The King of Fighters Allstar játékteszt

2019. október 30.
67.1411
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Amikor pár hónappal ezelőtt kiderült, hogy mobilokra költözik a The King of Fighters-sorozat, gyakorlatilag kiugrottunk a bőrünkből itt a szerkesztőségben, hiszen többségünk még abból a korszakból származik, amikor az SNK szériája, és úgy nagy általánosságban az árkád verekedős játékok műfaja elképesztő népszerűségnek örvendett, és piszkosul menő volt, aki ismert pár kombót a Street Fighter II-ben, hovatovább volt elég húszasa ahhoz, hogy bedobja valamelyik közeli árkád masinába.


Bár konzolon ott vannak a régi epizódok, azonban titkon abban reménykedtünk a The King of Fighters Allstar kapcsán, hogy visszahozza közénk ezeket a régi időket. Ha te is valami hasonló elvárásokkal viseltettél a játék kapcsán, akkor sajnálatos módon ki kell ábrándítsunk, mert az alkotás sajnos a közelébe sem ér a klasszikusoknak, de nem azért, mert az SNK, illetve a Netmarble valamit elbaltázott volna, sokkal inkább azért, mert a mobiljáték egy egészen más műfajban indul.

The King of Fighters Allstar játékteszt - 2. kép

Korábban ugyanis a The King of Fighters Allstar kapcsán annyit tudtunk csak, hogy egy verekedős játék lesz, de ez ma már annyira összetett fogalom, hogy ha nem pontosítják, akkor igencsak megtévesztő lehet. Ebbe a csapdába estünk bele az alkotással, hiszen a régi epizódok miatt egy árkád bunyós címet vártunk a név alatt, de amit kaptunk, az bár nem mellőzi a látványos pofozkodásokat, azonban inkább egy beat em up lett a sorban, ami egy picikét más, mint amit megszoktunk.

Azonban egyáltalán nem rossz, mielőtt még bárki félreértené kesergésünket, hiszen a The King of Fighters Allstar alighanem az idei év egyik, ha nem a legjobb bunyós alkotása lett a sorban, csak itt nem egy-egy elleni küzdelmekben lesz részünk, hanem gyakran egy vs egy kisebb hadsereg elleni bunyókban, gördíthető pályákon, melyek végén minden esetben egy erősebb, általában speciális képességekkel rendelkező főellenfél vár majd ránk, akinek a legyűrése magasabb szinteken okozhat fejtörést.

The King of Fighters Allstar játékteszt - 3. kép

A játékban így választott karakterünk oldalán állhatunk majd pályára, hogy a sorban feloldható és fejleszthető képességek időszerű, taktikus nyomkodásával, valamint természetesen a pályán való mozgással és a védekezés képességének használatával mindenkit jól elverjünk. Gyakorlatilag ez minden, amit a játékmenetről elmondhatunk, hiszen bár ugyanarra a kaptafára épül fel az egész, ellenben a rövidke pályák vagy a kiegyensúlyozott küzdelmek egyaránt kifejezetten kellemes hatást keltenek, méghozzá olyan példaértékű grafika társaságában, hogy azt sokszor egyenesen élmény szemügyre venni.

A plusz poén ráadásul, hogy a The King of Fighters Allstar a franchise minden érájából visszahozott nekünk ismert karaktereket - illetve helyszíneket -, és bár néhányuk csak fizetős formában szerezhető be, alapvetően azonban nagyszerű élményt jelent a játék akkor is, ha csak ingyen pofozkodnánk benne egyet. Sőt mi több, a tartalom más tekintetben sem szenved csorbát, ezáltal vannak eventek, rengeteg feloldható és fejleszthető extra, hovatovább egy multiplayer mókát szintén belecsempésztek a készítők.

The King of Fighters Allstar játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a The King of Fighters Allstar kifejezetten kellemes meglepetés volt számunkra! Nem mondanánk, hogy megváltja a világot, ellenben aki szereti a beat em up műfaját, az intenzív bunyókat, hovatovább hallotta már néhányszor az SNK-sorozatának a nevét, az biztosan nagyon jól elszórakozhat majd az alkotással. Nekünk még nem kevés nosztalgiát is hozott, szóval már ezért megérte!

A The King of Fighters Allstar elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Mendez

4 éve, 10 hónapja és 6 napja

Ez egy király játéknak tűnik. Pedig azt hittem **** tucatgame lesz.

válasz erre

Bencus86

4 éve, 10 hónapja és 7 napja

Egy próbára jó lesz.

válasz erre

Direktor

4 éve, 10 hónapja és 8 napja

Egy próbát akkor nekem is megér!

válasz erre

peter97

4 éve, 10 hónapja és 8 napja

Na akkor kipróbálom! mosolygó smiley

válasz erre

Tommy

4 éve, 10 hónapja és 8 napja

Azt hittem ez nagyon **** lesz. röhögő smiley Hát akkor szedem inkább.

válasz erre