Tap Tap Football játékteszt

2017. augusztus 04.
42.0661
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Ez a játék gáz. Persze egészen mást, sokkal vulgárisabb kifejezést használtam volna rá szívem szerint, de most elégedjetek meg ezzel, pláne annak fényében, hogy alapból ki nem állhatom a futballt, és a focis mobiljátékokat, noha azért elismerem ezek létjogosultságát. Legalábbis abban az esetben, ha azzal megütnek a készítők egy bizonyos szintet. A Tap Tap Football esetében azonban semmiféle szintről sem beszélhetünk.


Rengeteg fejlesztőcsapat él ezen a világon, amelyik jellemzően abból akar meggazdagodni, hogy egy felkapott téma alapján készít mobiljátékot, amiből simán befolyik az alkotóknak annyi pénz, hogy pár hónapig nem kell egy gyárban melózniuk. Vélhetően emiatt, ezzel a céllal hányta össze első alkotását a zedzag csapata is, hiszen a Tap Tap Football mindennek tekinthető, csak éppen egy kidolgozott, érett alkotásnak nem.

Tap Tap Football játékteszt - 2. kép

Miről van ugyanis szó? Röviden és tömören arról, hogy itt egy focis játék, ami nagyjából annyira adja vissza a focizás élményét, mint a szódázott szőlőlé a valódi kisfröccsét: ergo semennyire. Az ugyanis rendben van, hogy a készítők spórolnak a grafikával, és egy hol rajzfilmes, hol évtizedes lemaradást felvonultató retro pixelezést alkalmaznak, de hogy a játékmenet ennyire ne szóljon semmiről, az egyenesen szánalmas.

A Tap Tap Football-ban ugyanis nincsenek focimeccsek, nem játszhatunk komplett mérkőzéseket, nem vehetünk részt bajnokságokon, és bár láthatunk néhány ismert figurát a képernyőn, ez nagyjából minden, amit a felső nézetes mérkőzések előtt, illetve után értékelhetünk benne. Sem fejlődési rendszer, sem összetett szisztémák, sem más egyéb nem várható itt, ez a játék ugyanis nem ezért jött létre. Hogy akkor mégis miért?

Tap Tap Football játékteszt - 3. kép

Sokat gondolkodtam rajta, de őszintén szólva nem találtam rá magyarázatot. Merthogy miről is szól a Tap Tap Football? Röviden arról, hogy adott egyetlen játékos, avagy mi. Nem csapat, egy játékos. Miért? Fogalmam sincs. Szóval, ezzel az egy játékossal az lesz a feladatunk minden egyes állítólagos meccsen, hogy tök egyedül, totál önzőzve, gyakran csak pár ember, nem ritkán egy teljes csapat ellen a gólig vezessük a labdát.

Nincsenek összetett cselek, nincs logika, csak rohanunk, és csak imádkozunk, hogy az ellenfelek ne mozduljanak ránk, illetve ne keresztezzék az utunkat. Ez ugyanis kiszámíthatatlan, arról nem is beszélve, hogy sok esetben igazi futóbajnokok támadnak majd ránk, miközben mi tapicskolással csak hősünk irányát adhatjuk meg, de normál esetben egyetlen embernél többet nem tudunk leszerelni, ergo amint még egy ránk mozdul, már indíthatjuk is újra a mérkőzést, mert a vereség garantált.

Tap Tap Football játékteszt - 4. kép

Hogy mit csinálhatunk még a játékban? Az új focisták vásárlásán és rekordjaink megdöntésén felül az ég világon semmit. Hogy ez kinek ajánlott? Senkinek. Megéri a letöltést? Nem. Lapozzunk? Inkább igen... Gyorsan!

A Tap Tap Football elérhető itt: Google Play | iOS App Store
1 hozzászólás

fonemaker

7 éve, 2 hónapja és 20 napja

Köszi a tesztet, így tudom mit kerüljek el! röhögő smiley

válasz erre