiklandozó finomság bőrébe, ezáltal egy fánk, egy tál krumpli, egy hot dog, vagy éppen egy tál spagetti irányításával teljesítsük a pályákat, melyek dugig lesznek pakolva akadályokkal. Hol ügyességünket, hol leleményességünket kell majd kamatoztatnunk, a lényeg, hogy jól szórakozzunk és teljesítsük a küldetéseket.

Silly Walks játékteszt - 2. kép

Merthogy küldetésből jócskán vár majd ránk a Silly Walks-ban, és bár a képek alapján sokaknak talán egy átlagos 3D-s platformernek tűnhet a végeredmény, a Part Time Monkey alkotása azonban ennél lényegesen másabb élményeket kínál. Itt ugyanis egy Psychonauts-hoz vagy egy Jak and Daxterhez képest már hősünk megmozdításához is ügyeskednünk kell, hiszen mindegyikük csak úgy hajlandó megmozdulni, ha tapicskolunk a képernyőn.

Igen ám, de ha nem csinálunk semmit, kis fánkunk vagy szendvicsünk - a kedvenc karakter kiválasztását rátok bíznánk - egy lábon forog körbe-körbe, ezáltal amikor ismét tapicskolunk, akkor éppen abban az irányban indul el, amerre a tapintás időpontjában állt. Ez nem tűnik nagy megfejtésnek vagy nehézségnek, azonban a gyakorlatban rendkívül nehéz megszokni az irányítást, hiszen az első pár pályán inkább hasonlít majd hősünk egy részeges édességre, annyit forog a kezünk alatt, de külön élmény, amikor például kergetni kezd valami, esetleg időre kell teljesítenünk a küldetéseket.

Silly Walks játékteszt - 3. kép

Ez a különc irányítás pedig rendesen megalapozza a Silly Walks sajátosságait, hiszen rendkívül nehéz lesz így totyogni hőseinkkel, ergo gyakran még a gyűjtögethető dolgok összeszedése vagy a lökdösődés sem lesz egyszerű, nemhogy átkelni egy szűkös hídon. Márpedig kihívások bőséggel várnak ránk, méghozzá teljesen hétköznapi környezetben, ezáltal egy konyhabútoron vagy éppen a kertben szaladgálva, miközben hol egy húsklopfoló akar agyonvágni minket, hol egy fűnyíró szeretne keresztülmenni rajtunk.

A Silly Walks egyszerűen zseniális pályatervezéssel büszkélkedhet, a fejlesztők nagyszerűen megálmodták a rajzfilmes helyszíneket, a főellenfeleket, valamint úgy általánosságban a játékmenetet, ami mellett külön kiemelendő, hogy mi úgy jutottunk el a végéig, hogy közben egy forintot sem költöttünk benne, tehát a reklámokat leszámítva itt tényleg totál ingyen kapunk életre szóló kalandokat.

Silly Walks játékteszt - 4. kép

Merthogy a Silly Walks egy szuper kis 3D-s platformer, ami óriási élményekkel kecsegtet, de ami még fontosabb, hogy maximálisan a mobilos igényekhez igazították benne a készítők az élményeket, legyen szó akár az irányításról, akár a megjelenésről. Ha egy igazán kellemes, helyenként pedig egyedi mobiljátékra vágysz, ezt ne hagyd ki!

A Silly Walks elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

SamsungFan

8 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nagyon beteg.

válasz erre

ferencziakos

8 hónapja, 2 hete és 4 napja

Az a játék neeeeee!!!!

válasz erre