Timeline Traveler játékteszt

2020. augusztus 21.
58.4201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az időmanipulációra épülő mobiljátékokból mondhatni még nem lehetne Dunát rekeszteni, azonban időről-időre érkeznek olyan próbálkozások, melyek elégedettséggel töltenek minket, hiszen valami olyan formában tálalják ezt, ahogyan korábban még senki. Persze nem kis fába vágja a fejszéjét az a csapat, amelyik úgy dönt, hogy ilyen témával próbálkozik, hiszen nagyon ritkán találkozni olyan végeredménnyel, ami igazán különlegesnek vagy jól működőnek tekinthető. Szerencsére a Timeline Traveler ilyen!


Sőt, nemcsak működik a Mifux Studio alkotása, de mindemellett valami olyan dolgot kínál nekünk, amit ebben a formában megkockáztatjuk, hogy talán még soha nem láttunk ilyen kimagasló minőségben. Merthogy az időmanipuláció sokféleképpen történhet egy mobiljátékon belül, lehet egyszerű oda-visszatekerős megoldás is, amit nem nagy kunszt összedobni, de amikor egy komplett idővonalon kell menedzselnünk a történéseket, az már nagyobb odafigyelést igényel.

Timeline Traveler játékteszt - 2. kép

Merthogy a Timeline Traveler pontosan erről szól! Az alkotás keretein belül adott lesz egy kis fickó, akivel el kell jutnunk a pálya egyik végéből a másikba úgy, hogy közben minden egyes tereptárgyat és karaktert nekünk kell menedzselnünk annak fényében, hogy mikor mozdulnak, mikor cselekszenek és így tovább. Ezt úgy kell elképzelnetek, hogy mindenhez tartozik majd egy csúszka a kezelőfelületen, az idővonalon pedig oda húzzuk majd a gombokat, ahol szeretnénk, ha az adott karakter vagy objektum tenne valamit.

Ezt úgy képzeljük el, hogy ha adott egy szakadék a pálya közepén, akkor nem jó, ha karakterünk rögtön ugrással kezdi az egészet, hanem értelemszerűen egyszer futnia kell, majd ugrania, végül pedig ismét futnia, hogy elérjen a célba. Ezt a hosszú mozdulatsort mind egy szálig nekünk kell beállítani a csúszkán, és természetesen minél magasabb szintekre jutunk, annál összetettebb megoldások, illetve lehetőségek közül válogathatunk majd, legyen szó például csapóajtókról, különféle mozgó platformokról, ágyúkról és így tovább.

Timeline Traveler játékteszt - 3. kép

A legtöbb időmanipulálós mobiljáték hiába dolgozik jó alapelvvel, összességében sajnos a megvalósítás fabatkát sem ér. A Timeline Traveler esetében azonban szerencsére kiváló munkát végeztek ezen a téren a készítők, így nemcsak logikus mindaz, amit megálmodtak, de mindemellett kifejezetten szórakoztató és összetett is egyben. A játékmenet azonnal megérthető, rögtön ráérez az ember, és a kihívás mértéke azonnal magával ragad minket.

Nyilván a grafika lehetne szebb, de semmi sem lehet tökéletes, ezt a tulajdonságot a fejlesztők feláldozták a játékmenet oltárán, hiszen ebben a tekintetben tényleg páratlan, de ami még fontosabb, hogy jól működő dolgot tudtak megvalósítani, ami igazán kellemesre sikerült. Nagy gond azonban, hogy ha az ember ráérez az ízére, akkor kifejezetten hamar végig lehet verekedni a pályákon, de azért ne feledjük, hogy ingyenes alkotásról beszélünk.

Timeline Traveler játékteszt - 4. kép

A Timeline Traveler összességében kifejezetten kellemes mobiljáték lett. A semmiből érkezett, gyakorlatilag a készítők sem rendelkeznek különösebb múlttal, de mégis olyan alkotást sikerült összehozniuk, amire garantáltan évek múlva is emlékezni fogunk. Ha sikerült volna egy kellemes történettel felvértezniük, közel hasonlóan egyedi lenne, mint annak idején a Braid volt...

A Timeline Traveler elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

Gólem

3 éve, 11 hónapja és 16 napja

Hát én kihagyom...

válasz erre

peter97

3 éve, 11 hónapja és 17 napja

Nem rossz egyébként szerintem sem, egyszerű buszon ülős időtöltésnek teljesen jó.

válasz erre

ferencziakos

3 éve, 11 hónapja és 17 napja

Egynek jó, de engem nem szippantott be ennyire.

válasz erre

Mendez

3 éve, 11 hónapja és 17 napja

Nekem nagyon nem adja... szomorú smiley

válasz erre