Surfatron játékteszt

2018. június 29.
45.5441
Túlzás nélkül sikerült majdnem kiugrani a bőrömből, amikor megtudtam, hogy gyermekkorom egyik meghatározó fejlesztőcsapata, avagy a 3D Realms egy új videojátékot készített, mely tőlük szokatlan módon egy mobiljáték lett a sorban. Őszintén szólva sejtelmem sem volt róla, hogy ennyi év után mit várhatok a Duke Nukem alkotóitól, de alapvető elvárásaim azért akadtak.


Olyannyira, hogy személy szerint sikerült is hatalmasat csalódnom a Surfatron-ban, és bár mindez nem azért történt, mert a végeredmény rossz lenne, sokkal inkább azért, mert tényleg komoly elvárásaim voltak. Annak idején ugyanis a 3D Realms korszakalkotó címeket tett le az asztalra, a Surfatron azonban minden lett, csak éppen mérföldkőnek számító alkotás nem.

Surfatron játékteszt - 2. kép

Pedig a 3D Realms mindent megtett a cél érdekében, még Jon St. John-t, Duke Nukem legendás szinkronhangját is szerződtették a játékhoz, ami azonban nem lett FPS, sőt mi több, akció is alig van benne. A Surfatron ugyanis lényegében egy klisékre építő, több tekintetben is múltidéző ügyességi játék lett, amiben a türelem és a reflexekre építkező élmény kapta a központi szerepet az endless runnerek sajátosságai mellett.

A játékban a főszereplő egy Dusty nevű robotszerűség, aki hatalmas karokkal rendelkezik, és végtelenített pályákon kapaszkodva száguldozik előre. A cél az, hogy a kis robot irányításával - tudjuk ide-oda taszigálni és gyorsítani - összegyűjtsük az érméket, és a lehető legmesszebb jussunk, csakhogy ezeket egy sor más dolog próbálja majd megakadályozni, így többek között például egy óriási fenevad is, akit simán el tudtunk volna képzelni egykoron a Duke Nukem-ben is.

Surfatron játékteszt - 3. kép

A nagy dög persze a legtöbbször könnyedén lerázható, ellentétben a kisebb szörnyetegekkel, melyek alaposabban megkeserítik majd az életünket, miközben félelmetes tempóban próbálunk előre haladni. Ezzel pedig konkrétan ki is merült a Surfatron lényege, ami egyet jelent azzal, hogy bár ingyenes címről van szó, mégis rendkívül hamar unalomba tud fulladni.

Hiába a napi és egyéb célok, a csipetnyi fejlődés és a pályán elérhető egyéb extrák, a Surfatron az endless runnerek hibájába esve nem igazán garantál nekünk jelentős mennyiségű tartalmat. Ellenben a megjelenése miatt érdemes vetni rá egy pillantást, mert a 3D Realms úgy tudta felidézni előttünk az egykori pixelvilágot, hogy abban semmi műanyag modernizmus nincs, csak a kőkemény nyolcvanas-kilencvenes évek.

Surfatron játékteszt - 4. kép

Ha a Duke Nukem alkotói miatt próbálnád csak ki a Surfatront, akkor inkább ne tedd, mert garantáltan óriási csalódás vár rád, de akkor sem lesz jobb a helyzet, amennyiben egy jó ügyességi endless runnert keresel, mert ezen a téren szintén nem túl kiemelkedő. Hogy akkor érdemes-e ránézni? Mivel ingyen van, azért érdemes kipróbálni, de a nagy elvárásokat tegyük zsebre...

A Surfatron elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

peter97

8 hónapja, 1 hete és 1 napja

Hát ingyen tényleg oké, hogy ha nem túlzottan van telitömve reklámmal, de egyébként ez nagyon tucat cucc.

válasz erre

SamsungFan

8 hónapja, 1 hete és 1 napja

Fura hogy egy ilyen csapattól egy ilyen játék érkezik...

válasz erre

Mendez

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Egynek, ingyen jó!

válasz erre

ferencziakos

8 hónapja, 1 hete és 2 napja

Ránézésre nekem tetszett de most elbizonytalanodtam.

válasz erre