Super Fowlst játékteszt

2018. december 21.
59.1321
Néhány évvel ezelőtt az egész játékipart sikeresen letarolta a Flappy Bird őrülete. Nem azért, mert olyan nagyon egyedi lett volna, amit kitaláltak a fejlesztők, sokkal inkább azért, mert úgy közelítettek egy játékstílus felé, ahogyan korábban még senki, így a madártoszogatás örömeit azóta számtalan formában próbálták már leutánozni. Kisebb-nagyobb sikerrel!


Most itt a következő delikvens a Super Fowlst képében, melynek az alapját határozottan a Flappy Bird adja, csakhogy az oldalra scrollozós élmény helyett itt inkább felfelé és lefelé kell irányítanunk kis madárkánkat, aki történetesen egy csirke lett. Hovatovább nemcsak ügyeskednünk kell vele, hanem keményen odacsapni bár démoni teremtménynek is.

Super Fowlst játékteszt - 2. kép

Ezzel gyakorlatilag teljesen össze is foglaltuk, hogy miről szól, illetve miért olyan jó a Super Fowlst élménye, ami tényleg meglepően kellemesen sikeredett, de először nem is annyira a játékmenet, mint a grafika foghatja meg a rajongók többségét. A pixel art művészetet ugyanis sokan tudják jól használni, de annyira ízlésesen és tehetségesen, mint Thomas Young, aligha, ezáltal már az első percekben igazán kellemes élményekre számíthatunk tőle.

A megjelenés persze nem minden, hiszen láttunk már grafikailag szép, de a tartalom terén nagyon silány mobiljátékokat, azonban a Super Fowlst szerencsére ezen a téren sem hagy cserben minket. Mint említettük, az alapokat a Flappy Bird adja, így kis tyúkocskánkat a képernyő bal és jobb oldalát használva tudjuk ide-oda taszigálni annak érdekében, hogy elkerülje az akadályokat és nekidurrantson a démoni ellenfeleknek.

Super Fowlst játékteszt - 3. kép

A csúf lényeket ugyanis el kell tenni láb alól, és tényleg nem kell hozzá más, mint egyszer nekik csattanni, míg a főbb ellenfeleknél azért persze ezt többszörözni kell, ám ők sem fognak sok borsot törni az orrunk alá. Kihívás azért persze lesz, ennek az oka pedig nem más, minthogy a harc mellett sok-sok akadályt is le kell gyűrnünk a játékban, ami a fura irányítás miatt nem lesz egyszerű.

Életből pedig igencsak csekély mennyiség áll majd a rendelkezésünkre, tehát nem árt spórolni, mert ha elhalálozunk, elölről indul a játék. Nincs kegyelem, legfeljebb hirdetéseket nézünk vagy vásárolgatunk, hogy folytathassuk. Ezen felül egyedül a ranglisták és a feloldható karakterek okoznak majd még némi extra kihívást és lehetőségeket nekünk, de ezt leszámítva a puszta élmény is óriási lesz.

Super Fowlst játékteszt - 4. kép

Hiába nem hozott szinte semmi egyediséget a színtérre, a Super Fowlst összességében egy igencsak kellemes élmény lett a sorban. Kellemes kihívás, nagyszerű megjelenés, mindemellett pedig magas újrajátszhatósági faktor jellemzi, mindez ráadásul teljesen ingyen.

A Super Fowlst elérhető itt: Google Play | iOS App Store
6 hozzászólás

Ronalddo

6 hónapja, 1 hete

Nagyon poén, lekapom.

válasz erre

Chico

6 hónapja, 1 hete és 2 napja

Tipikus utazós game, előkapod buszon, vonaton, repülőn, tolod két órát és annyi épp elég.

válasz erre

Direktor

6 hónapja, 1 hete és 2 napja

Leszedem kipróbálom én is. Nem tűnik rossznak.

válasz erre

SamsungFan

6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Ezt is szedem. Nagyon bejön teszt alapján.

válasz erre

fonemaker

6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Egész jónak tűnik, már szedem is.

válasz erre

ferencziakos

6 hónapja, 1 hete és 3 napja

Érdekes játék, tetszik.

válasz erre