Toy Swipe játékteszt

2020. január 08.
66.5031
Így karácsony után egy kicsit mindig érzékenyebbek vagyunk az ünnepi témával ellátott mobiljátékokra, ezáltal a kidobott karácsonyfa után sóvárogva gyakorlatilag a könnyünk is kicsordul, ha meglátunk egy hópelyhet valahol, egy eltévedt ünnepi díszítéstől pedig gyakorlatilag a legmélyebb depresszió tör ránk. Emiatt zártuk nagyon gyorsan a szívünkbe a Toy Swipe címre keresztelt alkotást, mely a román TapMen csapatának legújabb alkotásaként egyszerű, de nagyszerű megoldásával borotválta körbe szőrös szívünket.


Persze nem volt nehéz, hiszen a srácok korábbi alkotásai közül is volt néhány, amit nagyon szerettünk, a Ballz a Poppin például személyes kedvencem volt, noha itt és most elfelejthetjük az agyas fejtörőkön alapuló élményeket. Nem, szó sincs ilyesmiről a Toy Swipe esetében, mely érezhetően arra próbálta felépíteni sikerét, illetve azzal kívánja belopni magát sokak szívébe, hogy reprodukálja az ünnepi atmoszférát. Méghozzá nem kis sikerrel!

Toy Swipe játékteszt - 2. kép

A játék alapja ugyanis nem más, minthogy boldoggá tegyünk egy kisfiút azáltal, hogy a karácsonyfa alá gurítunk neki egy kisautót. Mindezt persze részben átvitt értelemben, hiszen a Toy Swipe gyakorlatilag minden egyes pályán azt a feladatot adja nekünk, hogy szó szerint gördítsünk el minden akadályt egy aprócska kék autó elől, mely rendületlenül haladna célja felé, hogy egy ajándékos dobozban landolva a karácsonyfa alá kerülhessen.

Csakhogy a kérdéses kisautó útjában óriási rumlit hagyott, így az itt élők biztosan nem találkoztak még a karácsonyi nagytakarítás fogalmával. Lesz itt minden, mi nem hiányozhat egy gyerekszobából, GameBoy - kinek kellene ezek után kisautó... -, építőkockák, plüssmackók, további járgányok, gumikacsák és megannyi más egyéb idegesítő dolog, melyeket nekünk manuálisan, lökdösést színlelve el kell tologatnunk az autó útjából, méghozzá többségüket zseniális fizikai jellemzők társaságában.

Toy Swipe játékteszt - 3. kép

Bár tény és való, hogy alacsonyabb szinteken a Toy Swipe nem igazán ad a kezünkbe különösebb kihívást, éppen ellenkezőleg, kezdetben gyakorlatilag inkább halálra unjuk magunkat benne, de aztán ahogy haladunk előre, úgy növekszik a nehézség, úgy jönnek a speciálisabb tárgyak, melyeket egyre nehezebb lesz csak úgy félretolni az útból, azaz használnunk kell hozzá egy kicsikét az eszünket is, habár általánosságban azért nem ez lesz a jellemző.

A Toy Swipe-ra azonban ennek ellenére sem lehet haragudni, hiszen dacára annak, hogy tényleg nem kell megszakadnunk a gondolkodásban, illetve úgy általánosságban a lökdösődésben, meglepően kellemes szórakozást nyújt azoknak is, akik nem feltétlenül a karácsonyi koncepció, mint inkább csak a játékmenet tekintetében töltötték le maguknak az alkotást. Persze azt azért nem árt kiemelni, hogy az ünnepi sajátosságok figyelembevételével sokkal nagyobbat üt az egész!

Toy Swipe játékteszt - 4. kép

Objektíven szemlélve azonban a Toy Swipe természetesen nem sok érdekességet hozott a piacra, sem az ügyességi, sem a fizikai alapokon nyugvó puzzlerek világába, így ha nem az ünnepekhez kötődne a koncepciója, talán soha nem vettük volna észre sem, de nekünk kellemes kis élményt adott, tehát kifejezetten nagy örömünket leltük benne.

A Toy Swipe elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

peter97

6 hónapja, 2 hete és 2 napja

Egész jó kikapcsolódást nyújt, én elvagyok vele, ilyen pár percekre teljesen jó.

válasz erre

Gólem

6 hónapja, 2 hete és 3 napja

Ez jópofa játék, bírom ami ilyen egyszerű, semmi flanc, mégis kikapcsol.

válasz erre

ferencziakos

6 hónapja, 2 hete és 3 napja

Kellemes időtöltés ez, de semmi több...

válasz erre

Femobilos

6 hónapja, 2 hete és 3 napja

Tipikus egynek jó.

válasz erre