Total Eggscape! játékteszt

2021. március 03.
169.4791
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Crescent Moon Games kapcsán már megszoktuk, hogy ha minőségi és őrült ötleteken alapuló mobiljátékokat szeretnénk kipróbálni, akkor a nevük mindkét esetben garanciát jelent. Mi sem bizonyítja ezt jobban más, mint a Total Eggscape!, mely már a beharangozáskor alaposan felkeltette a figyelmünket, most pedig a kipróbálás után csak még jobban megszerettük, hiszen olyan koncepciót és élményt tár elénk, amihez foghatót korábban még talán soha nem láthattunk.


Ennek az oka nem más, minthogy a Total Eggscape! mindennek tekinthető, csak éppen hétköznapinak nem. Főhőse ugyanis egy tojó tyúk, aki világrekorder módjára képes arra, hogy másodpercenként tojjon magából egy tojást, ha szükséges - hagyjuk, hogy ez biológiailag miként lehetséges, Mariót se faggattuk a tűzlabdákról meg a gombákról. A lényeg, hogy ez a különös tyúkocska, illetve képessége áll majd a középpontban.

Total Eggscape! játékteszt - 2. kép

Hogy mit tudtak kihozni ebből a készítők? Meglepően sok jó dolgot, méghozzá rengeteg nagyszerű, izgalmas, kézzel készült pálya részeként. Ezeken a pályákon a főhős tyúkból folyamatosan préseljük majd ki a tojásokat annak érdekében, hogy egyre magasabbra juthassunk vele, miközben ez azért közel sem az egyetlen célunk lesz a játékban. Merthogy ebben a formában ez csak egy közönséges clicker lenne, de ennél sokkal többről van szó.

Itt ugyanis minden pálya úgy van kialakítva, hogy a folyamatos előretörés során hősünket jobbra-balra kell tologatnunk a nagy tojástornyon azért, hogy átjussunk vele az akadályokon. A pályák ugyanis dugig vannak a legkülönfélébb halálos csapdákkal, melyek ráadásul folyamatosan mozognak, hogy még jobban megnehezíthessék a dolgunkat. Itt nincs semmi túlbonyolítva, az élmény gyakorlatilag egyszerű, mint a faék, de azért így sem lesz egy könnyed kis kaland.

Total Eggscape! játékteszt - 3. kép

Éppen ellenkezőleg! A Total Eggscape! kifejezetten nagy kihívással kecsegtet nekünk minden egyes esetben, miközben nemcsak a nehézség növekedését természetesen a folyamatos tempó emelkedése kíséri, miközben lesznek főellenfelek is, akiket gyakorlatilag hasonló módon, jó időzítésekkel és ügyeskedéssel kell legyűrnünk azért, hogy mi tovább juthassunk újabb és újabb szintekre.

Mindehhez kifejezetten retro hatású pixel art grafikai körítés tartozik, ami egyáltalán nem tekinthető rossznak. Éppen ellenkezőleg, kifejezetten színes az egész élmény, van benne egy kellemes kis nosztalgia ezzel a sajátos megoldással, miközben a helyzetet a zenék fokozzák, a mobiljátékos élményeket pedig a feloldható skinek igyekeznek magasabb szintre emelni, így tudunk majd csirkénkből például baglyot csinálni hosszabb távon.

Total Eggscape! játékteszt - 4. kép

Mindent összevetve a Total Eggscape! egy nagyon kellemes ügyességi játék, mely maximálisan a reflexeinkre épül. Azt nem mondanánk, hogy kimagasló élmény, de mindenképpen kellemes, sajátos és nem utolsó sorban tartalmas. Nekünk kifejezetten nagy kedvencünk lett, és bár nem rengette meg a világunkat, ellenben mi biztosan szívesen emlékszünk majd vissza rá a későbbiekben.

A Total Eggscape! elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

peter97

3 éve, 4 hónapja

Nagyon le tud kötni, imádom.

válasz erre

Bencus86

3 éve, 4 hónapja

Ez jó hír, vártam már a tesztet! mosolygó smiley Akkor szedem is.

válasz erre