The Bonfire: Forsaken Lands játékteszt

2019. augusztus 07.
58.5971
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Sokáig irigykedett az Androidos tábor, miután iOS-re már hónapokkal ezelőtt megjelent a The Bonfire: Forsaken Lands, azonban a FredBear Games nem hagyott cserben minket, és a minap elhozták végre a droidosoknak is az alkotást. Merthogy ők nem véletlenül irigykedtek annyira az App Store-felhasználókra, lévén az alkotás az idei év egyik legígéretesebb mobiljátékaként mutatkozott be korábban a túlélőjátékok szegmensében.


Végül pedig nem is okozott csalódást, hiszen korábban már az első játéktesztek alapján tudni lehetett, hogy valami nagy dolgot hoztak össze a név alatt, és végül valóban nem kellett csalódni benne, lévén nemcsak az első, hanem a sokadik benyomásaink is meglepően jók a The Bonfire: Forsaken Lands-ról. Annak ellenére, hogy ha figyelmetlenek vagyunk, bizony nagyon meg tudja szorongatni az ember mogyoróját!

The Bonfire: Forsaken Lands játékteszt - 2. kép

Nagyon előreszaladtunk azonban az imént, előbb lássuk, hogy milyen alapokra épül a The Bonfire: Forsaken Lands! Bár túlélést emlegettünk az imént, ez a megjelölés azonban nem egészen pontos a végeredmény kapcsán. Adott ugyanis egy ember - szakálla volt kender -, aki úgy dönt, hogy megpróbál túlélni a semmi közepén. Ehhez el kell küldenünk fát vágni, merthogy mindennek az alapja a fa, majd egy kiadós tábortűz mellett megalapítani táborunkat.

Amint felgyúltak az első tüzek, rögtön megjelennek az első látogatók, akik többnyire menedékkérők lesznek. Érdemes befogadni őket, vagy ételt adni nekik, ha csak azért jöttek, mert később nagy hasznunkra válhatnak. A befogadottakat például rögtön munkára foghatjuk, fát vagy ételt termelhetnek, később bányászhatnak is, de nagyon fontos tisztség lesz az őrködés. Hiába építünk ugyanis nagyszerű és jól működő települést, ha nem tudjuk megvédeni az éjszaka teremtményeitől!

The Bonfire: Forsaken Lands játékteszt - 3. kép

Amint ugyanis leszáll az est, jönnek a vérszomjas lények, és ha nem raktunk ki őröket - akiket később egyre jobb felszerelésekkel vértezhetünk fel -, akkor csak kis hősünknek kell szembenézni velük, de ő egymaga nem sokáig húzza az ilyen harcokban, noha segítsége nélkülözhetetlen. Maga a rendszer tehát jó, a fejlődés ügyesen meg lett oldva, már-már kézzel fogható az egész, mint ahogyan a folyamatosan erősödő ellenfelek is kiválóan integrálva lettek az élménybe.

Nincs is különösebb problémánk vele azon túl, hogy meglepően könnyű rosszul dönteni benne, amit nagyon keményen megtorol a játék. Ha túl kevés őrt állítunk éjszakára, mert éppen fontos volt a fatermelés egy új épülethez, akkor kis bázisunk kíméletlenül elbukik, és jobb esetben az előző naptól, rosszabb esetben teljesen elölről kezdhetjük az egészet, noha az új élmények ilyenkor is garantáltak, hiszen egy szuper véletlengenerátor dolgozik a háttérben.

The Bonfire: Forsaken Lands játékteszt - 4. kép

Alapvetően tehát valóban egy kiválóan sikerült, magasabb szinteken is folyamatosan friss élményekkel és újabb kihívásokkal kecsegtető mobiljáték lett a The Bonfire: Forsaken Lands, méghozzá az Alto's Odyssey-t idéző megjelenéssel nyakon öntve, amitől még stílusa is lett. Egyetlen aprócska hátrány, hogy az ingyen letölthető változat csak egy hétig marad ingyenes, utána kíméletlenül fizetnünk kell érte, ha játszani szeretnénk. Más kérdés, hogy ez a játék bizony megéri a pénzét!

A The Bonfire: Forsaken Lands elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Ronalddo

5 éve, 15 napja

Nagyszerű játék lett, két óra játék után már imádom! mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

5 éve, 15 napja

TEtszik, végre újra egy jó game.

válasz erre

peter97

5 éve, 15 napja

Reméltem hogy jó lesz! Nagyon bejön!

válasz erre