Stickman Skate Battle játékteszt

2017. május 19.
43.5891
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Újabb taggal gyarapodott a Djinnworks csapata által megálmodott Stickman-sorozat, amely a jéghoki, a foci vagy a kosárlabda után ezúttal a gördeszkázást állította a középpontba. Habár vannak nagyon jó deszkás mobiljátékok, összességében azonban mégis itt volt már az ideje a vérfrissítésnek, hovatovább egy olyan alkotásnak, amelyben lehetőségünk nyílik PvP módban összemérni tudásunkat másokkal.


Merthogy a Stickman Skate Battle pontosan ezt váltja valóra, hiszen bár van a játékban offline mód is, ellenben ez csak egyfajta betanításként és gyakorlásként fogható fel, aminek során kigyakorolhatjuk az egyébként alapos tutorial során megismert mozdulatokat. Ha pedig ezzel megvagyunk, érdemes csatlakozni a világhálóhoz, mert a játék akkor mutatja meg igazi arcát, ha másokkal mérjük össze benne tudásunkat.

Stickman Skate Battle játékteszt - 2. kép

Erre egyelőre csak és kizárólag 1v1 fős játékmódokban van lehetőségünk, ellenben az opció sokkal nagyobb élményt garantál, mint azt elsőre gondolnánk. Bár alapesetben a Stickman Skate Battle egyszerű játékélményt nyújt mind az irányítás, mind a trükkök tekintetében - kis túlzással csak csúszkálhatunk, ugrálhatunk és pöröghetünk benne, noha papíron 15 trükköt kivitelezhetünk -, de ennek ellenére is olyan kellemesnek tekinthetők a párbajok, hogy már első alkalommal is képesek függőséget okozni.

Bár a matchmaking sebessége hagy maga után némi kívánnivalót, ellenben legalább a játék arra törekszik, hogy mindig a velünk egy szinten lévő deszkás növendékekkel eresszen össze minket. Külön nagy élmény, hogy itt ugyebár nincsenek határok, ezáltal akár a világ másik felén élő játékossal is deszkás párbajozhatunk egy nagyot, ha pedig nincsenek nyelvi korlátok, akár még kommunikálhatunk is.

Stickman Skate Battle játékteszt - 3. kép

Maguk az ütközetek egyébiránt rémesen egyszerűen zajlanak: csak lépj a pályára, és mutasd meg szűk egy percben, hogy mire vagy képes, és ha több pontot érsz el, nyertél. A számtalan pálya mindegyike úgy van kialakítva, hogy rengeteg trükköt tudjunk bemutatni folyamatosan, és bár vannak könnyebb, valamint szivatósabb helyszínek is, összességében mindet kellemesnek nevezném. Amit azonban nem igazán tartottam szimpatikusnak, az nem más, minthogy a készítők eséstől esésig adnak lehetőséget arra, hogy deszkázzunk. Magyarul, ha az egy percünk első másodpercében elhasalunk, rögtön a másik játékos jön, és csak akkor kapjuk vissza az irányítást, ha ő is elesik, és így megy ez egészen addig, amíg le nem telik az időkeret.

Bár ez a megoldás nyilván azért kellett, hogy az emberek megtiszteljék a másikat azzal, hogy legalább megnézik egymás szerencsétlenkedéseit, hiszen bár az irányítás könnyed, de azért a legtöbben az első pár mérkőzésen jó nagyokat fognak bénázni. Érdemes azonban a legjobbra törekedni, hiszen a győztes mérkőzések után pénzt kapunk, amiből újabb ruhákat, deszkákat és egyebeket vásárolhatunk magunknak, amelyek közül a gördeszkákat kivéve mindegyik csak optikai tuning.

Stickman Skate Battle játékteszt - 4. kép

A Stickman Skate Battle ugyan nem találja fel a kereket, ellenben egy igazán kellemes kis mobiljáték lett azok számára, akik szeretnének egy jót deszkázni a telefonjukon, és másokkal is szívesen megmérkőznének, hiszen ha valamiben, akkor ebben nagyot villantott a végeredmény. Ha másért nem is, legalább azért nézzél bele, mert ingyen van!

A Stickman Skate Battle elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

fonemaker

1 éve, 1 hónapja

Jópofa az a pálcikaemberke hozzá.

válasz erre

Tommy

1 éve, 1 hónapja

Teszt alapján elég nehéznek tűnik... De persze leszedem.

válasz erre

SamsungFan

1 éve, 1 hónapja

Tetszik, nagyon!

válasz erre

peter97

1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Ez marha jópofa!

válasz erre