Virtua Tennis Challenge játékteszt

2017. július 21.
44.2541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Hatalmas volt az öröm, amikor a Sega bejelentette, hogy Sega Forever név alatt szeretné mobilokon is elérhetővé tenni korábban megjelentetett, ma már csak retrónak csúfolt konzoljátékait. Nem kellett azonban sokat várni arra, hogy a japánok kibővítsék ezt a skatulyát, hiszen alig pár nappal a Sega Forever elindulása után máris itt van az első olyan alkotás, amely nem a kilencvenes évek elején, hanem alig pár éve látott napvilágot, méghozzá eredetileg is mobilokra.
Advertisement


A Virtua Tennis Challenge ugyanis néhány tévhittel ellentétben nem a zseniális 1999-es Virtua Tennis feldolgozása lett, az alkotás ugyanis eredetileg is egy mobiljáték volt, Androidra és iOS-re tölthették le maguknak a rajongók, de 2012-es megjelenésekor, sőt egészen a közelmúltig csak fizetős formában volt elérhető. Most azonban a Sega Forever részeként teljesen ingyen átélhetjük. Illetve részben ingyen.

Virtua Tennis Challenge játékteszt - 2. kép

A Virtua Tennis Challenge ugyanis rögtön az indításkor két alternatívát kínál: vagy teljesen ingyen kapcsolódunk a virtuális teniszezés örömeihez, ám cserébe kibírjuk, hogy egy-egy meccs között meg kell néznünk pár tamponreklámot - mondjuk azt pont nem -, vagy ugyanúgy fizetünk érte, mint a katonatisztek, ellenben nem kell még pár másodpercig sem olyan dologra pazarolnunk a drága időnket, amire nem akarjuk. Lényegében ez az egyetlen dolog, amiben a Virtua Tennis Challenge jelenlegi kiadása különbözik elődjétől.

Merthogy a Sega nyilván nem akart hozzányúlni egy olyan játékhoz, ami alapvetően nagyon jól működik, és már annak idején is komoly sikert aratott volna, ha nem kérnek érte egy vagon pénzt. Most látszik csak igazán egyébként, hogy a kiadó mennyire megelőzte a korát ezzel az alkotással - pláne a grafika terén -, hiszen bár öt éve jelent meg, de mégis mindmáig a legalaposabb tenisz-szimulációt biztosítja számunkra, a középpontban egy letisztult és egészen kellemes játékmenet társaságában, amit kifejezetten mobilokhoz igazítottak a készítők.

Virtua Tennis Challenge játékteszt - 3. kép

Aki nem játszott volna az eredetivel, annak röviden és tömören mondanám: legyen szó akár a szóló és egyszeri meccsekről, akár a világbajnokság indításáról, akár a többjátékos módról, mindegyik esetben ugyanazok az alapok várnak ránk, így dacára az óriási tartalomnak - tényleg rengeteg teniszező, pálya és egyéb licencelt dolog vár ránk -, erre gyorsan rá lehet unni. Pláne annak fényében, hogy a meccsek alatt nem lesz más dolgunk, minthogy figyeljük az érkező labdát, és a jó időben tapicskoljuk meg a képernyőt, méghozzá a jó helyen.

Persze teniszezőnkkel futkorászhatunk is a pályán, de sok értelme nem lesz neki, mint ahogyan magának a játéknak sem, hiszen a realisztikus szimuláció dacára elég komolyan a véletlenszerűségre épülnek a meccsek, ezáltal sokadik mérkőzés után is azt vettem észre, hogy a tökéletes szerva és a jó helyezkedés ellenére rendszerint az nyeri a küzdelmet, aki kitartóbb. Ergo, mintha lenne egy véletlengenerátor a másik fél játékosában, amelyik ha hibázik, akkor nyerünk, de ha mi előbb hibázunk, akkor ő nyer. Ez nyilván a multiplayerben felülértékelődik, de a gép elleni küzdelem során eléggé meghatározó érzés.

Virtua Tennis Challenge játékteszt - 4. kép

Persze a Virtua Tennis Challenge így is egy kötelező alkotás azoknak, akik imádják a teniszt, és szeretnének egy kellemesen összetett élményt átélni mobilokon, hiszen a Sega alkotásánál jobbat aligha találhatnánk maguknak. Most pedig ingyenes formában pláne butaság lenne kihagyni ezt a kitűnő játékot, amely egy újabb epizóddal igazán visszatérhetne már konzolokra is...

A Virtua Tennis Challenge elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

Bencus86

7 éve, 2 hónapja és 22 napja

Jónak tűnik teszt alapján, szedem. mosolygó smiley

válasz erre

Mendez

7 éve, 2 hónapja és 23 napja

Nekem bejön csak teli van reklámmal sajnos. szomorú smiley

válasz erre

Mordorer

7 éve, 2 hónapja és 23 napja

Kipróbáltam de rohadt nehéz kezelni! meglepett smiley

válasz erre

Chico

7 éve, 2 hónapja és 24 napja

Nem teniszeztem még mobilon meglepett smiley de ez igen jól néz ki, kipróbálom!

válasz erre

SamsungFan

7 éve, 2 hónapja és 24 napja

Mostanában egész képernyős reklámokkal bombáz a Sega, így nem szívesen játszom a játékaikkal. szomorú smiley

válasz erre