The Sims Mobile játékteszt

2018. március 14.
44.8411
Bár néhány évvel ezelőtt már megjelent egy mobiljáték a legjobb és legnépszerűbb életszimulátor, avagy a The Sims-sorozat alapján, de az finoman szólva is hagyott maga után kívánnivalót. Persze nagyon szerettük, de összességében azért nem nyújtott olyan élményeket, mint a PC-s változatok, így nagy volt az EA csapatán a nyomás, hogy elkészítsenek egy tökéletesebb másolatot, amit most The Sims Mobile név alatt végre meg is kaptunk.


Persze kár lenne magunkat rögtön álmokba ringatni azzal kapcsolatban, hogy egy The Sims 4 méretű alkotást dobtak össze nekünk az Electronic Arts emberei, hiszen a mobiloknak vannak azért határai. Noha ezek egyre jelentéktelenebbek, és ez természetesen nagyon jól érződik most a The Sims Mobile-on, ami valóban olyan hatást kelt mind a játékmenet, mind a megjelenés terén, mint amit a nagyobb képernyőről megszokhattunk.

The Sims Mobile játékteszt - 2. kép

A játék rögtön egy alaposabb karaktergenerátorral indul, ami meglepően összetettre sikeredett, ezáltal olyan apróságokat is beállíthatunk, minthogy milyen legyen alteregónk orrnyerge vagy testfelépítése. Ezen a téren azonban rögtön vegyes érzelmeink vannak, hiszen míg például az arc szempontjából a beállítások szinte végtelenek, addig a frizurák vagy a ruhák terén eléggé meg lett húzva a nadrágszíj, aminek az oka nyilván abban keresendő, hogy később majd költekezzünk egy kicsikét.

Persze a The Sims Mobile ettől még teljesen ingyenes, és ezért elképesztően nagy tartalmat kapunk, ezáltal amint kész a virtuális másunk, rögtön beköltözhetünk egy aprócska lakásba, ott rendet csaphatunk, és bizonyos keretek között megkezdhetjük az építkezést és a szépítgetést. Ezen a téren egy óriási terület, és már a kezdeteknél is számtalan berendezési tárgy vár ránk, de ami a legjobb, hogy a kezelőfelület és az egész irányítás nagyon könnyed lett, rögtön kézre áll minden, nincsenek különösebb nehézségek, így nem lehet okunk panaszra.

The Sims Mobile játékteszt - 3. kép

Persze az építkezésnek csakhamar gátat szab majd a pénz, hiszen minden pénzbe kerül, ahhoz pedig, hogy megszerezzük, dolgoznunk kell, illetve aktivizálnunk magunkat. Rengeteg event és küldetés áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy egy pillanatig se unatkozzunk, és bár ezek lényegesen egyszerűbbek, mint amit PC-ről megszoktunk, de a tapicskolás mindvégig izgalmas, van hatalmunk a karakterünk felett, ismerkedhetünk, csajozhatunk, pasizhatunk, sőt házunkat el is hagyhatjuk, ezáltal más területeket szintén felfedezhetünk, de a karrierépítésről sem kell lemondanunk.

A The Sims Mobile tehát ezen a téren nagyszerű, ami kevésbé, hogy az interakciók terén alaposan megköti a kezünket, és folyamatosan az orrunknál fogva vezet minket, ami nyilván a mobilos változat egyfajta megkötésének tekinthető. Szerencsére azonban ez az egész még lenyelhető, de nekünk azért eléggé hiányzott a buborékos rendszer, aminek részeként mi határozhattuk meg, hogy mennyit flörtöljünk, pontosabban mit csináljunk, így a kötöttségek itt sokkal jobban érezhetőek.

The Sims Mobile játékteszt - 4. kép

Ezt leszámítva azonban a The Sims Mobile egy kellemes mobiljáték lett, ingyen is nagyszerű élményt kínál - ha türelmesek vagyunk és kivárjuk mindennek a sorát -, és bár az EA ügyelt arra, hogy később még lehessen hová fejlődni, de amit itt és most megkaptunk, arra összességében nem lehet panaszkodni. A műfajban jelenleg a legjobb mobilon!

A The Sims Mobile elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

9 hónapja, 3 hete és 5 napja

Egy próbát megér nekem.

válasz erre

zsenikém

9 hónapja, 3 hete és 5 napja

Cooool.

válasz erre

ferencziakos

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Régen szerettem, de akkor még gyerek voltam...

válasz erre

Femobilos

9 hónapja, 3 hete és 6 napja

Azt hittem nagyon lehúzós lesz de ezek szerint nem annyira nagyon az!

válasz erre