The Addams Family Mystery Mansion játékteszt

2019. október 16.
58.6061
Azok közé a tinédzserek közé tartozom, akik falták a horror minden fajtáját. Még azt is, ami gyakorlatilag humor volt és gyerekeknek szólt, de a horrorra épült fel. Így lett nagy kedvencem annak idején az Addams Family, mely bár nem nőtte ki magát akkora névvé, mint amekkorát megérdemelt volna, de az idén érkező mozifilm talán segíthet emelni a franchise renoméját, mindenesetre akárhogyan is legyen, legalább egy mobiljátékot kaptunk hozzá, tehát már ezért megérte a dolog.


Más kérdés persze, hogy mennyire jártunk jól ezzel a mobiljátékkal, hiszen az egy dolog, hogy csak az új film egy pillanatát, egy jelentéktelen szegmensét sikerült megfognia és kiragadnia a sorból, illetve arra építette fel az egész koncepciót. Ettől még szimpatikus lehetett volna az egész, hiszen láttunk már korábban szuper házépítgetős és szépítgetős kalandokat, de ha valahol gyakran előfordul a pofátlan lehúzás, ott már nekünk is nyílik a bicska a zsebünkben!

The Addams Family Mystery Mansion játékteszt - 2. kép

Persze most megint előreszaladtunk egy kicsit, előbb megpróbálunk kedvet hozni nektek a The Addams Family Mystery Mansion-höz, ami egyébként nem is lesz nehéz, mert az alapok szuperek, a franchise sajátosságai mind egy szálig megtalálhatók benne, ezáltal a nagy kastély, a horrorisztikus elemek, a sötét és gyakran morbid humor, valamint természetesen a nagyszerű karakterek sem hiányoznak belőle. Mindenki itt lesz, sőt minden itt lesz, egyedül a szuper játékmenet hiányzik az egész koncepció hátteréből!

Merthogy ezen a téren egy kicsit gyengécskére sikerült az alkotás. Első blikkre ugyan nem rossz, hogy a házat nekünk kell berendezni, még egy csipetnyi történetre is ráhúzták az egészet, hogy miért is kell leporolni az étkezőasztalt, vagy elhelyezni egy gramofont a nappaliban, de hosszabb távon ez az egész megbukik. A gyakorlatban annyit jelent mindez, hogy miután elmúlik az Addams Family sajátosságainak bája, egyszerűen nem érzünk majd késztetést arra, hogy tovább folytassuk a kastély szépítgetését és bővítgetését, ha megvan minden lényeges karakter, akkor gyakorlatilag ördögi körforgásba kerülünk, és akár tetszik, akár nem: unalmassá válik az egész.

The Addams Family Mystery Mansion játékteszt - 3. kép

Nyilván finoman adagolva, napi pár perc játék esetén ezt elfelejthetjük, azt viszont akkor sem, hogy elég szépen a lehúzásra épül a játék. Ha tehát gyorsan akarunk benne fejlődni és haladni, azaz nem akarjuk sokadjára is megtáncoltatni Gomezt és Morticiát, netán nincs kedvünk napokat várni Wednesday feloldására, akkor bizony bele kell nyúlnunk a zsebünkbe, és kíméletlen költekezésbe kezdeni, máskülönben rengeteg időt tölthetünk önismétlő küldetésekkel.

Ez persze akkor is igaz, ha fizetünk, hiszen a küldetések nagyon nem változnak, folyamatosan a kastély berendezése marad a feladat, és miközben egyre több dologgal bővülnek a helyiségek, annál több lehetőségünk lesz mini-játékokra vagy humoros pillanatok átélésére az egyes szereplőkhöz kapcsolódóan.

The Addams Family Mystery Mansion játékteszt - 4. kép

A The Addams Family Mystery Mansion tehát sajnálatos módon nem egy jól átgondolt koncepción alapul, mondhatni dacára a jó alapoknak, illetve a sorozathoz kapcsolódó sajátosságoknak, nem sikerült megfelelő mennyiségű, de inkább minőségű tartalmat felépíteniük rá a készítőknek. Kár érte, mert egyébként az egész kifejezetten csinosra sikeredett, de hát a szép nő is csak félember sütnivaló nélkül, nem igaz?

A The Addams Family Mystery Mansion elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Direktor

9 hónapja, 2 hete

Kipróbálom azért, hátha...

válasz erre

Ronalddo

9 hónapja, 2 hete

Nekem így is bejön, tetszik.

válasz erre

Femobilos

9 hónapja, 2 hete

Gondolom gyorsan megcsinálták mielőtt az új film megjelenne. Lehet később fektetnek bele kicsit több energiát.

válasz erre

peter97

9 hónapja, 2 hete és 1 napja

Sokkal jobbra számítottam!

válasz erre