Taffy: Feed the Kitty játékteszt

2020. október 30.
91.0881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mivel én még abból a korból származom, amikor a Tom és Jerry volt a non plus ultra, és a macska, valamint az egér harca jelentett mindent, nem nagyon tudott lenyűgözni Bonbnon és Bentley kalandja, mely gyakorlatilag nem más, mint az egykori rajzfilm modern, mai átirata. Csakhogy itt nem macska és egér, hanem egy mindig éhes cica és egy kutya háborújára van kiélezve az egész, ami azért fontos a Taffy: Feed the Kitty mobiljáték kapcsán, mert az egész alkotás bizony erre épült rá.


A Bonbon és Bentley ugyanis angolul egyszerűen Taffy néven fut, és egy kicsit megijedtünk, amikor kiderült, hogy a BTC Studios csapata mobiljátékot készít belőle, hiszen az ilyesmiből soha nem szokott túl jó dolog kisülni. Éppen ellenkezőleg, általában valamiféle unalmas match-3 puzzler az eredmény, esetleg egy közönséges runner, de nagyon ritka az egyedi ötlet megvalósítása. Szerencsére azonban ezen a téren kellemes csalódás lett a Taffy: Feed the Kitty!

Taffy: Feed the Kitty játékteszt - 2. kép

A készítők ugyanis a játékban kiválóan lemintázták, hogy milyen nehézségeken kell végigmennie szegény éhes cicának azért, hogy finom ételekhez juthasson, lévén itt minden egyes pálya arról szól, hogy megetessük Taffy-t. Ehhez trükkös pályák sora vár ránk, melyek felső részén találunk egy golyós kilövőszerkezetet, amivel a pálya megfelelő részére kell durrantanunk egy-egy gömböt azért, hogy minél több élelmet, almát, sütit és egyebeket tudjunk eljuttatni a cirmoshoz.

Csakhogy a kilőtt golyók útját rengeteg dolog akadályozza majd meg, ezáltal különféle széttörhető és mozgó elemek, melyeket gyakran bele kell kalkulálnunk a győzelembe, hogy a labda a megfelelő irányba száguldjon, és lehetőleg úgy fejezzük be a pályát, hogy minden egyes ételdarabot összegyűjtsünk, ellenkező esetben elbukjuk a három csillagot, ami ugye hellyel-közzel, de a továbbjutás kulcsát is jelenti egyben, bár egy csillaggal kezdetben minden teljesíthető.

Taffy: Feed the Kitty játékteszt - 3. kép

Azon túl, hogy a Taffy: Feed the Kitty rendkívül csinos megjelenéssel rendelkezik, pontosan olyan hatást kelt, mint példának okáért maga a rajzfilm, a fentiekben felvázolt sajátosságok mellett a több mint száz pályát gyakran megtörték az alkotók néhány érdekes megoldással, példának okáért akadnak részek, amikor cicánkkal hátsó nézetből kell rohangásznunk pontosan úgy, mint bármelyik közönséges runner részeként. Önmagában kevés lenne, de így belekeverve a többi pályába kifejezetten kellemes élményt kínál egy-egy ilyen színesítés.

Összességében persze a Taffy: Feed the Kitty úgy lett felépítve, hogy változatossága és kellemes koncepciója ellenére is egy szuper családbarát mobiljáték legyen belőle, egy nagyszerű casual cím, ami a család legkisebb tagjától a legidősebbig bárkit képes szórakoztatni. Nagy előnye azonban, hogy mindezt sajátos módon teszi, aminek hála még sokra viheti az alkotás.

Taffy: Feed the Kitty játékteszt - 4. kép

Persze ezt egyelőre még nehéz lenne megjósolni, ellenben azt azért így is bátran ki merjük jelenteni, hogy a Taffy: Feed the Kitty nem egy szokványos adaptáció lett a sorban, kifejezetten kellemes élményekkel kecsegtet azoknak, akik nyitottak valami különlegesre. Akár ismerjük a mesét, akár nem, ez nagyon jól sikerült, mi simán odatennénk egy Angry Birds vagy egy Cut the Rope mellé.

A Taffy: Feed the Kitty elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Ronalddo

3 éve, 9 hónapja és 6 napja

Poénos game, nekem adja. mosolygó smiley

válasz erre

fonemaker

3 éve, 9 hónapja és 6 napja

Aranyosra meg van csinálva az a helyzet. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 9 hónapja és 7 napja

Egy próbát meg is ér, már szedem is!

válasz erre

Chico

3 éve, 9 hónapja és 7 napja

Nem terveztem kipróbálni, de akkor legyen. mosolygó smiley

válasz erre