Transport City: Truck Tycoon játékteszt

2020. december 18.
113.7781
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A tycoon-játékok műfaja egészen új értelmezést kapott mobilokon, ami kifejezetten sajnálatos annak fényében, hogy aki PC-n rajongott ezért a stílusért, az bizonyára még mindig nem találta meg a számításait a kis képernyőn. Ennek az oka rendkívül egyszerű: a mobilos tycoon-játékoknak sajnos közük sincs az egykori PC-s klasszikusokhoz, éppen ellenkezőleg, a többségük inkább nehezen minősíthető clicker csupán, ami bizony orbitális probléma.


Miért is? Mert annak idején a tycoon-játékok egyet jelentettek valami grandiózus és összetett dologgal, hiszen amelyik alkotás megkapta ezt a címkét, az határozottan kínált nekünk stratégiát, menedzsmentet, rengeteg ügyeskedést, okoskodást, tervezgetést, taktikázást, egyszóval valami olyan élményt, amit mindennek nevezhettünk, csak egyszerűnek nem. Kis túlzással az egyik legösszetettebb PC-s műfaj volt, egy igazi rétegjáték, ha úgy tetszik.

Transport City: Truck Tycoon játékteszt - 2. kép

Ezek után talán érthető, hogy miért tartjuk egyenesen kellemetlennek, hogy manapság az egyszerű clickereket is tycoon névvel illetik mobilokon. Itt van példának a Transport City: Truck Tycoon! Nagy izgalommal töltöttük le a játékot nem sokkal azután, hogy először hallottunk róla, azonban hiába szerettük volna szeretni, valójában sajnos nem jött össze a dolog maradéktalanul, aminek az oka az volt, hogy a végeredményt annyira lebutították a fejlesztők, amennyire csak lehetett.

Pedig a dolog jól indult, a leírás alapján még bármi is lehetett volna ebből az alkotásból, csakhogy nem lett... A játék lényege, hogy adott egy nagyobbacska város, melyben minden munkafolyamatot teherautók és kamionok végeznek el, az egyes dolgok pedig egymásból következnek. A farmról tehát el kell szállítanunk az állatokat a vágóhídra, ott húst kell készítenünk belük, majd azokat tovább szállítani, hogy pénzt és alkatrészeket szerezzünk magunknak.

Transport City: Truck Tycoon játékteszt - 3. kép

A nyersanyagok ugyanis elengedhetetlenek ahhoz, hogy továbblépjünk, újabb kamionokat vásároljunk, újabb termékeket és egyebeket oldjunk fel, csakhogy mindezzel egyetlen probléma van: az egész játékmenet pofátlan módon arra van kiélezve, hogy minél többet költekezzünk, ellenkező esetben percekig, sőt megkockáztatjuk - eszünkben sem volt megvárni - órákig kell ugyanazt tennünk újra és újra azért, hogy történjen végre valami, azaz előrébb léphessünk a ranglétrán.

Mindezzel persze talán nem is lett volna még akkora gond, ha valóban olyan alapos és taktikus játékélmény várt volna ránk, mint a legendás PC-s tycoon-játékokban. Csakhogy szó sincs ilyesmiről, itt a legundorítóbb és legigénytelenebb clickerek sajátosságai várnak ránk, de az is annyira kellemetlen megoldásokkal a főszerepben, hogy még tapicskolni se volt kedvünk a képernyőt.

Transport City: Truck Tycoon játékteszt - 4. kép

Hiába akartuk tehát nagyon-nagyon megszeretni, a Transport City: Truck Tycoon sajnos óriási csalódás lett számunkra, hiszen egy igazi tycoont vártunk a név alatt, minden adva is volt ahhoz, hogy ez megvalósulhasson, de végül sajnos csak nem sikerült semmi maradandót hagynia bennünk az alkotásnak. Kár érte, mert tényleg nagyon akartuk szeretni...

A Transport City: Truck Tycoon elérhető itt: Google Play | iOS App Store
2 hozzászólás

fonemaker

3 éve, 6 hónapja és 19 napja

Annyira gáz amikor egy játék csak azt akarja h költs.

válasz erre

SamsungFan

3 éve, 6 hónapja és 20 napja

Nagyon kár érte. szomorú smiley

válasz erre