Truck Trials 2.5 játékteszt

2019. május 03.
58.6611
Advertisement
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Felsorolni sem tudjuk, hogy az évtizedek során milyen sokféle ágazata alakult ki az autós játékoknak, azonban mindközül egészen csekély szegmenst képviselnek azok a címek, melyek az ügyeskedésre koncentrálnak. Ez mobilon azért nem túl meglepő, mert az érintőképernyős irányítás elég komoly korlátokat állít a fejlesztők elé, tehát nem egyszerű egyetlen autós játékot sem irányítani, hát ha még ügyeskedni is kell benne, akkor végleg kitörhet a káosz.


Pontosan ettől tartottunk a Truck Trials 2.5 esetében is, de nagy meglepetésünkre a Hondune Games valami olyan dolgot alkotott, ami azon túl, hogy piszkosul látványos, mindemellett az irányítás és az élmény tekintetében is egészen rendben van - már amennyiben megfelelően hozzászoktunk. Merthogy nehéz valamiről pozitívan nyilatkozni, ha agyba-főbe tud minket szívatni csak azzal, hogy nem figyelünk oda rá eléggé.

Truck Trials 2.5 játékteszt - 2. kép

Merthogy miről is szól a Truck Trials 2.5? Lényegében arról, hogy kiválasztott - vagy inkább megvásárolt - autónk oldalán teljesítsük az aktuális pályát, mely minden esetben több trükkös feladat elé állít minket a különféle rámpákkal, vagy természetes tereptárgyakkal a középpontban. Finomkodni pedig egyáltalán nem finomkodtak a fejlesztők, ezáltal olyan kegyetlen kihívások elé állítanak minket sokszor, hogy az élményszámba megy, hiszen a különféle akadályokon csak úgy recsegnek-ropognak majd a lengéscsillapítók.

A Truck Trials 2.5 ugyanis nem a száguldásról szól, sokkal inkább a kimért ügyeskedésről, hiszen járművünkkel tényleg gyakran őrült és hajmeresztő mutatványokat kell teljesítenünk, miközben a kormányzásra és a megfelelő tempóra nagy figyelmet kell fordítanunk. Bár az idő folyamatosan az ellenségünk lesz, azonban akadnak olyan feladatok, melyeknél gyakorlatilag csak lépésben tudunk haladni úgy, hogy a szabadon mozgatható kamera révén folyamatosan a kerekeket ellenőrizzük, nehogy azok lecsússzanak a rámpáról, és kocsink a mélybe zuhanjon.

Truck Trials 2.5 játékteszt - 3. kép

Bár tény és való, hogy a Truck Trials 2.5 az irányítás terén bőven hagy maga után kívánnivalót, és az élmény terén sincs akkora hatása, mint amekkorát beharangoztak az adatlapon a készítők - a valószerű fizikát felejtsétek el, pláne akkor, ha utánfutóval bohóckodtok -, de annyira különleges megoldásokat kaptunk a cím alatt, amihez foghatót korábban még talán soha nem láthattunk a mobiljátékok világában.

Mindehhez ráadásul a fejlesztők elképesztő tartalmat varázsoltak, hatvannál is több pálya, valamint megannyi fejleszthető autó vár majd ránk, melyek kapcsán azért kiemelendő, hogy a normális négykerekűek mindegyikéért fizetnünk kell, ingyen gyakorlatilag csak tragacsokat kapunk. Azokat viszont a végtelenségig tuningolhatjuk majd annak érdekében, hogy a lehető legjobb megjelenéssel és tulajdonságokkal kecsegtessenek.

Truck Trials 2.5 játékteszt - 4. kép

Azt nem mondanám, hogy a Truck Trials 2.5 rossz lett, de azért kiemelkedőnek sem nevezhető, mert lassú tempója mellett a gyakran kellemetlen irányítás azért elveheti a kedvünket a dologtól, viszont az óriási tartalom és a rajzfilmes grafika ellensúlyozhatják a helyzetet. Ha elkap a hangulata, te is imádni fogod, de egyébként azért van mit finomítani rajta.

A Truck Trials 2.5 elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

ferencziakos

5 éve, 3 hónapja és 25 napja

Akkor ezt most szedem is. Engem biztos hogy el fog kapni a hangulat. mosolygó smiley

válasz erre

Tommy

5 éve, 3 hónapja és 26 napja

Kicsit vontatott az igaz, de el lehet vele lenni buszon.

válasz erre

Chico

5 éve, 3 hónapja és 27 napja

Hát azért én kicsit jobbra számítottam. Ez egy jó játék lehetett volna, kár érte.

válasz erre

fonemaker

5 éve, 3 hónapja és 27 napja

Unaloműzőnek nem olyan rossz, csak nem kell tőle sokat várni...

válasz erre

peter97

5 éve, 3 hónapja és 27 napja

Én sokkal jobbra számítottam.

válasz erre