Sonic Forces: Speed Battle játékteszt

2017. november 22.
51.3981
A Sega korábban már megörvendeztetett minket néhány nagyszerű Sonic mobiljátékkal, amelyek között volt már endless runner is a kiváló Sonic Dash képében, ami annak idején folytatást szintén kapott, de a kiadó úgy gondolta, hogy még egy bőrt azért le lehet húzni a kis kék sündisznóról. Így is tettek, ezért a PC-re és konzolokra nemrégiben megjelent Sonic Forces-t megtámogató összedobtak egy újabb endless runnert. Hogy volt értelme?


Bár nagyon szkeptikus voltam korábban, de most azt kell mondanom, hogy volt! A Sonic Forces: Speed Battle ugyanis nem azzal a szándékkal jött létre, hogy csak egy újabb endless runner legyen a sorban, hiszen bár a játékmenet alapja azért innen eredeztethető, ellenben az egész a multiplayer módra lett kiélezve. Ez pedig ebben a formában természetesen elég komolyan átírja mindazt, amit annak idején például a Sonic Dash kínált.

Sonic Forces: Speed Battle játékteszt - 2. kép

A Sonic Forces: Speed Battle lényege röviden és tömören az, hogy mindenkinél gyorsabban végigrohanjunk a pályákon. Ehhez minden egyes pálya elindításakor a matchmaking három csapattársat kerít mellénk - meglepően sok magyarral is találkozni -, ami gyors internetcsatlakozás mellett egészen gyorsan összehoz minket másokkal, majd amint betöltött a pálya, hősünk automatikusan meg is kezdi a rohanást. Hogy mégis mi a kihívás abban, ha mindenki csak rohan?

Egyrészt például az, hogy milyen ügyesen tudunk átlendülni az egyes akadályokon, hiszen elegendő belebotlani egy oszlopba, elrontani egy akadály átugrását, és máris komoly lemaradásba kerülünk. Persze aggodalomra semmi ok, az utolsókból is könnyedén lehetünk az elsők, hiszen a legendás LEGO Racers mintájára különféle power upok segítségével komoly borsot törhetünk ellenfeleink orra alá. Tornádók, tűzlabdák, villámok, aknák és egyéb csapdák segíthetnek nekünk abban, hogy akadályozzuk a többieket, de mivel ők is élő ellenfelek, nem árt vigyázni, mert a kölcsönkenyér visszajár.

Sonic Forces: Speed Battle játékteszt - 3. kép

A küzdelmek meglepően kellemes kihívásokat garantálnak, tényleg csak a szerencsénken és ügyességünkön múlik minden, nem érezhetjük azt, hogy kik a gazdagabb, tehetősebb játékosok, mert a matchmaking ügyesen hozza össze egymással az embereket. A futamok között egyébiránt lehetőségünk nyílik fejleszteni karakterünket, és érdekesség, hogy már a legkisebb újításokat is rögtön megérezhetjük majd a következő ütközet alatt.

Azt már talán mondanom sem kell, hogy minél ügyesebbek vagyunk a legendás Sonic-játékok által inspirált, de teljesen új pályákon, annál több jutalom vár ránk, így hol extra karakterek, hol plusz képességek, miközben természetesen arra is ügyelnünk kell, hogy minél több aranygyűrűt csípjünk meg, ami a sorozat egyik ikonikus elemeként itt is szerepet kapott.

Sonic Forces: Speed Battle játékteszt - 4. kép

A Sonic Forces: Speed Battle tehát bár első blikkre talán egy szimpla endless runnernek tűnik, de a valóságban egy igazán kellemes kis multiplayer élmény, amibe nem kell pénzt ölnünk ahhoz, hogy élvezhessük a rohangászást. Ha van otthon masszív WiFi kapcsolatod, és szereted a Sonic-játékokat, ez biztos, hogy nem fog csalódást okozni!

A Sonic Forces: Speed Battle elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Femobilos

11 hónapja, 2 hete és 5 napja

Nagyon jó lett imádom!

válasz erre

zsenikém

11 hónapja, 2 hete és 6 napja

Beszippantott bassszus teljesen!

válasz erre

ferencziakos

11 hónapja, 2 hete és 6 napja

Ez baromi jó game!

válasz erre

Mendez

11 hónapja, 3 hete

Már szedem is, nagyon tetszik teszt alapján!

válasz erre