Spitkiss játékteszt

2018. november 09.
50.5411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Időről-időre előbukkannak olyan egyujjas ügyességi játékok, melyek megpróbálják forradalmasítani egy kicsit a falon csúszkálós és ugrálós alkotások műfaját. Mindez gyakran inkább kisebb, mint nagyobb sikerrel jön csak össze, azonban a Playdius legújabb alkotása egészen kellemesen meglepett minket, a Spitkiss ugyanis egy a megjelenés és a játékélmény terén is egészen korrekt alkotás lett a sorban.


Nem meglepő, hiszen ilyen esetekben már az pozitív előjel, ha egy játék PC-re is megjelenik, a kérdéses közeg ugyanis lényegesen finnyásabb a gyenge minőségre, és szerencsére nagyon jól tudták ezt a Playdius srácai is, akik nemcsak a megjelenés, hanem a játékmenet terén is megpróbáltak egy minden tekintetben vállalható és kellemes mobiljátékot összehozni. A végeredmény pedig önmagát igazolja!

Spitkiss játékteszt - 2. kép

Merthogy a Spitkiss amilyen egyszerű, olyan nagyszerű élményeket kínál nekünk. Az alapkoncepció pedig halálosan egyszerű, adott egy hölgy, neki egy hevesen dobogó szíve, a mi feladatunk pedig, hogy ezen tapicskolva eljuttassuk csókját kiválasztott szerelméhez. Igen ám, csakhogy a cuppanós nem repked úgy, mint a filmeken, a trükkös pályákon ugyanis úgy tudjuk eljuttatni a célig, ha turha módjára felcsapjuk párszor az arra alkalmas falakra.

Ez nyilván az első szinteken nem okoz különösebb problémát, azonban 80 pálya vár ránk, és már az ötödiknél elkezdenek szívatni minket a készítők, hogy még csak véletlenül se legyen könnyű dolgunk a love story összehozatalában, hiszen a pályaszerkesztés csillagos ötösre sikerült, ezáltal bár végtelen mennyiségben próbálkozhatunk, nem lesz egyszerű feladat megtalálni a megfelelő útvonalat és a jó időzítést.

Spitkiss játékteszt - 3. kép

Pláne annak fényében, hogy a kis csókunkat egy az Angry Birds-játékokra hajazó csúzlis módszerrel terelgethetjük majd a falak között, tehát a tempós haladásban azért ember lesz a talpán, aki képessé válik elsőre megtalálni a helyes utat vagy a jó időzítést. Pláne, hogy szép fokozatosan jönnek majd a nehezítések a pályákon, tehát sem unatkozni, sem belefásulni nem fogunk a dologba.

Különösen azért sem, mert a Spitkiss a megjelenés terén is kellemes látvány a szemnek. Megkockáztatom, hogy legtöbb elemét kézzel rajzolt formában tárták elénk a készítők, ami a képregényes átvezetőkön vehető észre a leginkább, melyek egyszerűek lettek ugyan, de mégis kellemesen látványosak.

Spitkiss játékteszt - 4. kép

A Spitkiss összességében tehát egy zseniális ügyességi játék lett, amit nagyon könnyű megszeretni, méghozzá nem véletlenül, hiszen elragadó látványvilága és kellemes játékmenete a legjobbak közé helyezi őt. Ha világsiker nem is lesz belőle, rengeteg embernek okozhat nagyon kellemes perceket!

A Spitkiss elérhető itt: Google Play
4 hozzászólás

fonemaker

5 éve, 11 hónapja és 3 napja

Nagyon nehéznek tűnik, és ennek örülök. mosolygó smiley Végre valami játék, amiben van kihívás.

válasz erre

SamsungFan

5 éve, 11 hónapja és 3 napja

Végre valami újfajta játék! mosolygó smiley

válasz erre

Chico

5 éve, 11 hónapja és 3 napja

Wow! meglepett smiley Nagyon bejün!

válasz erre

Mendez

5 éve, 11 hónapja és 3 napja

Na ez egy érdekes játék, az biztos hogy ritka! meglepett smiley

válasz erre