Total Party Kill játékteszt

2019. július 10.
60.3871
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Az oldalnézetes platformerek világában mindig is jellemzőek voltak azok a játékok, melyek nem az ügyességre vagy az akcióra koncentráltak, hanem a logikánkat szerették volna próbára tenni. Bár soha nem volt dömping ebből a mellékszálból, hiszen nem lehetett olyan sikeres, mint egy "üsd, vágd, nem apád" stílusú dolog, de azért így is kellemes emlékeket ápolunk például a Lost Vikings, a Trine és társaik kapcsán.


Mivel érezhetően van kereslet azért az efféle logikai platformerekre is, az Adventure Islands csapata úgy döntött, hogy ideje mobilra is elkészíteni valami kiemelkedő dolgot, ami nem összecsapott, valódi kihívásokkal kecsegtet, mindemellett pedig némi időutazással szolgál a rajongók számára. Így született meg a Total Party Kill, mely három eltérő képességű karakter sajátosságaira építve kínál nekünk elképesztő tartalmat.

Total Party Kill játékteszt - 2. kép

A játékról tudni kell, hogy esetében nem egy közönséges retro élményről beszélhetünk, méghozzá olyannyira nem, hogy dacára az ismerős elemeknek és a pixel art grafikai körítésnek, meglepően friss élményekkel szolgált számunkra. A Total Party Kill ugyanis három eltérő képességű karakterre épül fel, miközben a cél az, hogy a háromból legalább egy élve eljuthasson a célig, amihez gyakran a másik két delikvenst fel kell majd áldozni.

A három karakter között találjuk majd a mágust, aki képes lesz jégkockává alakítani a csapattársait; az íjászt, aki ezeket a jégkockákat tudja taszigálni, vagy oldalirányban a falhoz szegezni a kijelölt karaktereket; valamint a lovagot, aki szimplán rohadt kemény lesz, bármit szétzúz, és akár társait is hajlamos eltaszítani magától. A három szereplő külön-külön is fontos szerephez jut, de a 60 darab, kihívásokkal teli pályán megannyi olyan feladat vár ránk, melyeknél már a képességek egymásra építése hozhatja a megoldást.

Total Party Kill játékteszt - 3. kép

Minden egyes pályán egyébiránt különféle kapcsolók megnyomása lesz a cél, csakhogy ezekhez a gombokhoz általában soha nem visz úgy út, hogy onnan vissza lehetne térni a kapuhoz, ezért kell sokszor megölni a három karakterből legalább kettőt, hiszen a sikeres teljesítéshez nem feltétel a többiek életben maradása. Bár a feladat egyszerűnek hangozhat, összességében azonban egyáltalán nem lesz az!

Olyannyira nem, hogy magasabb szinteken már rengeteget kell gondolkozni azon, hogy milyen sorrendben következzen a karakterek és a képességek, a helyzet pedig tovább fokozódik, ha bejönnek az extra pályaelemek - például a tükrök -, melyek tovább bonyolíthatják a kihívást. Sőt mi több, a játék ráadásul totál ingyen élvezhető, és bár reklámokkal alaposan tele van tolva, de ha kikapcsoljuk a WiFi-t és a mobilinternetet, ez sem okozhat majd problémát.

Total Party Kill játékteszt - 4. kép

A Total Party Kill-ről tehát csak és kizárólag szuperlatívuszokban tudunk beszélni. Amilyen egyszerűnek és együgyűnek tűnik, annyira szuper élmények várnak benne ránk, ha tehát valami igazán tartalmas kikapcsolódásra vágysz, ami ráadásul még egy cseppet múltidéző is, megtaláltad a régóta áhított mobiljátékodat!

A Total Party Kill elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

SamsungFan

5 éve, 1 hónapja és 14 napja

Hát ez hatalmas! röhögő smiley Már szedem is lefelé!

válasz erre

Mendez

5 éve, 1 hónapja és 14 napja

Imádom! mosolygó smiley

válasz erre

Mordorer

5 éve, 1 hónapja és 15 napja

Sok mindenre számítottam ezzel a játékkal kapcsolatban de erre nem! meglepett smiley Hát akkor már szedem is!

válasz erre