Uncharted Tides: Port Royal játékteszt

2019. szeptember 11.
65.8801
Az Artifex Mundi csapata az elmúlt néhány évben a tárgykeresős kalandjátékok keresztapjává nőtte ki magát, méghozzá nem véletlenül, hiszen csak úgy ontják magukból a különböző tematikával rendelkező, mindemellett pedig minőségi kalandjátékokat. Az Uncharted Tides: Port Royal a legújabb alkotásuk, melynek részeként egyenesen a kalózok korába repítenek el minket egy kifejezetten hangulatos és tartalmas alkotás részeként.
 


Persze mielőtt bárki valami nagy és forradalmi dologra gondolna, azért gyorsan kiemelnénk az Uncharted Tides: Port Royal kapcsán, hogy nem sok újdonsággal szolgál a műfaj kedvelői számára. Kijelenthető tehát, hogy aki életében már legalább egyszer játszott az Artifex Mundi valamelyik alkotásával, azt biztosan nem éri majd nagy meglepetés, de mivel a minőségre nem panaszkodhatunk, ezért ez a legkisebb problémánk jelenleg.

Uncharted Tides: Port Royal játékteszt - 2. kép

Nagy pedig nincs is, hiszen az Uncharted Tides: Port Royal egy kifejezetten kellemes alkotás lett a sorban, mely a történet tekintetében egy mondhatni szokványos, illetve klisés kalózkalandot állít a középpontba, a főszerepben egy Mary Jane nevű kalandorral, a hírhedt The Cursed Rose hajó egykori kapitányának, Mason Owensnek a lányával, aki mindent elkövet azért, hogy szülője nyomaira és hagyatékára bukkanjon.

Hősünk ki is hajózik, hogy félelmet nem ismerve szálljon szembe kalózokkal, átkokkal és megannyi fejtörővel, melyek töménytelen mennyiségben állnak majd a rendelkezésünkre, ergo ezek megoldásával tudjuk majd folyamatosan előregördíteni a történetet, ami nyilván nem kapott Oscar-díjas lezárást vagy csavarokat, de arra pontosan elegendő, hogy fenntartsa az érdeklődésünket, miközben számos különféle Karib-tengeri helyszínt felkereshetünk és körbejárhatunk a cél érdekében.

Uncharted Tides: Port Royal játékteszt - 3. kép

Akinek életében volt már dolga az említett fejlesztőcsapat valamelyik játékával, az biztosan kedves ismerősként köszönti a legtöbb feladványt és fejtörőt, vagy éppenséggel az interaktív jeleneteket. Bár fentebb elkövettük azt a hibát, hogy tárgykeresős kalandként jellemeztük a játékot, ez azonban csak egyike annak a sok elemnek, amit az alkotás felvonultat, tehát ugyanolyan hangsúlyos szerepet kapnak benne más típusú fejtörők is.

Legyen szó logikáról, matekról, algebráról vagy csak egyszerű gyűjtögetésről, itt garantáltan mindennel találkozhatunk majd, méghozzá letisztult és könnyed irányítás, választható nehézségi fokozatok, rengeteg segítség, nem utolsó sorban pedig kifejezetten látványos grafikai körítés társaságában.

Uncharted Tides: Port Royal játékteszt - 4. kép

Az Uncharted Tides: Port Royal nem fogja megváltani a világot, sokan talán a címére sem fognak emlékezni 10 év múlva, de aki szereti a kalandjátékokat és a kalózos tematikát, az kifejezetten nagy örömét lelheti benne. Sőt mi több, az alkotás egy jelentős része teljesen ingyen kipróbálható, így bőven van idő ízlelgetni és megszeretni!

Az Uncharted Tides: Port Royal elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

SamsungFan

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Nagyon tetszik a teszt alapján, mindenképp kipróbálom!

válasz erre

Gólem

4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Azt hittem, valami Uncharted játék lesz mobilra! Na mindegy, ezt is kipróbálom most már.

válasz erre

Direktor

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Egynek jó. De semmi több. Legalábbis nálam.

válasz erre

peter97

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Olyan ritka manapság a kaland játék hogy mindet meg kell becsülni!

válasz erre

Ronalddo

4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Nekem egy próbát mindenképp megér!

válasz erre