The Bonfire 2: Uncharted Shores játékteszt

2020. december 02.
71.7911
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Kifejezetten kellemes emlékként maradt meg bennünk a FredBear Games csapatának műhelyében készült The Bongire: Forsaken Lands című mobiljáték, mely egy egészen új szemszögből mutatta meg nekünk a túlélés örömeit, melyet városépítős elemekkel és szerepjátékos megoldásokkal dobtak fel. Persze voltak azért hiányosságai az alkotásnak, például az oldalnézetes kialakítás kifejezetten korlátozta az alkotás élményét, de azért nagyon megszerettük.


Emiatt nagyon örültünk neki, amikor kiderült, hogy érkezik a folytatás, mely The Bonfire 2: Uncharted Shores címmel kifejezetten kellemesnek tűnt előzetesen, és miután a minap alaposabban elmerülhettünk benne, meg kell mondjuk, hogy kifejezetten kellemes élményekkel tettük le a telefonunkat. Pláne annak fényében, hogy a fejlesztők a merészebb fejlesztésektől sem zárkóztak el, így valóban volt értelme ilyen gyorsan előrukkolni egy második résszel.

The Bonfire 2: Uncharted Shores játékteszt - 2. kép

Persze a játék alapjai azért nyilván nem módosultak. A folytatásban ugyanúgy az lesz a célunk, hogy egy maroknyi telepessel meghódítsunk magunknak egy kis vidéket, ott a tábortűz létesítése után pedig lépésről-lépésre felépítsük saját kis településünket, menedéket és munkát adjunk a lakóknak, akik a környezeti javak kihasználásával lehetőséget biztosítanak nekünk a további fejlesztésekre nagyjából olyan formában, mint az Anno- vagy az Age of Empires-sorozat esetén.

Ez eddig gyakorlatilag egy közönséges stratégiaként mutatja meg nekünk a játékot, ami nem meglepő, hiszen valóban erről van itt szó, csakhogy a készítők megbolondították ezt az egészet egy csipetnyi túléléssel, ezáltal a nappalok és az éjszakák folyamatos és dinamikus változásának köszönhetően úgy kell menedzselnünk a lakosságot, hogy ne csak építőmunkások, vadászok, favágók és egyebek legyenek, hanem védők is, ha ugyanis besötétedik odakint, nagy veszélyek várnak a falu lakóira.

The Bonfire 2: Uncharted Shores játékteszt - 3. kép

Konkrétan vérszomjas farkasok és egyéb rémségek érkeznek azért, hogy mindenkit elpusztítsanak, és ha nincs elég védőnk, akkor bizony a munkások bánják, ha pedig egy rossz stratégia miatt kihal a falu lakossága, kezdhetjük elölről az egészet. Persze védőinket lehetőségünk nyílik majd fejleszteni, így később egyre kevesebbre lesz belőlük szükség, hiszen létszámukat a megfelelő felszereléseikkel tudják ellensúlyozni.

Ezt persze eddig az első The Bonfire kapcsán is írhattuk volna, hogy akkor mégis mi a különbség a folytatásban? Leginkább az, hogy sokkal több a lehetőség, változatosabb a játékmenet, nincsenek zsákutcák, egyszerűbb benne igazán magas szintekre jutni, miközben változott a perspektíva is. Oldalnézetes bohóckodás helyett itt már egy kissé esetlen izometrikus nézet lett a jussunk, ami kifejezetten tetszetős lett a maga nemében.

The Bonfire 2: Uncharted Shores játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a The Bonfire 2: Uncharted Shores egy kellemes kis túlélő stratégia lett a sorban. Semmi kirívó egyediség vagy különlegesség, szimplán kellemes az egész, méghozzá olyannyira, hogy elődjéhez hasonlóan biztosak vagyunk benne, hogy ez is rengeteg díjat zsebelhet majd be magának hosszabb távon. Mi nagyon megszerettük, és ha tetszett az első részt, neked sem okoz majd csalódást.

A The Bonfire 2: Uncharted Shores elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

fonemaker

3 éve, 7 hónapja és 7 napja

Kötelezp játék, brutál jó!

válasz erre

Mendez

3 éve, 7 hónapja és 7 napja

Ez egy iszonyat király game! meglepett smiley

válasz erre

Ronalddo

3 éve, 7 hónapja és 7 napja

Brutál igényes játék, megy a telepítés!

válasz erre

Tommy

3 éve, 7 hónapja és 8 napja

Az első rész nagyon jó játék, kiváló szórakozás. Ez nekem átlépi árban az ingerküszöböt de csak jön majd napiappban. mosolygó smiley

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 7 hónapja és 8 napja

Hát ehhez most nagyon meghoztad a kedvem! Várok vele egy akciót és szedem.

válasz erre