Trap Labs játékteszt

2019. szeptember 13.
66.5401
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Egyre több, relatíve egyszerű, de mégis fifikás indie játék érkezik meg PC-ről és konzolról mobilra is, aminek az oka nem véletlen: ezen a platformon egy kis szerencsével és kellő hátszéllel sokkal könnyebb érvényesülnie egy ilyen projektnek. Valami hasonló gondolatmenet játszódhatott le a Packet1337 Inc fejlesztőinek fejében is, amikor úgy döntöttek, hogy elhozzák mobilra a Trap Labs-ot, mely a maga nemében egy kifejezetten agyas logikai játék lett a sorban.


Emiatt pedig hálát adunk az égnek, hogy a készítők így döntöttek, hiszen láttunk már korábban is rengeteg csapdás mobiljátékot - noha ez a megfogalmazás nem teljesen pontos -, de a Trap Labs esetében valami olyan dologgal találkozunk, amihez korábban talán még soha nem volt szerencsénk. Vagy ha volt is, messze nem ilyen összetettséggel. Hogy miről van szó? Máris mondjuk!

Trap Labs játékteszt - 2. kép

A Trap Labs sajátosságát a rendkívül kellemes, rajzfilmes grafika mellett leginkább az adja, hogy valóban nem elegendő hozzá bizonyos szint után az, hogy egyetlen ránézéssel teljesítjük a pályákat, mert gyakran hosszú percekig szükségünk lesz arra, hogy tanulmányozzuk a csapdák működését. A helyzetkép ugyanis egyszerű: juss el a pálya egyik feléből a másikba - közben gyűjtögess, ha tudsz -, csakhogy közben a padlón tucatnyi csapóajtó és kapcsoló nehezíti a dolgodat, méghozzá labirintusok, illetve egyéb megoldások társaságában.

Ezek a csapóajtók és pályaelemek pedig minden egyes szinten más és más logika szerint működnek. Alacsonyabb szinteken nem nehéz rájönni, hogy mikor, melyik sor nyílik meg a lábunk alatt, tehát mikor kell rohanni és megállni - néha egy kicsit nehézkes az irányítás -, de később olyan összetett képletek is előfordulnak, melyek kapcsán bizony le kell seggelni, hiszen lesz logika, lesz összefüggés, de ehhez alaposan meg kell majd figyelni a terepet.

Trap Labs játékteszt - 3. kép

Merthogy nagyjából már a tizedik szint fölött gyakran hatalmába kerít minket egy olyan érzés, hogy itt bizony a bolondját akarják járatni velünk a készítők, mert hiába nézzük a lenyíló csapóajtókat, melyek egyre több sorban és oszlopban sorakoznak, egyszerűen képtelenek vagyunk meglátni benne a rendszert és a továbbjutás kulcsát. Majd egyszer csak érkezik az isteni szikra, és megvilágosodunk, ami ennek a játéknak egyfajta csodáját adja. Arról nem is beszélve, hogy még magasabb szinteken milyen sok új elem kapcsolódik majd a csapóajtók mellé, de ez legyen meglepetés!

Kitartás, fegyelem és figyelem - ezek mind kellenek ahhoz, hogy a Trap Labs megszerethető legyen, de további pozitívum, hogy elképesztő tartalom van benne - már amennyiben megvesszük a teljes verziót -, hiszen a 100 pályából álló kampány mellett további 100 pályányi kihívás vár ránk, sőt mi több, online multiplayer és kooperatív móka szintén, hogy a ranglistákról ne is beszéljünk.

Trap Labs játékteszt - 4. kép

Összességében tehát egy kifejezetten kiváló alkotást köszönthetünk a Trap Labs név alatt, melynek vannak apróbb hibái - így néha túlzottan nehéz, és gyakran az irányítás sincs a helyzet magaslatán -, de alapvetően kellemes élményeket nyújt, ha adunk neki egy esélyt. Viszont készüljünk fel, itt tényleg szükség lesz gondolkodni!

A Trap Labs elérhető itt: Google Play | iOS App Store
3 hozzászólás

fonemaker

4 éve, 11 hónapja és 5 napja

Nagyon figyelemfelkeltő lett a teszt. Nem érdekelt a játék, de most már ki kell próbálnom! röhögő smiley

válasz erre

Gólem

4 éve, 11 hónapja és 5 napja

Jobb lett ezek szerint, mint amit én feltételeztem róla. Kipróbálom!

válasz erre

Direktor

4 éve, 11 hónapja és 6 napja

Nekem is nagyon tetszik! mosolygó smiley Tök jó lett a teszt!

válasz erre