Tony Hawk's Skate Jam játékteszt

2019. február 06.
59.8781
Vannak olyan műfajok a játékvilágban, melyek valamiért nem túl népszerűek a fejlesztők körében. Legyen szó akár a mobiljátékokról, akár a PC-s vagy konzolos szegmensről, a gördeszkás alkotásokból valamiért nincs túl sok a színtéren, és ha akad is néha egy-egy próbálkozó, az valamiért megmarad a középszerűségben, vagy valami súlyos probléma miatt egyszerűen ellehetetleníti, hogy megszeressük.


Bár mobilon volt pár nagyszerű gördeszkás játék, azonban régen nem kaptunk már minőségi alkotást ebben a stílusban, éppen ezért nagy volt az öröm, amikor Tony Hawk bejelentette, hogy újra aktivizálja magát, és egy a nevével fémjelzett alkotással öregbíti a deszkázás művészetét. Ebből született a Tony Hawk's Skate Jam, aminek óriási volt a füstje, most pedig megvizsgáljuk, hogy ehhez a nagy gomolyaghoz vajon láng is tartozott-e?

Tony Hawk's Skate Jam játékteszt - 2. kép

Hogy már itt az elején rövidre zárjuk a kérdést, azt kell mondanunk, hogy igen, de hiába lettek jók az alapok, hiába lett óriási tartalom hozzárendelve, a Tony Hawk's Skate Jam azért szenved néhány olyan hiányosságtól, amit nem látunk szívesen. Mint mondottam, a tartalom egész jóra sikerült, rengeteg ismert és új pálya, megannyi gördeszkás és csomó felszerelés vár majd ránk, az egész csúcsa pedig, amikor elég sok pontot gyűjtünk ahhoz, hogy hősünket személyesen Tony Hawkká változtassuk egy kis időre - további extrákért.

A Tony Hawk's Skate Jam alapvetően nem találja fel a spanyol viaszt, lényegében ugyanazt kínálja, mint megannyi más stílustársa, ezáltal deszkára kell pattannunk, majd a tereptárgyak, félcsövek és egyebek kihasználásával a trükközés lesz a cél, hogy a lehető legtöbb pontot szerezzük. Ezt kivitelezhetjük egyedül - akadnak napi kihívások és feladatok -, de lesz többjátékos móka is, amikor mások oldalán deszkázunk nagyokat, mindvégig figyelemmel kísérve, hogy mit ügyeskednek vagy bénáznak a többiek.

Tony Hawk's Skate Jam játékteszt - 3. kép

Eddig a pontig tehát úgy tűnhet, hogy a Tony Hawk's Skate Jam a legnagyobb rendben van, és ez lényegében igaz is, de azért messze nem ilyen szivárványos az összkép. Merthogy vannak gondok, például az irányítással. Nem mondom, hogy rossz, de sok esetben nem áll kézre, többet lehet vele bénázni, mint szép trükközéseket bemutatni, de a legrosszabb, hogy túl sok lehetőségünk nincs, az ugrás mellett adott lesz négy alapvető trükk, és ebből kell a legtöbbet kihoznunk.

Hogy ehhez gyakran idegesítő reklámok társulnak - inkább fizettünk volna érte -, hovatovább elképesztően sok bug is van a pályákon - egyszerűen beleesünk a félcsövekbe vagy eltűnnek az elemek - már csak keserű hab azon a bizonyos csokitortán.

Tony Hawk's Skate Jam játékteszt - 4. kép

A Tony Hawk's Skate Jam kapcsán tehát az egyik szemünk sír, a másik viszont nevet. Nevet, mert egy a tartalmat és az élményt tekintve szuper deszkás játékot kaptunk, ami ha működik, akkor nagyon jól működik, de sír is, mert ezt olyan problémák, hibák és hiányosságok tarkítják, melyeket sürgősen orvosolni kellene. Ha mindez sikerül, akkor pár hónapig még biztosan sokat hallunk majd a játékról!

A Tony Hawk's Skate Jam elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

Ronalddo

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Már a kiszivárgott gameplayeken lehetett látni hogy csak egy x-edik utánzat lesz , nulla saját tartalommal. Nagyon kár érte.

válasz erre

Vidoros

6 hónapja, 3 hete és 6 napja

Hát akkor ebbe a játékba se kell időt ölnöm.

válasz erre

SamsungFan

7 hónapja,

Hát ez nagyon rosszul hangzik. A reklámos játékok nálam eleve elvéreznek, de hogy még bugokkal is teli van, az már nagyon gáz.

válasz erre