SpongeBob: Krusty Cook-Off játékteszt

2020. május 20.
65.3471
Talán az éppen most feltámadó SpongeBob SquarePants: Battle for Bikini Bottom miatt, talán azért, mert egy megunhatatlan karakterről van szó, de a Tilting Point csapata úgy határozott, hogy itt az ideje egy újabb mobiljátékot készíteni SpongyaBob kapcsán, aki bőven túlmutat a közönséges match-3 puzzlerek élményén. Így született meg a SpongeBob: Krusty Cook-Off, mely bár alaposan leegyszerűsítette a rajzfilmben látottakat, ezáltal csak egy témakörre koncentráltak benne az alkotók, de így is kifejezetten kellemes élmény született.


Ennek az oka abban keresendő, hogy a mobiljátékban SpongyaBob szakácskarrierjét állították a középpontba az alkotók, ezáltal kapásból az elején beállunk szolgálni a Rozsdás Rákollóba, hogy ott nekilássunk palacsintát sütni az érkező vendégeknek, majd minél ügyesebbek leszünk, és minél magasabb szintre jutunk, annál több lehetőség, illetve elkészíthető étel oldódik majd fel előttünk, mígnem végül eljutunk a herkentyűburger receptjéig is.

SpongeBob: Krusty Cook-Off játékteszt - 2. kép

A SpongeBob: Krusty Cook-Off alapvetően halálosan egyszerű élményekre épül fel, az Overcooked és társainak "spongyásítot" változatát kapjuk meg, aminek részeként minden egyes körben az lesz a cél, hogy a különféle alapanyagokból összeállítsunk valami finomságot. Kezdetben persze nem lesz túl nehéz dolgunk, előre elkészített palacsintatésztát kell rádobálnunk a főzőlapra, és miközben ügyelünk arra, hogy ne égessük el őket, kenhetünk rájuk ilyen-olyan feltételeket, sőt kávéval is kiszolgálhatjuk a vendégséget.

Magasabb szinteken persze ennél azért lényegesen komolyabb feladatok várnak ránk, ezáltal sok összetevős fogások várnak majd ránk, de nagy sajnálatomra itt azért nem éppen az volt a céljuk az alkotóknak, hogy elmerülhessünk a főzéstudományban. Éppen ellenkezőleg, rengeteg dolgot teljesen készen kapunk majd, így lényegében sokszor csak az lesz a dolgunk, hogy a lehető leggyorsabban rátapicskoljunk mindenre, és időben eljuttassuk az ételt a pult előtt átfogó halfejeknek. Mégsem neveznénk azonban egy közönséges clickernek a végeredményt!

SpongeBob: Krusty Cook-Off játékteszt - 3. kép

Ennek az oka nem más, minthogy itt azért kell majd stratégia, oda kell figyelni rengeteg beállításra, mérőműszerre és órára, a sorrendiségre, tehát azért jóval közelebb áll az egész az Overcooked élményéhez, mint egy közönséges tapicskoláshoz. Hogy mindezt kellemesen ízléses körítéssel, látványvilággal, a sorozathoz maximálisan hű megoldásokkal látták el, az csak hab azon a bizonyos tortán, de a kísérő eventek és az egyéb extrák miatt sem haragszunk éppenséggel a végeredményre.

Merthogy lesz itt azért bőven mellékes feladat egészen sok, így példának okáért megfordulhatunk több étteremben, testre szabhatjuk, kipofozhatjuk őket, felfedezhetjük Bikinfenék főbb nevezetességét és helyszínét, miközben természetesen kis hősünk számára is feloldhatunk néhány vagány és menő öltözetet, hogy még teljesebbé tegyük az élményt. Ha autentikusságról beszélünk, a SpongeBob: Krusty Cook-Off abszolút a valaha készült legjobb SpongyaBob mobiljáték lett ebből a szempontból!

SpongeBob: Krusty Cook-Off játékteszt - 4. kép

Illetve úgy nagy általánosságban is kifejezetten kellemes élményeket kínál. Bár gyakran képes kicsit az unalomig, illetve határokig menni azzal, hogy ugyanazokat az ételeket kell újra és újra elkészítenünk sokadik alkalommal is, azonban ez alapvetően megbocsájtható neki, hiszen ha csak egy kis aprósággal is, de mindig bővül a recept. Ha kedveljük a főzőcskézést és SpongyaBob világát, a SpongeBob: Krusty Cook-Off óriási kedvencünk lehet!

A SpongeBob: Krusty Cook-Off elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Mendez

5 hónapja, 3 hete

Igazán hangulatos, vidám játék. Nagyon el vagyok vele én is.

válasz erre

SamsungFan

5 hónapja, 3 hete és 1 napja

Ezek a "főzős" játékok nekem nagyon nem adják, nem is értem mi benne a jó.

válasz erre

Tommy

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Imádom, óriási figura. Így minden játék is kell.

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Ez a rajzfilm nagyon messze áll tőlem, így a játék is...

válasz erre