Troglomics Escape játékteszt

2019. július 05.
56.2631
Troglo nem az a fajta, aki egykönnyen feladja. Troglo egy ősember, aki nem ismeri azt a szót, hogy lehetetlen. Márpedig Troglót nemrégiben belelökték egy mély gödörbe, ahonnan feltétlenül ki kell kecmeregnie valahogyan, ebben pedig mi próbálunk meg majd segíteni neki, hiszen a Troglomics Escape röviden és tömören éppen erről, egy jól szituált ősember megmentéséről szól. Persze azért messze nem lesz ennyire egyszerű a helyzet!


Olyannyira nem, hogy a Troglomics Escape egy újabb résztvevő a manapság igencsak népszerű egyujjas platformerek táborában, sokak pedig bizonyára innen már el sem jutnak addig, hogy elolvassák ezeket a szavakat, mert ez a stílus a közelmúltban összeforrt olyan jelzőkkel, mint a teljesíthetetlen nehézségi szint vagy az idegesítő koncepció. Hogy az ősemberes kaland is ebbe a körbe sorolható? Bár meglepő, de szerencsénkre egyáltalán nem!

Troglomics Escape játékteszt - 2. kép

Ennek az oka pedig nem más, minthogy a Troglomics Escape nem akar teljesíthetetlen kihívásokkal bombázni minket, sokkal fontosabb számára a szórakoztatás, és őszintén szólva ezt meglepően ügyesen is csinálja. Kis ősemberünket ugyanis nem ezernyi akadályon át kell kiemelnünk a mély barlangból, hanem folyamatos csáklyázással, ami a gyakorlatban úgy néz ki, hogy az ujjunkkal a megfelelően biztonságos objektumokra kell tapicskolnunk hozzá.

Persze minden szinten megvannak a teljesítendő küldetések is, így hiába érünk fel a tetejére, és hiába visznek el minket valamiféle őshüllő segítségével, ha nem gyűjtöttünk össze 10 érmét, csak 9-et, márpedig ez a feladatok közé tartozott, akkor még egyszer nekifuthatunk az adott szintnek, amíg nem teljesül a program óhaja. Amint elértük a célt, rögtön mehetünk a következő szintre, ahol újabb kihívásokkal találkozhatunk.

Troglomics Escape játékteszt - 3. kép

A játékmenet persze nem merül ki annyiban, hogy folyamatosan tapicskolunk, hiszen alaposan meg kell gondolni, hogy hová és mikor és milyen sorrendben tesszük ezt. Minél magasabb szintekre kerülünk ugyanis, annál változatosabb objektumok bukkannak majd fel a pályákon, ezáltal jönnek az instabil elemek, melyek lezuhannak - és velük együtt mi is -, aztán megjelennek az ellenfelek, illetve más egyéb dolgok, a határ kis túlzással a csillagos ég lesz.

Összességében a Troglomics Escape nem tartalmaz túl sok egyediséget, de a kellemes rajzfilmes grafika mellett azért akad néhány olyan eleme, ami különlegesnek nevezhető, Ilyenek például a különleges erők, ezáltal például akár nagyokat pukizva is megtámogathatjuk Troglót abban, hogy mielőbb megláthassa a napfényt, és kikeveredjen a mély gödörből.

Troglomics Escape játékteszt - 4. kép

A Troglomics Escape nem egy rossz próbálkozás, nekünk kifejezetten tetszett, bár tény és való, hogy bizonyos szint után a folyamatos újdonságok ellenére is egészen önismétlővé és öncélúvá válik az egész, amit a feloldható extra elemek sem enyhítenek túlzottan. Ha tetszik a stílus és a koncepció, nem fogsz csalódni, de túl sokat azért ne várj tőle!

A Troglomics Escape elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nagyon nagy királyság! Iszonyatosan szerethető játék!

válasz erre

Tommy

4 hónapja, 2 hete és 5 napja

Egyszerű de nagyszerű. Bírom az ilyen játékokat.

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

Egész szórakoztatónak tűnik!

válasz erre

Direktor

4 hónapja, 2 hete és 6 napja

Jó kis időtöltés ez.

válasz erre