Szeretnél sikeres Instagram-influenszer lenni? 5 tipp, hogyan csináld!

2018. szeptember 23.
45.9511
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Bár mi személy szerint itt a szerkesztőségben sikítófrászt kapunk az influenszer kifejezéstől, valamint alapvetően ettől az egész új vonulattól, hiszen sajnálatos módon rengeteg olyan ember kap így véleménynyilvánítási lehetőséget, akinek inkább csendben kellene maradnia, de elismerjük, hogy ez az út akár jó irány is lehet sokak számára. Az influenszerek ugyanis olyan hétköznapi emberek, akik őszintén elmondhatják a véleményüket, akik sok esetben hozzáértőbbek lehetnek egy bizonyos témában, és ha valóban sokat dolgoznak a népszerűségért, hogy ők legyenek a legjobbak, akkor ezért meg is érdemlik a pénzüket.


Mivel hazánkban egy egészen új jelenségről beszélünk, ami az utóbbi időben a mobiljátékok világában is kezdi megvetni a lábát, ezért úgy döntöttünk, hogy egy kis segítséget nyújtunk azoknak, akik most határoznak úgy, hogy Instagram-influenszerek szeretnének lenni. Bár előre szólunk, hogy ez az út nem lesz valami könnyű, de elég nagy a magyar piac is ahhoz, hogy kitermeljen néhány követésre érdemes alakot ebből a mezőnyből. Rajtunk ne múljon, hadd adjunk pár tippet a kezdéshez:

Szeretnél sikeres Instagram-influenszer lenni? 5 tipp, hogyan csináld! - 2. kép

1. Először is válassz egy jó témát!


Az önmagukat reklámozó celebek nem influenszerek, ezt most szögezzük le, hanem egyszerű bohócok. Magyarországon tisztességes és becsületes munkával, hazudozások nélkül nem tudsz olyan önéletrajzi csatornát nyitni, melyen úgy érvényesülhetnél, hogy közben ne hajszold magad adósságokba. A cél tehát, hogy válassz egy jó témát, ami érdekel, amiben van tényleges tudásod, ami trendi vagy véleményed szerint majd az lesz, hovatovább képes leszel hozzá kapcsolódóan évek múlva is újdonságokkal szolgálni. Ha ez megvan, higgy benne rendületlenül!

2. Gyárts olyan tartalmakat, ami megragadja a figyelmet!

Ha megvan a téma és elindult az oldal, akkor jön csak a neheze: a tartalomgyártás. Ez nagyon kemény munka lesz, hiszen nehéz olyan képeket, videókat vagy bármi kapcsolódó anyagot elkészíteni, ami nemcsak témába vágó, hanem mindemellett megragadja az embereket is, nem mellesleg pedig teljesen saját. Ha jó a tartalom, akkor azt megosztják, akkor beszélnek róla, rád találnak az újabb követők, tehát növekszik a népszerűséged. Ehhez persze egy kis szerencse sem árt, de ami még fontosabb: mindig legyél őszinte!

3. A saját véleményed a legfontosabb!

Egy Instagram-influenszer tevékenysége akkor a leghatásosabb, ha van saját véleménye a világról, a termékekről, vagy bármiről, amivel foglalkozik. Nyilván ezen a téren soha nem szabad csatlakozni a szélsőségekhez olyan értelemben, hogy túl bunkón nyilatkozol valamiről, az alapvető tiszteletet és objektivitást minden és mindenki megérdemli, de ha valami rossz, akkor az rossz. Neked pedig el kell mondanod, ha ugyanis mást állítasz, elveszíted a hiteledet, és a követőidet is.

Szeretnél sikeres Instagram-influenszer lenni? 5 tipp, hogyan csináld! - 3. kép

4. Ne felejtsd el: az emberektől leszel influenszer!


Vagyis ok nélkül soha ne nézd le a követőidet, soha ne legyél velük bunkó, még akkor sem, ha később élőben találkozol néhányukkal. Ők ugyanis többnyire felnéznek rád, tisztelnek téged, és csak úgy juthatsz előre, ha az egódat félretéve bánsz velük. Mindig jusson eszedbe, hogy influenszernek lenni nagyon képlékeny dolog, egyszer fenn, egyszer lenn, de hogy mekkorát zuhansz, az a fentiektől függ.

5. Mennyiség helyett minőség!

Magyarul ne szemeteld tele az Instagramot csak azért, mert aznap nem volt még tartalmad. Ha butaságot vagy minősíthetetlen bejegyzést teszel közzé, azzal többet ártasz, mintha egy nap kimaradt volna. Nem kell feltétlenül a rendszerességre törekedned, inkább arra, hogy amit kiteszel, annak legyen haszna, azzal valakinek bearanyozd a napját, segíts neki, esetleg megmosolyogtasd. Ez a valaki ugyanis megosztja a tartalmat, újabb embereknek okoz örömet, és újabb követők akadnak rád, így lassan felépül a kis birodalmad.
2 hozzászólás

ferencziakos

5 éve, 11 hónapja és 25 napja

Munkakerülők mind egytől egyig.

válasz erre

Mendez

5 éve, 11 hónapja és 25 napja

Sajnos az utóbbit fogadják meg a legkevesebben. És ezért ennyi a selejt.

válasz erre