Turtoa: Global Rhythm játékteszt

2020. október 16.
80.7111
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Éppen a minap siránkoztunk azon, hogy nincs ritmusjáték mobilra, és milyen szívesen látnánk többek között például egy a kis képernyőre szánt Guitar Hero mellékszálat. Így váljon valóra azonban minden kívánságunk, hiszen ahogyan megírtuk ezt a cikket, rá néhány napra rögtön szembejött velünk a Turtoa: Global Rhythm, mely első blikkre - leszámítva a különleges csicsázást -, teljesen olyan élményekkel kecsegtetett az alapok szempontjából, mint az említett Guitar Hero.


A gyakorlatban pedig nem is tévedtünk sokat, a Turtoa: Global Rhythm valóban az említett ritmusjátékokra hajaz, ezáltal minden egyes dalra az lesz majd a feladatunk, hogy a megfelelő teknősbékákra akkor csapjunk rá, amikor azok elérték a megfelelő helyüket. Ez jó esetben ritmuson, illetve ütemvonalon van, legalábbis az elmélet szerint, csakhogy ezt a játékot is sikerült zenei analfabétáknak összehozni, aki vélhetően súlyosan hiányos ének-zenei oktatásban részesültek.

Turtoa: Global Rhythm játékteszt - 2. kép

Merthogy mi a gond a Turtoa: Global Rhythm című mobiljátékkal? Leginkább az, hogy pontatlan, méghozzá gyakran nem kicsit, hanem elképesztő mértékben. Gyakran annyira késnek, vagy annyira sietnek a teknősök a valós ritmushoz és a dallamhoz mérten, hogy a fülünk totálisan ellenkezik a látottak és a hallottak összehangolása ellen. Nem is értjük igazán, hogy miként sikerült ennyire béna módon megoldaniuk ezt a dolgot a készítőknek.

Nagyobb a baj, hogy nemcsak a teknősbékákat kell leverni a játékban, hanem gyakran kígyószerű sárkányok is érkeznek, akikkel nem lesz más dolgunk, mint rájuk tapicskolni, és addig tartani rajtuk az ujjunkat, amíg az adott dallam ki nem tart. Ez színesítésként nagyon jó extra lehetett volna, csakhogy annyira eltúlozták az alkalmazását - van olyan dal, melyben 99 százalékban csak ez van -, hogy az már egyenesen kellemetlennek tekinthető.

Turtoa: Global Rhythm játékteszt - 3. kép

Arról nem is beszélve, hogy ezzel gyakorlatilag megölik a ritmusjáték jelleget, mert ahhoz nem kell ügyesség, sem ütemérzék, hogy a sárkányra rátapicskoljunk, és ott tartsuk rajta az ujjunkat, esetleg ide-oda rángassuk kicsit a képernyőn. Nagyobb a baj, hogy nagyjából ez minden, amit az alkotás adni tud nekünk, nincsenek extrák, nincsenek kiugróbb játékelemek, egy kicsit olyan hatát kelt emiatt az egész, mintha teljesen félkész lenne.

Szerencsére a zenei tartalom rendben van. Bár én személy szerint az előadókat nem ismertem egyáltalán - ez nem egy Guitar Hero, na -, de akadtak kedvemre való dalok, melyeket a világ minden részéről válogattak össze a készítők. Ami kevésbé szimpatikus, hogy bár a játék ingyen letölthető, azonban ebben a formában csak alig pár szám érhető el benne, ha többet akarunk, akkor jó pár ezer forintot elkölthetünk benne.

Turtoa: Global Rhythm játékteszt - 4. kép

Összességében tehát a Turtoa: Global Rhythm nagy csalódás lett. Nem is annyira a tartalom, mint inkább a játékmenet miatt, hiszen egyenesen nonszensz, sőt számunkra blaszfémia, hogy így elrontották az egészet. Nem is igazán értjük, miért kell ritmusjátékot készítenie, aki nem ért hozzá, vagy nincs megfelelő ritmusérzéke. Ez így, ebben a formában nem jó...

A Turtoa: Global Rhythm elérhető itt: Google Play
cikket, rá néhány napra rögtön szembejött velünk a Turtoa: Global Rhythm, mely első blikkre - leszámítva a különleges csicsázást -, teljesen olyan élményekkel kecsegtetett az alapok szempontjából, mint az említett Guitar Hero. '>
3 hozzászólás

ferencziakos

3 éve, 9 hónapja és 19 napja

Hát ez nagyon gagyi, pont erre számítottam.

válasz erre

Chico

3 éve, 9 hónapja és 20 napja

Hát ez nagyon egyszerű játék, nem is kell bele több szerintem.

válasz erre

Mendez

3 éve, 9 hónapja és 20 napja

Én nem is vártam többet tőle, szerencsére.

válasz erre