Trump Space Invaders játékteszt

2018. január 19.
40.1971
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
A Space Invaders túlzás nélkül egyike azoknak a videojáték-legendáknak, melyeket mindenki jól ismer. Olyan ő, mint Pac-Man, vagy a legendás Pong, hiszen túlzás nélkül az elsők között volt, ami annak idején sokak számára megalapozta a virtuális szórakozást és kikapcsolódást. Ennek persze már sok-sok éve, sőt évtizede, azonban népszerűsége még mindig töretlen.
Advertisement


Mi sem bizonyítja ezt jobban más, minthogy rengetegen vannak, akik saját célból, illetve egy saját ötlettel ellátva újra és újra felhasználják a Space Invaders alapjait, gyakran név nélkül, gyakran rögtön az eredeti nevet is elcsenve hozzá. Pontosan utóbbit tette a Sekip Games csapata is, akik konkrétan egy az egyben lenyúlták az eredeti ötletet, csak az egészet feldobták egy sokak által gyűlölt - vagy kedvelt - személlyel, az Egyesült Államok jelenlegi elnökével.

Trump Space Invaders játékteszt - 2. kép

A Trump Space Invaders részeként tehát most nem földönkívüli teremtmények ellen kell hadba vonulnunk, nem a marslakóktól kell megvédenünk Földünket, hanem konkrétan Donald Trumptól kell megvédenünk a Fehér Házat, ami még abban az esetben is humoros koncepció, ha szimpatizálnánk az elnökkel. Merthogy bármelyik oldalon is álljunk, a jó pofa humort, azért illik felismerni, ez pedig az.

A Trump Space Invaders alapja maximálisan a klasszikus Space Invaders, ezáltal minimál pixeles grafikával az lesz a feladatunk, hogy kis űrhajónkat jobbra-balra terelgetve legyűrjük Trumpot, illetve a legtöbb pályán csak csatlósait, akik különféle színű és képességű mini-Trumpokként jelennek meg, és folyamatosan lőnek ránk, valamint a pálya alsó felében elhelyezkedő Fehér Házra.

Trump Space Invaders játékteszt - 3. kép

A cél az, hogy minél tovább jussunk a szinteken, és minél előbb legyűrjük Trumpot és seregét, ami nem lesz túl könnyű feladat, hiszen minél tovább jutunk a pályákon, értelemszerűen annál keményebb támadásokat kapunk, miközben a Fehér Ház nem regenerálódik magától, az minden szinten olyan romos állapotban marad, ahogyan korábbról hagytuk.

Persze néha, ha elég sikeresek vagyunk, hullani fog javítókészlet, ezeket azonban el kell kapnunk, de ha sikerül, akkor egy-egy elem visszaáll az eredeti helyére, azonban a tizedik szintnél magasabbra így is rendkívül nehéz eljutni. Nem véletlen, hogy a játék alaposan számolja pontszámainkat és elért eredményeinket, hiszen ember legyen a talpán, aki huzamosabb ideig életben tud maradni.

Trump Space Invaders játékteszt - 4. kép

Az egyedi koncepciót leszámítva a Trump Space Invaders egy teljesen átlagos Space Invaders-klón, ami se többet, se kevesebbet nem nyújt az eredetihez képest - kivéve talán a vicces, Trumphoz kötődő hanghatásokat és beszólásokat -, azonban mivel ingyen van, és mivel egy legendára emlékeztet, legalább egyszer-kétszer biztosan előkerül a jövőben, ha van rá pár percünk, illetve a letöltés mellett döntünk.

A Trump Space Invaders elérhető itt: Google Play
5 hozzászólás

ferencziakos

6 éve, 8 hónapja és 9 napja

Nem bírom letenni! röhögő smiley Rohadtul addiktív!

válasz erre

peter97

6 éve, 8 hónapja és 10 napja

*****nagy! röhögő smiley

válasz erre

csirkee

6 éve, 8 hónapja és 10 napja

röhögő smiley Te jó ég! Komolyan képesek voltak egy ilyen gamet csinálni?!

válasz erre

SamsungFan

6 éve, 8 hónapja és 10 napja

Hát ez *****nagy game! röhögő smiley

válasz erre

zsenikém

6 éve, 8 hónapja és 10 napja

Követelem iOS-re!!!!!!!! röhögő smiley

válasz erre