Walk Master játékteszt

2019. július 17.
58.8441
Hogy az ember felkel és jár, az a világ egyik legtermészetesebb dolga. Bár vannak helyzetek, amikor nem egyszerű két lábbal a földön maradni, így például az illuminált állapotot is ide sorolhatjuk, azonban például rengeteg embernek okoz problémát az is, ha gólyalábakkal kell közlekednie. Férfiasan bevalljuk, mi nem vagyunk ennek a mesterei, éppen ezért félve próbáltuk ki a Walk Master című mobiljátékot, mely azért született, hogy interaktív formában próbáljuk ki magunkat gólyalábazás közben.


A Walk Master főhőse egy ügyetlen kecske - alias mi magunk -, de később más karaktert is a helyébe állíthatunk, sőt testre szabhatjuk megjelenésüket, ami persze nem lényeges, hiszen az élményt nem befolyásolja, márpedig ügyességi mobiljátékként éppen ez lesz benne a lényeg. Ebben az alkotásban ugyanis gólyalábakon kell egyensúlyoznunk, és teljesítenünk különböző küldetéseket a cél elérésének érdekében.

Walk Master játékteszt - 2. kép

A játékban különféle nehézségű pályákon kell eljutnunk a célig, miközben nemcsak az akadályok, hanem a különleges irányítási rendszer is alaposan megnehezíti a dolgunkat. Hősünket ugyanis úgy irányítjuk, hogy a képernyő alsó sarkában balról-jobbra húzzuk az ujjunkat, aminek hatására a kijelölt gólyalába - kizárólag az egyik - pontosan annyit lép előre, amennyire mi megtapogattuk a kijelzőt.

Ha a láb masszív talajra ért, automatikusan átvált a kijelölés a másik lábra, és ismét jöhet a csúsztatás, amivel karakterünk lassan, de annál biztosabban halad előre. Erre a biztosságra szükségünk is lesz, hiszen a Walk Masterben a legkülönfélébb kihívások és akadályok várnak ránk előrehaladás során, ezáltal a fizika törvényeit gyakran felülírva kell megpróbálnunk a lehető legpontosabban teljesíteni a küldetéseket, miközben sokszor még az egyszerű előrehaladás is problémát tud okozni.

Walk Master játékteszt - 3. kép

Persze ezt érdemes lesz mielőbb letudni, ellenkező esetben nem sok esélyünk lesz teljesíteni a nehezebb küldetéseket, merthogy nehézség azért akad majd a pályákon. Különféle mozgó platformok, harapós halacskák, égető lávakitörések, csípős méhecskék, pontos helyezkedést igénylő kilövők és egyebek várnak ránk, miközben nagy szerencsénkre gyakran botlunk - néha szó szerint - mentési pontokba, hiszen minden esést követően újrakezdjük a próbálkozást.

A Walk Master játékmenete meglepően kellemes és kiegyensúlyozott, a bénázásokat is humorként éljük meg, miközben bár akad néhány irányítási nehézség - néha túl elhamarkodottan érzékeli a suhintást -, azonban a kellemes rajzfilmes grafika mindvégig kárpótol majd minket az esetleges hiányosságokért, melyekből egyébként sincs túl sok.

Walk Master játékteszt - 4. kép

Éppen ellenkezőleg, a Walk Master inkább az idei év egyik nagy meglepetése és felfedezettje volt nálunk a szerkesztőségben, hiszen gyakorlatilag a semmiből érkezett, de annyira megkedveltük, hogy ma már elképzelni sem tudjuk nélküle az életünket. Ha egy szuper ügyességi játékra vágysz, ezt biztosan megkedveled majd! Folytatásért kiáltó ötlet!

A Walk Master elérhető itt: Google Play | iOS App Store
5 hozzászólás

zsenikém

5 hónapja, 5 napja

Na ilyenkor mondom azt hogy legtöbbször lényegtelen a grafika, a grandiózusság, a fejlesztőcsapat mérete... Semmi más nem kell, csak hangulat. Ha az megvan, mindent visz magával!

válasz erre

fonemaker

5 hónapja, 5 napja

Ez egy nagyon poén game!

válasz erre

SamsungFan

5 hónapja, 5 napja

Hát a fene sem gondolta volna hogy ilyen király kis game lesz ez!

válasz erre

Mordorer

5 hónapja, 6 napja

Na hát akkor most szedem is!

válasz erre

Direktor

5 hónapja, 6 napja

Ez rohadt nagy!

válasz erre