The Horus Heresy: Legions játékteszt

2018. augusztus 15.
44.0911
Kis túlzással már olyan sok Warhammer 40K univerzumon alapuló mobiljáték készül világszerte, mint égen a csillag. Sajnálatos tény, hogy a Games Workshop, avagy a jogok tulajdonosa boldog-boldogtalannak odaadja a jogokat, ha egy kis pénzt szimatol a dologban, így vélhetően egy percig sem hezitáltak, amikor az Everguild csapata azzal kereste meg őket, hogy egy manapság olyannyira népszerű mobilos kártyajátékhoz szeretnék felhasználni ezt a különc világot.


A The Horus Heresy: Legions ugyanis egy a Warhammer 40K univerzumán alapuló, gyűjtögetésre és taktikus küzdelmekre építő kártyajáték, amiben a kérdéses világ szinte minden frakciója felbukkan a Káosz seregétől kezdve az űrgárdistákig bezárólag, hogy hatalmas páncélokba bújva, óriási tankokkal felsorakozva, vagy a legkülönfélébb trükköket felvonultatva vívjanak óriási háborút a csatamezőn. Persze csak képletesen!

The Horus Heresy: Legions játékteszt - 2. kép

Hiába szeretjük ugyanis a Warhammer 40K világát, a The Horus Heresy: Legions csak egy végletekig leegyszerűsített digitális kártyajáték lett, mely se többet, se kevesebbet nem kínál néhány animációnál és szinkronnál ahhoz mérten, mintha valakivel élőben ülnénk le kártyázni egy kicsit. Mivel már az animációra is lusták voltak a készítők, talán senki sem lepődik meg azon, hogy a játék sem több, mint egy ügyes rutinmunka.

Bár tény és való, hogy a készítők szép képeket rajzoltak a kártyáknak, egészen sok egységet sikerült áthozniuk más játékokból, melyeket egytől-egyig felcímkéztek, besoroltak, valamint támadó és védekező értékekkel láttak el, néhányuk pedig pluszban még extra képességeket is kapott. Csak úgy, mint például a Hearthstone-ban, itt is lesz egy fővezérünk - a legerősebb gyakorlatilag -, aki mellé kisebb értékű, de a győzelemhez fontos kártyákat pakolhatunk majd ki, melyek mind eltérő képességeket vonultatnak fel, a csapda- és varázslapokról nem is beszélve.

The Horus Heresy: Legions játékteszt - 3. kép

Minden esetben a velünk szembeállított bajkeverő elpusztítása lesz a legfontosabb célunk, de előfordulhat, hogy nem emberrel, hanem valamiféle erőddel találkozunk, ami annak a függvénye, hogy miként alakul a sztori. Már amennyiben az egyjátékos módot hajtjuk, és nem PvP-ben tesszük próbára magunkat, hiszen értelemszerűen utóbbi az, ahol tudásunkat igencsak próbára tudjuk tenni, mert hiába rutinmunka a The Horus Heresy: Legions, arra valóban nagyszerű lehetőséget ad, hogy folyamatosan taktikákon és stratégiákon agyaljunk.

Az egyetlen probléma, hogy könnyű benne csalni, ezáltal nagyon nehéz bivaly ellenfelekbe belefutni, vagy kidolgozni egy olyan technikát, amivel gyakorlatilag verhetetlenné válunk, ezáltal értelmét veszti a játék. Nem véletlen, hogy a készítők folyamatosan frissítik és állítgatják az egyensúlyt, mert arról egyelőre nem beszélhetünk még az alkotásban.

The Horus Heresy: Legions játékteszt - 4. kép

Emiatt pedig egyelőre nem is nagyon ajánlott azoknak, akik nem szeretnek veszíteni, vagy a logikára törekszenek, hiszen egy Hearthstone sokkal nagyobb élményt nyújt a verhetetlen balansz miatt, de értelemszerűen abban nincsenek benne a Warhammer 40K univerzum menő harcosai. A kérdéses világ rajongóinak tehát érdemes tenni vele egy próbát, de egyébként rengeteg finomítás kell a játéknak még ahhoz, hogy ez teljesen élvezetes legyen. Persze amiért ingyen van, egy próbát megér, mi például egészen jól szórakoztunk vele...

A The Horus Heresy: Legions elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Chico

8 hónapja, 3 hete

Nem vagyok rajongó, ki is hagyom így.

válasz erre

Mendez

8 hónapja, 3 hete és 1 napja

Kártyás játék nálam eleve nem játszik, így meg főleg nem.

válasz erre

ferencziakos

8 hónapja, 3 hete és 1 napja

Gondoltam hogy nem lesz egy nagy vaklami. Kár érte.

válasz erre