Smash the Safe játékteszt

2020. szeptember 25.
55.3981
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sokan imádják azokat az őrült mobiljátékokat, melyek puszta egyszerűségükkel gyönyörködtetnek. Nem igényelnek tőlünk különösebb kézügyességet, logikai felkészültséget, de még csak speciális ismereteket sem, gyakran elegendő lehet az, hogy gyorsak vagyunk, azaz gyorsan tudjuk tapicskolni a kijelzőt. Százával tudnánk felsorolni azokat a játékokat, melyek ilyen kritériumok mellett nagy örömet okoztak nekünk a múltban, és most itt a Smash the Safe, egy újabb próbálkozó a sorban.


Merthogy Matthew Mell alkotása nem akart valami újdonságot feltalálni, sem megreformálni bármiféle műfajt, szimplán a szórakoztatás volt a fejlesztő célja, aki leginkább azokat az alkalmi játékosokat akarta megcélozni ezzel a művel, akik például a buszra várva vagy elalvás előtt szeretnének betölteni valamit pár percre. Merthogy ezzel a játékkal nem is nagyon lehet túl sokáig elidőzni, nem a változatosság vagy a nagy tartalom a legfőbb erénye.

Smash the Safe játékteszt - 2. kép

Hogy konkrétumokról is beszéljünk, a Smash the Safe egy igazán rendhagyó élményt kínál nekünk, a főszerepben minden pályán egy széffel, amit apró darabokra kell szétzúznunk azért, hogy kiszedegessük belőle a különféle érmeket. A zúzáshoz kezdetben egy kalapácsot használhatunk csak, és most mellőzzük azt a problematikát, hogy egy kalapács önmagában nem sok vizet zavarna egy széf feldarabolásakor.

Persze később minél több érmet tudunk kinyerni az összezúzott széfekből, annál több extra dolgot vásárolhatunk majd magunknak a zúzáshoz, ezáltal balta, fűrész, kard, de még feszítővas is lesz többek között, amit kemény aranytallérokért megvásárolhatunk. Ez jól hangzik, csakhogy az élmény szempontjából sokat nem tesz hozzá az egészhez, a mezei kalapács is ugyanolyan hatékony a páncélszekrények darabokra törésében, mint bármi más.

Smash the Safe játékteszt - 3. kép

Bár a készítők mentségére váljék, hogy próbálkoztak a tartalommal, rengeteg skint gyártottak az alkotáshoz, így minden pályán más és más széfet kell szétbombáznunk, csakhogy ezek mindössze ránézésre különböznek egymástól, azonban ugyanúgy sérülnek, és hogy egy komoly hibát is említsünk: ugyanúgy temetik a darabok maguk alá az értékes érméket, hogy még csak véletlenül se tudjuk kihasználni őket, csak percekig tartó felesleges ütlegeléssel.

Más kérdés, hogy ezen a kis bugon kívül a Smash the Safe nem igazán rendelkezik más kellemetlenségekkel azon túl, hogy tényleg csak skineket oldunk majd fel és nem valódi extra tartalmakat, melyek befolyást gyakorolhatnának valamilyen szinten a játékélményre. Márpedig ez sokat segített volna a végeredmény pozitívabb megítélésében!

Smash the Safe játékteszt - 4. kép

Persze hangsúlyoznánk továbbra is, hogy a Smash the Safe nem rossz, azonban csak a maga közönségének lesz ideális, ezáltal ne próbáljunk meg szimulátorként vagy szerepjátékként közelíteni hozzá, mert ez egyáltalán nem az, csupán egy egyszerű ügyességi játék, ahol a tapicskolás sebessége a minden. Párperces kikapcsolódáshoz és stresszcsökkentéshez tökéletes!

A Smash the Safe elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mendez

3 éve, 10 hónapja és 11 napja

Tipikusan az a játék amit nem lehet komolyan venni, de nem is azért készül. Csak őrültködni. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 10 hónapja és 12 napja

Kell ilyen is, na. mosolygó smiley

válasz erre

ferencziakos

3 éve, 10 hónapja és 12 napja

Az a játék, istenem. Kinek pattan ki ez a fejéből? röhögő smiley

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 10 hónapja és 13 napja

Tipikus értelmetlen de mégis el vagy vele. röhögő smiley

válasz erre