Smashing Zoo játékteszt

2020. november 04.
83.1771
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Zúzni jó dolog. Persze nem a valóságban, nem a lakásunkban, nem a saját autónkat, de amennyiben valami hatásos stresszcsökkentő dolgot keresünk magunknak, akkor keresve se találhatnánk jobb dolgot annál, minthogy szétzúzunk valamit - például a virtuális térben vagy egy mobiljáték részeként. Ezért örültünk meg nagyon, amikor megláttuk a Smashing Zoo című alkotást, mely alaposan megviccelt minket a címével, de összességében kellemes élményeket kaptunk tőle.


Merthogy mire is számítottunk a Smashing Zoo cím olvasatán? Nagyjából arra, hogy szét kell zúznunk benne egy állatkertet, de valójában az állatokhoz sincs túl sok köze a végeredménynek, legfeljebb szegről-végről, ami persze bőségesen elegendő is. Merthogy itt a központi elem természetesen a zúzás, és ezen a téren nem hazudtolja meg magát a játék annak ellenére sem, hogy sokaknak talán nem fog tetszeni, hogy a romboláshoz állatokat kell lövöldöznünk majd.

Smashing Zoo játékteszt - 2. kép

A Smashing Zoo lényege ugyanis, hogy adott lesz egy fegyver, bele egy állati lőszer - alapesetben egy tehén -, akit aztán jól neki kell lövöldözni a legkülönfélébb tárgyaknak, melyek erőteljes Minecraft- vagy Lego-hatást vonultatnak fel. Találunk a sorban gitárt, ceruzát, mágnest, de még egy kardot is darabokra zúzhatunk, ami halálosan egyszerű, de talán éppen azért élvezetes játékélménnyel rendelkezik majd - a rombolás szerelmeseinek legnagyobb örömére.

Merthogy itt semmi sem lesz túlbonyolítva, adott lesz egy az ujjacskánkkal irányítható céltábla, amivel be kell céloznunk a megfelelő helyet, és már indíthatjuk is tehenünket. Ha ügyesek vagyunk, pár lövéssel apró darabokra zúzhatunk mindent, de lesznek tömörebb dolgok, melyek több lövést igényelnek, a legjobb az egészben azonban, hogy nemcsak pontlövésekkel tudunk bohóckodni a Smashing Zoo-ban, hiszen alapvetően a pisztolylövések szimulálása az alap.

Smashing Zoo játékteszt - 3. kép

Lesznek azonban olyan pályák, melyek a pisztoly helyett egy géppisztolyt állítanak a középpontba, ezáltal nem egy-egy, hanem egyetlen lövéssel kapásból egy sorozat tehenet tudunk rádurrantani az adott tárgyra, így nagyon gyorsan el tudjuk takarítani az útból. Talán mondanunk sem kell, ez bizony igencsak komoly élményt jelent majd a pontlövöldözés után, kár hogy nagyon ritkán találkozhatunk vele.

Ami még szerethető a Smashing Zoo keretein belül, az a változatos elpusztítandó dolgokon belül az, hogy nemcsak tehenet, hanem később malacot, csirkét, de még szamarat is lövöldözhetünk, ami az animáció tekintetében fontos, de egyébként semmi extrát nem adnak hozzá az élményhez, pedig szuper lett volna egyedi hangeffektekkel vagy képességgel feldobni ezt a dolgot.

Smashing Zoo játékteszt - 4. kép

Persze ezt leszámítva a Smashing Zoo egy kifejezetten kellemes élményt nyújt nekünk abban az esetben, ha szeretünk darabokra zúzni dolgokat. Nem reformál meg semmit sem, nem lesz stílusteremtő, sem követendő példa, de mi nagyon kellemes élményeket szereztünk a segítségével, szóval hatalmas szívvel ajánljuk nektek a kipróbálást.

A Smashing Zoo elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

SamsungFan

3 éve, 9 hónapja és 2 napja

Jópofa, király hangulata van.

válasz erre

Mendez

3 éve, 9 hónapja és 2 napja

Nem akartok videókat is csinálni a tesztekhez? Erről pl tök jó lenne. mosolygó smiley

válasz erre