The Complex játékteszt

2020. december 16.
116.3841
Kifejezetten nagy népszerűségnek örvendenek manapság az FMV stílusú kalandjátékok a mobilos közegben is. Aki esetleg nem tudná, hogy miről van szó, az FMV műfaj egy manapság ismét egyre felkapottabb kalandjátékos megoldás, melynek az érdekességét az élőszereplős jelenetek adják, ami azt jelenti a gyakorlatban, hogy az egész játék olyan, mintha egy interaktív mozifilmet nézegetnénk, illetve lehetőségünk nyílna beleszólni az események alakulásába.


A kérdéses stílusnak az egyik legjobb mai képviselője minden kétséget kizáróan a Wales Interactive csapata, akik az utóbbi években rengeteg zseniális alkotást tettek le az asztalra ebben a sajátos stílusban, viszont ezek többsége nem jutott el mobilra, így hiába voltak kiválóak és minőségiek ezek a projektek, a kis képernyőn nem élvezhettük őket. Ez a helyzet azonban a The Complex által egyszer és mindenkorra megváltozott végre - sokunk nagy örömére.

The Complex játékteszt - 2. kép

Merthogy a The Complex az utóbbi évek egyik, ha nem a legjobb FMV stílusú alkotása lett. Bár a Bunkert jobban kedveltük, az viszont nem jelent meg mobilokra, ellenben erre a játékra úgy csaptunk le, mint gyöngytyúk a takonyra, és bár nem árazták olcsóra, azonban olyan kellemes élményt kínált nekünk, hogy az 5-6 órás kalandot alig tudtuk letenni. Ennek az oka pedig nem más, mint a zseniális történet, amit nagyszerű, profi filmes megoldásokkal prezentáltak nekünk.

A játék története egy rejtélyes bio-fegyverről szól, mely valamiféle vírusként rászabadul London városára. A fertőzöttek ijesztő tüneteket produkálnak, de ami még rosszabb, hogy nincs ellenszer, aki megfertőződik, arra a biztos halál vár, felelős pedig nincs. Hősünk, Dr Amy Tenant azonban magát okolja a történtekért, ami nem véletlen, a csinos hölgy - akit majdnem le is vetkőztethetünk a történet egy pontján - ugyanis maga is oroszlánrészt vállalt a fegyver megalkotásában, így természetesen mártírként feláldozza magát, hogy megakadályozza a vírus elterjedését.

The Complex játékteszt - 3. kép

Ebbe a történetbe kapcsolódhatunk be mi magunk is, miközben az élőszereplős pillanatokat végig Amy oldaláról ismerhetjük meg. Sokszor csak sodródunk az eseményekkel, mintha egy filmet néznénk a telefonunkon keresztül, de valójában bizonyos pontokon kezünkbe kapjuk a választás lehetőségét, és mi döntünk arról, hogy melyik irányba tereljük a sztorit. Ennek köszönhetően természetesen többféle mellékszál, többféle befejezés vár ránk ebben a nagyszerű sztoriban.

Merthogy a The Complex története tényleg zseniális, a jelenlegi járványhelyzetben gyakran kifejezetten ijesztő is, miközben nemcsak a színészi munka tekinthető zseniálisnak szinte minden egyes szereplőnél és mellékszereplőnél, de a hangok, a fények, a zenék egyaránt olyan hatást keltenek, hogy azt néhány nagyobb hollywoodi produkció is megirigyelhetné bizonyos pontokon.

The Complex játékteszt - 4. kép

Összességében tehát bátran ki merjük jelenteni, hogy talán nem olcsó, ellenben kifejezetten kellemes élményt kínál a The Complex, melyet többször is újrajátszhatunk, és amennyiben kedveljük a műfajt, vagy még soha nem találkoztunk volna FMV-vel, garantáltan nagy élmény lesz az egész. Kifejezetten ajánljuk így az év végéhez közeledve!

A The Complex elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

SamsungFan

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Majd napiappban...

válasz erre

Bencus86

1 hónapja, 1 hete és 2 napja

Nemm annyira vészes az árazás de nekem akkor is sok egyelőre egy mobiljátékért...

válasz erre

Gólem

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Na ez király lett! Annyira egyébként nem is húzós az ára szerintem.

válasz erre

Chico

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Nem hittem volna hogy ilyen jól sikerül!

válasz erre

Vidoros

1 hónapja, 1 hete és 3 napja

Na akkor be kell rá ruháznom. Nagyon bejön.

válasz erre