Train Station 2 játékteszt

2019. július 26.
58.0901
A különféle menedzser- és tycoon-játékok száma még mindig rendkívül elenyészőnek tekinthető mobilon, aminek az oka leginkább abban keresendő, hogy ez a műfaj nem a kis képernyőre termett. Bár vannak azért különféle próbálkozások, melyek megpróbálták átültetni ezt a stílust az aprócska kijelzőkre, de a többség elég felemás végeredménnyel kecsegtet. Emiatt örültünk nagyon, amikor kiderült, hogy a Pixel Federation csapata elkészítette a nagyszerű Train Station folytatását, hiszen annak idején az első részt is nagyon kedveltük.


A második pedig lényegében ugyanazt kínálja, mint a nagy előd, csak mindenből többet, jobbat és szebbet, hiszen a lényeg itt sem lesz más: felépíteni saját vasúti birodalmunkat, miközben nemcsak a bankszámlánkon levő pénz mennyisége növekszik folyamatosan, hanem az idő is állandóan telik, ami újabb és újabb vasúti fejlesztéseket tesz elérhetővé számunkra. Lássuk azonban alaposabban, hogy miért kedveltük meg annyira a Train Station 2-t!

Train Station 2 játékteszt - 2. kép

A játék tehát egy keményvonalas menedzsment, egy olyan tycoon, melyben egy kezdő vasúti társaság vezetőjeként nekilátunk különféle feladatokat teljesíteni. Ide szállítunk egy kis szenet, oda egy kis vasércet, majd miután egyre több pénzt kapunk ezekért a feladatokért, nekilátunk a fejlődésnek. Új vonatokat veszünk, ezeket egyre magasabb szintre fejlesztjük, de ott lesz a saját állomásunk is, mely szintén rengeteg érdekes lehetőséggel kecsegtet.

Példának okáért építhetünk különféle üzemeket, hogy acélt és egyéb nyersanyagokat gyártsunk, melyeket aztán eladhatunk, ezzel még magasabb szintre növelve vállalatunk befolyását. Ezt látva egyre többen keresnek majd meg minket fuvarozós feladatokkal, de ahogy fejlődünk, úgy nyílnak majd meg előttünk az újabb területek, így Anglia után Németország, majd később Oroszország, és a világ más régiói is a lábaink elé kerülnek, az adott területek minden sajátosságával a főszerepben.

Train Station 2 játékteszt - 3. kép

A Train Station 2 meglepően jól működik, kiegyensúlyozott élményt kínál, nagyszerűen átlátható kezelőfelülettel kecsegtet, a magyar felirat jóvoltából pedig még azok is könnyedén elboldogulnak vele, akiknek általában éppen a nyelv okoz problémát az efféle összetett élmények megkedvelésében. Érezni azonban ebben a mondatban, hogy kell lennie egy "de"-nek, és most érkezett el ez a fordulat, merthogy mindez szép és jó, de egy idő után egyszerűen nem működik.

Az ugyan még feldolgozható lenne, hogy a feladatok nem túl változatosak, hiszen mit is kellene csinálni egy vonatos tycoonban, ha nem fuvarozni és fejlődni? Ami ennél aggasztóbb, hogy mire fülig beleszeretünk a játékba, nagyjából az ötödik szint környékén szembesülünk azzal, hogy ha többet akarunk játszani napi 10-20 percnél, akkor kíméletlenül költekeznünk kell benne, mert egyre több időt vesznek igénybe a fuvarok, néhány vonatra sokszor 30-40 perceket kell várni, de az értékes zöld kristály segítségével ezek az intervallumok azonnal nullázhatók, és mint bizonyára kitaláltátok, ez a zöld ékkő súlyos pénzekbe kerül.

Train Station 2 játékteszt - 4. kép

Persze finoman adagolva ez a probléma elhárítható, de mi hozzá vagyunk szokva ahhoz még a PC-s tycoonok korszakából, hogy ha leülünk játszani, akkor legfeljebb csak a végkimerültség, az éhhalál, az iskola/munkahely vagy a saját húgyhólyagunk vethet véget neki, semmi más. Itt azonban eltérő ütemezés vár ránk, és ha ezt hajlandóak vagyunk elfogadni, esetleg fizetni is érte, akkor egy kifejezetten minőségi, mi több nagyszerű vonatos tycoont ismerhetünk meg a Train Station 2 neve alatt.

A Train Station 2 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

peter97

4 hónapja, 5 napja

Nagyon megjött hozzá a kedvem!

válasz erre

Femobilos

4 hónapja, 5 napja

Woooow de jó! Hospital után ezt is kipróbálom majd.

válasz erre

Gólem

4 hónapja, 5 napja

Na erre rá is szánom a hétvégém. Nagyon bejön.

válasz erre

SamsungFan

4 hónapja, 6 napja

De jó lett! Féltem hogy elcseszik amúgy.

válasz erre

Mendez

4 hónapja, 6 napja

Nekem ez nagyon bejön. Imádom a tycoonokat eleve.

válasz erre