Super Brawl Universe játékteszt

2019. április 17.
60.5121
Verekedős mobiljátékokkal kis túlzással már tele van a padlás, de sajnálatos módon azt nem tehetjük hozzá, hogy ezek mindegyike minőségi cím, hiszen csak nagyon ritkán találunk olyan bunyós alkotást, melyet a játékmenete miatt kedveltünk meg. Persze ott a másik véglet, amikor az átlagos balhézás mellé valamilyen ismert franchise kapcsolódik, vagyis inkább a karakterek és a környezet miatt kedveljük meg a végeredményt, és nem azért, mert olyan élvezetesek lennének a bunyók.


Valami hasonló összkép körvonalazódott előttünk, amikor megismerkedtünk alaposabban is a Nickelodeon által jegyzett Super Brawl Universe című verekedős játékkal, melyben az ismert mesecsatorna még ismertebb karakterei kaptak központi szerepet. Emiatt már a premier előtt biztosra vettük, hogy itt bizony nem fröcsög majd a vér, és nem várnak ránk olyan mély élmények, mint egy Mortal Kombat vagy Injustice 2 esetében. Persze azért így is reménykedtünk!

Super Brawl Universe játékteszt - 2. kép

Hiú ábrándjaink viszont nem voltak, emiatt pedig összességében alig kellett csalódnunk a végeredményben, pláne annak fényében, hogy a készítők tényleg kellemes élményt hoztak itt össze, méghozzá mindenféle különös cicoma nélkül. Adott egy halom ismert karakter, megannyi kapcsolódó helyszín és világ, a küzdelmek tekintetében pedig szintén az egyszerűség dominált, ezáltal a képernyő minél gyorsabb csépelésével simán leverhetünk bárkit, már amennyiben az nem egy bot, hiszen a valódi ellenfelekkel szemben - merthogy PvP móka is van - azért akad már kihívás.

A tartalom tekintetében egyébiránt valóban minden és mindenki itt lesz, aki csak számít. A SpongyaBobtól és a Fecsegő Tipegőktől kezdve, a Tini Nindzsa Teknőcökön és Invader Zimen át, a Veszélyes Henry-ig és a Danny, a fantomig bezárólag minden ismert harcos és helyszín felvonul. Aki ismeri és kedveli a csatornát, az biztosan megtalálja majd itt a kedvenceit, hovatovább lehetőséget is kap arra, hogy apránként feloldja, majd fejlessze őket, illetve belőlük állítsa össze saját csapatát.

Super Brawl Universe játékteszt - 3. kép

Merthogy a Super Brawl Universe bár az 1v1 fős küzdelmek tekintetében is ott van a szeren, azonban lehetőséget nyújt a 3v3 fős összecsapásokra is, de ezt ne úgy képzeljük el, mint például a Tekken Tag Tournament esetében. Itt egy játékos bunyózik mindhárom választott féllel, akik sorban kerülnek pályára, ha pedig valaki elbukott, jön a következő addig, amíg valakinek el nem fogynak a harcosai. Talán nem a legjobb megoldás, de őszintén szólva tényleg felesleges lett volna ennél jobban túlbonyolítani a dolgot.

Pláne, hogy a készítők a karakterek közti balansz tekintetében sem álltak a helyzet magaslatán, sőt mi több, mondhatni akadnak olyan hősök, de inkább bizonyos képességeik, hogy kis túlzással lehetetlen ellenük felvenni a kesztyűt. Ezen a téren sokkal kiegyensúlyozottabb élményekre számítottunk a végeredménytől, de a tartalom, a megjelenés és a túlontúl könnyed irányítás azért kárpótol ezért a kis hiányosságért.

Super Brawl Universe játékteszt - 4. kép

Bár a több órányi bunyó után sem derült ki számunkra, hogy a Nickelodeon pontosan kinek szánta alkotását, hiszen bár a karaktereket főként a kisebbek ismerik, ellenben az idősebbek is jól elszórakozhatnak vele, ha kedvelik a bunyós játékokat. Túlbonyolítva semmi sem lesz, de talán pont ezért kedvelik majd meg sokan, noha egy új világsiker biztosan nem válik belőle...

A Super Brawl Universe elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

peter97

11 hónapja,

Spongyabob kihagyhatatlan, bármilyen játékban is jön. Nálam kötelező.

válasz erre

Ronalddo

11 hónapja, 1 napja

Jó ez, nekem bejön!

válasz erre

fonemaker

11 hónapja, 1 napja

Egy próbát nekem megér, szedem is.

válasz erre