War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius játékteszt

2020. április 03.
76.6881
Meg sem tudnánk már mondani, hogy milyen hosszú ideje várunk arra, hogy a Square Enix végre a nyugati régióban is megjelentesse a War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius című mobiljátékot, ami minden idők eddigi legjobb Final Fantasy-játékának készült azon címek közül, melyek kifejezetten a mobilos közeg számára készültek, tehát nem valamelyik klasszikus epizód átiratai. Ennek is köszönhető, hogy a fejlesztők nem pont úgy közelítették meg az egészet, mint bármelyik konzolos részt annak idején, ergo már az alapoktól direkt mobilokhoz szabták a végeredményt.


Bár ez az irányításon és a kezelőfelületen rögtön érződik, azért a tartalmon egyáltalán nem. Oké, volt pár hónap előnyük a fejlesztőknek, pontosabban hónapok óta bővíthették már az alkotást a japán közönségnek, így valahol érthető, hogy egy komplett hangyabolyt kaptunk, de amikor először szembesülünk vele, még ennek ellenére is azonnal elakadhat a lélegzetünk. Merthogy a War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius valóban brutális mennyiségű tartalommal kecsegtet nekünk, elképesztően sok küldetés és lehetőségek egész sora vár minket, tehát a történet felgöngyölítése valójában még csak a kezdet.

War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius játékteszt - 2. kép

Pontosabban egy kis szeglete a War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius-nak, hiszen több mint 200 küldetés vár ránk, köztük Story, Event és World küldetésekkel, melyek mindegyike arról szól, hogy mi és a csapatunk a lehető legmagasabb szintekre juthassunk, hogy megmenthessük az egész világot a gonosztól, illetve szembe tudjunk szállni az ellenfelekkel. Felsorolni is nehéz lenne azt a sok mellékes lehetőséget, amivel egy-egy bevetés közben elüthetjük az időnket - fejlesztések, craftolás, szakmák tanulása és alkalmazása stb. -, így nem is pazarolnánk erre a szót, inkább kifejtenénk a nagyszerű játékmenet sajátosságait.

Merthogy a War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius középpontjába természetesen a küzdelmek kerültek, méghozzá leginkább a Final Fantasy Tactics nyomdokain haladó taktikus formában, hiszen ha valamelyik korábbi részhez hasonlítanunk kellene ezt az alkotást, akkor az mindenképpen ez lenne az. Ennek az oka, hogy bár itt is nagyon fontos szerepet kap majd, hogy hősünk hányas szinten van, hogy milyen fegyverekkel, felszerelésekkel és egyéb fejlesztésekkel vág neki a kalandoknak, de az legalább olyan fontos lesz, hogy milyen taktikákat alkalmazunk velük a csatamezőn a győzelem érdekében.

War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius játékteszt - 3. kép

Minden egyes ütközetet jellemzően társaink oldalán kell kivitelezni, és bár van lehetőség az automatikus küzdelmekre, valójában azonban érdemes nekünk levezényelni a dolgokat, mert a mesterséges intelligencia nincs mindig a helyzet magaslatán. Ellenben a játékmenet taktikai oldala annál inkább, hiszen ha elég ügyesek vagyunk és jól ismerjük hőseinket, akkor olyan apróságokkal, mint a megfelelő helyezkedés, a megfelelő képességek egymásra építése vagy éppen a megfelelő fegyverek használata még a sokszorosan erősebb ellenfelekkel szemben is győztesen hoz ki minket.

Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy a War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius természetesen nemcsak egyjátékos élményekkel kecsegtet - bár mi azokat élveztük a legjobban -, hanem lehetőségünk nyílik részt venni többjátékos küldetéseken, sőt mi több, a Duel menüponton belül párbajozhatunk is más játékosok csapatai ellen. Mindezt ráadásul trükkös pályákon, milliónyi feloldható extra, a korábbi Final Fantasy-epizódokból ismert karakterek, valamint elképesztően látványos grafikai körítés társaságában.

War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius játékteszt - 4. kép

A War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius-tól tehát azt kaptuk, amit vártunk. Bár napestig lehetne sorolni rengeteg opcióját - mi sem tudtuk felfedezni mindet -, szerintünk bőven elegendő annyit tudni erről a játékról, hogy ennél összetettebb, látványosabb és tartalmasabb taktikai szerepjáték korábban még soha nem született mobilokra, és ez a Square Enix jóvoltából egy ideig még biztosan így is marad majd. Ha kedveled a műfajt, ezzel a mobiljátékkal több hétre, sőt hónapra elég szórakozást kapsz!

A War of the Visions: Final Fantasy Brave Exvius elérhető itt: Google Play | iOS App Store
4 hozzászólás

SamsungFan

7 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ez lesz az első FF játék aminek nekiállok...

válasz erre

Bencus86

7 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nem terveztem kipróbálni. Eddig.

válasz erre

peter97

7 hónapja, 1 hete és 5 napja

Végre valami amiben nem kell csalódni!

válasz erre

Chico

7 hónapja, 1 hete és 5 napja

Nálam új kedvenc születőben!

válasz erre