The Goldbergs: Back to the 80s játékteszt

2020. május 15.
70.9271
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Majdnem kiugrottam a bőrömből, amikor megtudtam, hogy akadt a világon egy olyan fejlesztőcsapat, akik képesek voltak megszerezni a jogokat, és mobiljátékot készíteni A Goldberg család című televíziós sorozatból. A magyar nyelven is elérhető széria ugyanis a személyes kedvencem, hiszen pontosan abban a korban nőttem fel, onnan származnak a gyökereim, ahová ez a sitcom epizódról-epizódra visszarepíti az embert, a nyolcvanas évek végére és a kilencvenes évek elejére.


Minden egyes epizód egy igazi időkapszula, egy olyan kellemes emlékfolyam, mely garantáltan mindenkinek megdobogtatja a szívét, aki abból a korból származik. Hogy mindehhez ráadásul nagyszerű karaktereket, egy igazi gyagyás családot válogattak össze, csak hab azon a bizonyos tortán, hiszen nem lehet őket nem szeretni. Ott van rögtön a három testvér, a filmes babérokra törő Adam, a csinos iskolakedvenc Erica, valamint az enyhén zakkant Barry, de persze az állandóan morcos apa, illetve az enyhén kettyós anya sem maradhat ki a sorból, hogy a mellékszereplőkről ne is beszéljünk.

The Goldbergs: Back to the 80s játékteszt - 2. kép

A The Goldbergs: Back to the 80s című mobiljáték az ő életükről szól, a sorozatból ismert összes sajátosságot felvonultatja, legyen szó a nagypapiról, a testvérek barátairól vagy a flúgos szomszédságról. Hogy miféle alkotást is lehet leszállítani egy ilyen alkotáshoz? Őszintén elmondjuk nektek, hogy kezdetben elképzelni sem tudtuk volna ezt másképpen, mint egy szuper kis clickerként, amitől alapvetően feláll a szőr a hátunkon, de itt és most bizony örülünk annak, hogy mellette döntöttek a készítők.

Ennek az oka leginkább abban keresendő, hogy itt nincs olyan összefüggő koncepció, amire bármit fel lehetett volna építeni, kiragadni egyetlen elemet pedig butaság lett volna. Oké, egy szuper kalandjáték azért bőven elfért volna itt, de a clickerrel sem jártunk rosszul, annak ellenére is, hogy így meg kell elégednünk a bugyuta történettel, aminek részeként az lesz a célunk, hogy az iskola legnépszerűbb diákjaivá tegyük a három testvért, akik őrült feladatokat végeznek majd el papíron.

The Goldbergs: Back to the 80s játékteszt - 3. kép

Persze a munka oroszlánrészét mi végezzük el, hiszen pályáról-pályára az újabb helyszínek feloldása lesz a cél, amit úgy érhetünk el, hogy orbitális sebességgel csapkodjuk a képernyőt itt-ott, folyamatosan gyűjtve a lootot, a befolyó pénzből pedig fejlesztünk, hogy egyre több loot üsse a markunkat, és egyre több helyszínét ismerhessük meg A Goldberg család őrült kalandjainak. Mindezzel új barátokat gyűjtünk magunk köré, egyre több szereplő bukkan fel a sztoriban, és persze egyre nagyobb őrültségekbe keveredhetünk bele.

Hogy a készítők így kicsit színesítsék a dolgot, a tapicskolós pályák közé egy-egy mini-játékot is beépítettek - például el kell kerülni az őrült anyuci puszijait -, de nagyjából ez minden, ami itt kihívást nyújthat, minden más finoman szólva sem szól semmiről, csak a sorozat élményének és hangulatának újraéléséről, amire egyébként tényleg kiváló az egész. A helyzetet pedig tovább erősíti, hogy Erica kivétel minden karakter még hasonlít is saját magára!

The Goldbergs: Back to the 80s játékteszt - 4. kép

A The Goldbergs: Back to the 80s nem lesz egy tömegjáték, egy totálisan átlagos clickernek tekinthető azok számára, akik nem ismerik a sorozatot, azonban ez a mű nem is nekik szól, hanem azoknak, akik együtt röhögnek Goldbergék esetlenkedésein minden egyes héten. Ha nem ismered a sorozatot, de imádod a nyolcvanas éveket, egy próbát akkor is érdemes tenned vele!

A The Goldbergs: Back to the 80s elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

fonemaker

4 éve, 2 hónapja és 12 napja

Nekem ez a sorozat teljesen kimaradt de megjött a kedvem a játékhoz. mosolygó smiley

válasz erre

Direktor

4 éve, 2 hónapja és 12 napja

Jópofa game. mosolygó smiley

válasz erre

Ronalddo

4 éve, 2 hónapja és 12 napja

Tök jó lett ez a teszt. mosolygó smiley A játék nem nagyon érdekel, de jó volt olvasni hogy téged mennyire beszippantott. mosolygó smiley

válasz erre