Snow Bros Classic játékteszt

2020. február 05.
64.5021
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hol volt, hol nem volt, nagyjából 25-30 évvel ezelőtt volt egy korszak. Mi akkor éltük gyerekkorunk legjavát. Még nem voltak okostelefonok, fogalmunk sem volt róla, hogy egyszer lesz olyan, hogy internet, nem hallottuk a Call of Duty nevet, és bár valóban több időt töltöttünk odakint a szabadban, azonban volt egy nagyon király elfoglaltságunk: a videojáték. Igen, már akkor is sok időt töltöttünk a képernyő előtt, és képtelenek voltunk megunni a nehezebbnél-nehezebb alkotásokat, még ha sokukkal csak egy-egy pályáig is tudtunk eljutni.


Sonic, Golden Axe, Super Mario, Bomberman... napestig tudnánk írni a listát - sok kedvencünk címére sajnos nem is emlékszünk már -, de az akkori hangulat, az akkori körülmények és mérgelődések, az összeropogtatott kontrollerek, a málnaszörpös, fincsis délutánok azért még mindig itt vannak lelki szemeink előtt. Hogy miért ez a nagy nyálas nosztalgia? Nagyon egyszerű: a Snow Bros Classic segítségével sikerült ismét visszautaznunk egy kicsit abba a gondtalan időszakba, és ha csak közvetetten is, de pár percig nem fájt a derék, nem sírt a gyerek, nem érdekelt a főnök, mert megint gyerekek voltunk...

Snow Bros Classic játékteszt - 2. kép

Ennek az oka, hogy a Snow Bros Classic egy vérbeli retro játék. Nem az a típus, mely helyenként emlékeztet a nagy klasszikusokra, ez az alkotás tényleg ízig-vérig olyan, mintha a kilencvenes évek elején készült volna. A pixeles grafika, a kezelőfelület, az irányítás, az animációk, egyszóval szinte minden tökéletes másolata az akkori kor sajátosságainak, egyedül talán a hangokba és a zenékbe lehetne belekötni egy kicsikét, de azért nem olyan vészes a helyzet ezen a téren sem, pláne annak fényében, hogy a játékmenet mindent feledtet velünk.

A Snow Bros Classic főhőse egy hóember, aki valójában kettő, a cél pedig minden pályán az, hogy lehógolyózzuk az agresszív ellenfeleket, akik megpróbálnak eltenni minket láb alól ilyen-olyan formában. Ez nem hangzik túl nehéznek, valójában azonban a kihívás mértéke olyan magas szinten mozog, mint annak idején, így már az első pályák során is nagyon gyakran láthatjuk a "game over" feliratot, és csak úgy, mint annak idején, ilyenkor teljesen elölről kezdjük majd a megmérettetést. Kivéve, ha van pénzünk, akkor nem...

Snow Bros Classic játékteszt - 3. kép

A játék rendkívül ügyesen lett felépítve, meglepően könnyű megszeretni minden elemét, annak ellenére is, hogy tényleg nem egyszerű érvényesülni benne akkor, ha egyszerre öt-hat szörnyeteg is kerget minket a pályán, és míg az egyik gyorsabb, mint a többi, a másik tüzet köp, a harmadik pedig a fene tudja mit csinál, hogy megnehezítse a dolgunkat. Szerencsére a játékmenetben van azért logika, így ha az egyik ellenfelet sikerül nagy hógolyóvá alakítanunk, és azt elindítani a pályán, az összes útjába kerülő szörnyet letarolja, így pár ilyen ügyes fogással könnyen érvényesülhetünk.

Sőt, dolgunkat számos más dolog könnyíti, így például főzetek, melyek hol a gyorsaságunkat, hol a hógolyók erejének növekedését módosítják, de a zöld trutyi lehörpintését követően óriási, legyőzhetetlen hóemberré alakulunk, ami azért elég nagy móka. Akárcsak maga a játék, mely hiába nehéz, hiába idegesítő nagyon sok ponton, mi egyszerűen minden pillanatát képesek voltunk élvezni.

Snow Bros Classic játékteszt - 4. kép

Merthogy annyira retro élmény, amennyire az csak lehetséges, és éppen ezért a Snow Bros Classic bárkinek meleg szívvel ajánlott, aki nem a PS4-gyel kezdte konzolos pályafutását, hanem a Sega Master System vagy a sárgakazis, kínai hamisítványok nőttek közel elsőként a szívéhez. Ez a hóemberes kaland ugyanis abba az időszakba repít majd vissza minket!

A Snow Bros Classic elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Mendez

4 éve, 6 hónapja és 18 napja

Imádom, már jön is lefelé!!!

válasz erre

Chico

4 éve, 6 hónapja és 19 napja

Engem is legalább ugyanennyire beszippantott! Imádom!

válasz erre

SamsungFan

4 éve, 6 hónapja és 22 napja

Nagyon bejön, köszi ezt a hangulatos tesztet!

válasz erre

fonemaker

4 éve, 6 hónapja és 22 napja

Nagyon király teszt lett, a játékot meg már szedem is!

válasz erre

ferencziakos

4 éve, 6 hónapja és 22 napja

Ez lett a kedvenc tesztem itt! mosolygó smiley

válasz erre