Tactical Monsters Rumble Arena játékteszt

2018. január 17.
39.4361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A kilencvenes évek végén és az ezredforduló utáni első pár évben alig akadt olyan PC-s játékos, aki ne ismerte és ne szerette volna a Heroes-sorozatot, mely mindmáig a körökre osztott taktikai stratégiák legjobbjának számít. Bár az újabb epizódok hagynak maguk után kívánnivalót, de például a harmadik részt a mai napig szívesen veszik elő a műfaj kedvelői, és éppen ezért nagy öröm, hogy ha nem is egy Heroes, de valami hasonló most végre mobilokra is megjelent.


Persze félreértés ne essék, a Tactical Monsters Rumble Arena messze nem kínálja azt az összetett élményt, mint az említett legenda, itt nincs imádni való sztori, nem tudunk szabadon kószálni egy nagy térképen, sőt még a csapat-összeállítás felett sincs akkora befolyásunk, ellenben aki imádta a hexagonális szegletekre felosztott pályákat és az azokon folytatott körökre osztott küzdelmeket, az biztosan kellemesen nosztalgikus élményeket szerez magának ezzel a mobiljátékkal.

Tactical Monsters Rumble Arena játékteszt - 2. kép

A Tactical Monsters Rumble Arena ugyanis konkrétan egy az egyben a Heroes-ból ismert harcokat állítja a középpontba, ezáltal minden egyes pálya, és minden egyes csata arról szól, hogy a pályán felsorakozik egymással szemben két kisebb-nagyobb sereg, a mi feladatunk pedig az, hogy körökre osztott formában megpróbáljuk lenyomni a másikat. Mindehhez kihasználhatjuk a tereptárgyakat, de a legfontosabbak a fejleszthető képességekkel megáldott hősök lesznek.

Mint említettem, a csapat-összeállítás itt nem kapott túl nagy szerepet, így a pályák teljesítésével feloldható harcosok közül kell válogatnunk, de az élmény így is nagyszerű, hiszen minden egyes hős a fejlődés mellett rendelkezik sajátos képességekkel, amit megfelelő taktika mellett kell kihasználnunk ellenfeleinkkel szemben, akik rendszerint mindig többen lesznek és mindig erősebbek is, de ha jól ügyeskedünk, akkor a győzelem és az értékes jutalmak sem maradnak majd el.

Tactical Monsters Rumble Arena játékteszt - 3. kép

A csaták során az előre kiosztott sorrendben történik a támadás és a védekezés, és minden egységet érdemes rendeltetésének megfelelően használni, így az íjászokat hátul tartani, a berserkereket előre küldeni a frontvonalba, és amikor csak lehetőségünk van rá, kihasználni az extra sebzést nyújtó skilleket. Persze minél magasabb szintre jutunk, annál változatosabb egységeket állíthatunk fel a pályán, ami még tovább növeli a szavatosságot, arról nem is beszélve, hogy ügyelnünk kell a veterán alakulatokra, hiszen minél tovább fejlődik valaki, annál többet ér majd a csatamezőn.

A legjobb azonban, hogy mindehhez kellemes mennyiségű tartalmat is összeállítottak a fejlesztők, ezáltal van itt egy az alapok elsajátítására és egységek feloldására, valamint fejlesztésére alkalmas egyjátékos móka, de ott vannak a multiplayer alapú élmények is, amelyek során egy másik játékossal szemben is összemérhetjük a tudásunkat. Bár a matchmaking még nem a legjobb, de azért igyekszik mindig hasonló erősségű ellenfeleket hozzánk igazítani, azonban itt sokkal többször bukunk majd bele a küldetésbe, mint amikor egyedül próbálkozunk.

Tactical Monsters Rumble Arena játékteszt - 4. kép

A Tactical Monsters Rumble Arena tehát nemcsak egy kellemes kis nosztalgia a Heroes-sorozat kedvelőinek, hanem igazán tartalmas és jól összerakott kikapcsolódás azoknak is, akik most találkoznak először efféle körökre osztott stratégiával. Az a tény pedig, hogy mindez még teljesen ingyenes is, elég komoly ütőkártyát jelent az applikáció számára!

A Tactical Monsters Rumble Arena elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

SamsungFan

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Heroest sosem játszottam, de ez teszt alapján nekem nagyon tetszik!

válasz erre

ferencziakos

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Nagyon király időtöltés!

válasz erre

peter97

1 éve, 1 hónapja és 5 napja

Egy próbát mindenképp megér.

válasz erre