Snoopy Puzzle Journey játékteszt

2020. március 20.
63.7731
Volt idő nem is olyan régen, amikor a Snoopy rajzfilm egyike volt a legvagányabb dolgoknak, amit el tudtunk képzelni. Nehéz felnőtt fejjel megmagyarázni, hogy mit szerettünk annyira a bénácska karakterekben, de talán azt, hogy kellően felnőttesen tálalták a gyerekek problémáit, így valahol nekünk is utat nyitott a nagyok világába. Persze maga Snoopy karaktere sem elhanyagolható ebből a szempontból, hiszen a kis fehér kutya bájos mosolya azért csak azt nem varázsolta el, akinek kőből volt a szíve.


Ha emlékezetünk nem csal, akkor Snoopy karakterére építve nem sok említésre méltó mobiljáték született a múltban. Sőt mi több, PC-s és konzolos körökben sem igazán találkozhattunk jó minőségű és emlékezetes interaktív kalandokkal, ebből kifolyólag igencsak itt volt már az ideje valami komolyabb dolognak. Bár a Snoopy Puzzle Journey komoly talán nem lett, és talán nem fogunk emlékezni rá sok-sok év múltán, de ennek ellenére is kellemes csalódást okozott nekünk.

Snoopy Puzzle Journey játékteszt - 2. kép

Méghozzá stílusát leszámítva, hiszen a Snoopy Puzzle Journey első blikkre egy közönséges match-3 puzzler lett a sorban, ami ebben a formában talán nem is hazugság, azonban Snoopy karaktere miatt azért egy kicsit jobban tudjuk szeretni, mintha csak egy újabb gyémántokra vagy cukorkákra fókuszáló dologról lenne szó. Annak ellenére állítjuk mindezt, hogy egyébként szerintem sokkal jobban is átültethették volna az alkotásba a készítők az ismert franchise sajátosságait!

Az egész Snoopy Puzzle Journey ugyanis gyakorlatilag csak arról szól, hogy Snoopy utazgat egy sort a világ körül, és néhány kis barátja mellett mi leszünk majd az útitársai, ezáltal helyszínről-helyszínre újabb pályák tárulnak majd elénk, de sajnos hiába járjuk körbe a világot, nemcsak a Snoopy rajzfilmek bizonyos sajátosságai, de gyakran még az egyes országok vagy városok tipikus jellegzetességei sem jelennek meg az adott szinteken.

Snoopy Puzzle Journey játékteszt - 3. kép

Ezt persze még túléltük volna, ha a készítők a játékmenetet feldobják pár emlékezetes dologgal, csakhogy a Snoopy Puzzle Journey pontosan ugyanolyan élményeket kínál, mint bármelyik másik match-3 puzzler. Dugig van felesleges klisékkel, de azért akadnak pozitívumai, így például az alaposan felgyorsított játékélmény. Itt ugyanis nem kell egymáshoz húzkodni az azonos színű dolgokat, a lényeg az lesz, hogy a hasonló színű tömbökön tapicskoljunk egyet, mire azok maguktól eltűnnek majd a színről.

Ami ezen felül nekem kellemes élményeket adott a játékon belül, az nem volt más, mint az a pár alkalmazható power-up, melyek alighanem a leginkább kreatív formában igyekeztek behozni a játékba a Snoopy univerzumának sajátosságait. Nem igazán szeretnék spoilerezni, de ezek bizony visszahozhatják a gyerekkori emlékeket, akárcsak néhány egyéb áthallás vagy direkt utalás, melyek kifejezetten kellemes élményeket adhatnak a rajongóknak.

Snoopy Puzzle Journey játékteszt - 4. kép

Ez azonban az egyetlen pozitívum vagy különlegesség, ami a Snoopy Puzzle Journey kapcsán kiemelhető a sorból. A játékmenet tekintetében ugyanolyan nullának nevezhető, mint bármelyik match-3 puzzler, de aki szerette annak idején a Snoopy rajzfilmeket, az biztosan kellemes élményeket kaphat majd tőle a múltidézés és a nosztalgia tekintetében. Kár, hogy hosszabb távon nem igazán tudja lekötni az embert...

A Snoopy Puzzle Journey elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Mendez

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Amúgy sem terveztem letölteni, de így még kevésbé jutna eszembe.

válasz erre

peter97

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Kisebbeknek tökéletes ez a játék.

válasz erre

Gólem

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Hát ezen abszolút nem lepődtem meg.

válasz erre

fonemaker

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Na épp ezért nem szedtem le.

válasz erre

SamsungFan

2 hónapja, 1 hete és 4 napja

Pontosan erre számítottam, az a helyzet...

válasz erre